Vad vore jag utan mina föräldrar?

Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra om mina föräldrar inte fanns. Dom är så otroligt underbara och dom har hjälpt mig så otroligt mycket under de senaste åren. Dom hjälper mig fortfarande och trots att jag ibland "hatar" dom så är dom verkligen det bästa som finns. Dom har alltid stöttat mig och dom har alltid stått bakom redo att fånga mig om jag faller.

När jag för ett par år sedan stod framför mamma och frågade om jag fick flytta ensam 30 mil upp till Falun för att plugga på gymnasiet, om jag kom in, så nickade hon bara och sa att jag givetvis fick göra det och att dom stöttade mig. När jag skaffade pojkvän 40 mil bort och skulle åka och träffa honom första gången så sa pappa att om det inte skulle funka och om det händer något så skulle jag bara ringa så skulle han komma och hämta mig. När jag sista året på gymnasiet sa att jag skulle söka till en högskoleutbildning i Kalmar så log dom båda två och sa att dom var stolta över mig.

Pappa köpte min lägenhet, han renoverade den och spenderade grymt mycket pengar, allt för att jag skulle trivas och må bra. Mamma hjälpte mig med mina räkningar i Falun, både hyra och övriga räkningar så att jag skulle ha bidraget från CSN att klara mig på utöver det. Pappa körde mig mellan Vadstena och Falun under somrarna. Dom gav mig pengar när jag behövde och dom har alltid betalat kläder, hårfrisör etc.

Jag vet att alla inte har den förmånen hemma. Att de flesta måste jobba för att få sina pengar o.s.v. och tro mig när jag säger att jag gärna skulle ha ett jobb och jobba ihop mina pengar själv men jag får inget jobb och mina föräldrar vill att jag ska må bra och att jag ska lyckas i mitt liv, därför hjälper dom mig och jag skulle inte komma långt utan dom.

Det jag med det här inlägget ville säga var att jag imorgon får min efterlängtade soffa och min pappa köper den och kör den sedan 30 mil för att bära upp den för trapporna och ställa den framför min tv och sedan köra dom 30 milen hem igen. Allt detta för att jag ska vara glad och för att han, trots att vi aldrig säger det, älskar mig. Jag vet dessutom att när han kommer hit kommer vi åka och storhandla, för ett tomt kylskåp vill han inte heller att jag ska ha när det kylskåpet kostade honom ytterligare ett par tusenlappar.

Så det jag vill säga är att jag älskar mina föräldrar så oerhört mycket!
Vad skulle jag egentligen göra utan dom vid min sida?


I Brasilien februari 2008.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0