Bloggen tar studiepaus.

Min första termin på högskolan i Kalmar börjar imorgon kl 10.30. Så jag kommer alltså ha fullt upp under introduktionsveckorna som håller på i två veckor. Dessutom kommer det att bli väldigt lite uppdatering här i bloggen pga. att jag inte har något internet i lägenheten ännu. Dock ska jag beställa det så fort jag hinner. Så jag hoppas att ni står ut och att ni inte glömmer mig allt för fort, jag är tillbaka innan ni hinner säga nationalencyklopedin ;) Ha det så bra tills dess!

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar högskolan och jag fick precis reda på att en av mina gamla klasskompisar från högstadiet (Kicki) fått en reservplats på socionomprogrammet i Kalmar. Ni kan ju förstå att allt känns mycket bättre nu :) Nu känner jag mig inte direkt ensam längre och allt blev lugnt :) Känns jättekul att just hon flyttar ner, eftersom hon var en av mina bästa vänner i högstadiet.

Confession.

Okej, jag orkade bara en rad av chokladkakan..

Time to feel sorry.

Nu ska jag äta en hel mörk chokladkaka och titta på The Pacifier med Vin Diesel.

Detta måste göras.

Jag måste börja packa upp mina lådor.
Jag måste beställa Internet+telefoni från Telia.
Jag måste beställa studentlitteratur.

Allt detta på måndag när jag får mina första pengar från CSN.

Det är tröttsamt att vara moster.

När man har systerbarn som är sex och fyra år så är det full rulle hela tiden. Jag är helt slut och klockan är bara fem ännu. Har inte gjort speciellt mycket men jag har varit hängig. Har fixat klart Linas bloggdesign, nu väntar jag bara på att få hennes inloggningsuppgifter så att jag kan lägga in designen. Hoppas att hon hör av sig idag, för jag åker till Emmaboda någon gång imorgon och vet inte när jag får tillgång till internet nästa gång. Vi får se :)

Jag är trött.

Det är fredag, klockan är bara åtta och jag är redan trött. Det är verkligen sjukt.. Vi är nere i stugan nu. Min syster och mina systerbarn är här. Det är trevligt att ha dom här. Vi har hunnit plocka plommon, måla i målarböcker, leka med lera och göra låtsastatueringar. Vi ska väl snart basta och sedan ska väl barnen snart gå och lägga sig. Eller ja, om ett par timmar i alla fall. Någonting säger mig att jag kommer att slockna före dem. Vet inte varför jag är så trött. Jag är spänd också, kanske börjar nervositeten över skolstarten att komma krypandes.. Vi hörs vänner!

Godmorgon!

Jag ska hoppa in i duschen, äta frukost och sedan åka in till Motala med pappa för att hämta min syster och mina systerbarn. Ska bli himla roligt att träffa dom även om jag alltid är nervös inför att snacka finska, jag har ju i princip glömt allt och när det gäller min syster Johanna så har det aldrig varit några problem, inte heller med mina systerbarn då dom varit små och inte kunnat snacka. Men nu är Jenna, hennes dotter, redan sex år gammal och kan prata waaay much more finska än vad jag kan. Så jag kommer väl att se ut som en dumstrut i helgen som inte förstår någonting som en sexåring säger, ser ni också ironin? Haha, blir inaktivt i helgen. Jag har lovat att hjälpa Josephines kusin Lina med hennes bloggdesign också och det lär jag göra i helgen (om jag får hennes önskemål då) för sedan vet jag inte hur länge jag blir utan internet i den nya lägenheten. Aja, det ordnar sig :) Vad gör ni i helgen gott folk, slappar ni, festar ni?

Snabbis.

Jag är hemma från Emmaboda ytterligare en gång. Syster kommer hit med sina barn imorgon och jag ville passa på att träffa dom nu när dom väl är i Sverige på besök (dom bor i finland annars). På söndag åker jag hem igen och sedan på måndag börjar äntligen skolan! Jag sov förresten i min egen säng inatt (efter tre månaders väntan) och det mina vänner, var det skönaste jag gjort på hela sommaren, det garanterar jag. Nu vill jag bara att det ska bli söndag igen så att jag får joina sängen ytterligare. Ciao mina vänner!

Btw..

Det jobbigaste med att vara borta i ett par dagar utan tillgång till datorn är att man ligger efter så mycket med allt när man kommer hem.. Speciellt på bloggkoll.se, där är det förjävligt att ligga efter. Haha! Ni har väl inte missat bloggkoll? :) Godnatt, igen..

A princess diaries.

Jag har precis tittat klart på En prinsessas dagbok. Den är lika bra varje gång. En riktig tjejfilm helt enkelt och dessutom är ju snyggningen Robert Schwartzman med i filmen (han som spelar Michael) och han är bara för snygg. Så där perfekt ni vet? Jag kommer nog alltid att ha en crush i honom ;) Nu ska jag gå och lägga mig, upp tidigt imorgon och åka till Emmaboda, är inte alls sugen på det men vad gör man? Godnatt :)



Hey guys!

Jag kom precis på en sak. Selmir, en kille som gick i min klass på gymnasiet i ca ett år men som sedan flyttade kommer att bo ganska nära mig nu när jag flyttar! Han bor i Oskarshamn och jag i Emmaboda, så kanske får jag träffa en gammal klasskompis igen :) Skulle vara himla kul, speciellt nu när jag inte känner en kotte.

Nu blir det film.

Strawberry Swing.

Hur underbart låter inte det? Det är förövrigt en av Coldplays nya låtar :)
Vi åker inte till Emmaboda idag utan imorgon bitti. Det innebär att bastu och film står på schemat ikväll.

TV-serier i höstmörkret?

Nu när jag flyttar till Emmaboda kommer jag att gå utan Internet i ett par veckor tror jag och då tänkte jag passa på att tanka ner någon serie som jag kan börja kolla på. Är det någon är som har något förslag på någon ny serie? Jag tittar redan på Grey's Anatomy, Kyle XY, CSI, Dirty Sexy Money etc. och Desperate Housewives är ingenting för mig. Om ni har något tips utöver dessa får ni gärna lämna en kommentar :)

Dagens låt: Gavin DeGraw - In love with a..

Gavin DeGraw - In love with a girl.


Citrontårta + pappa = Sant.

Min pappa har tjatat om att min mamma ska göra en citrontårta åt honom så länge jag kan minnas. Nu fick jag den finurliga idén att jag ska göra en citrontårta åt honom (eftersom min mamma förmodligen aldrig kommer att få tummen ur röven, haha). Problemet är bara att jag inte hittar något bra recept. Så ni får gärna tipsa mig om ni hittar något som verkar gott och som smakar citron :)

En trevlig överraskning.

Jag tog mig ut i regnet för att hämta posten. Två brev till mig, ett till mamma. Inget konstigare än så. Det jag dock märkte var att posten doftade kanel, mina doftsinnen hamnade i extas och då kom jag ju på att pappa hällt kanel i brevlådan igår för att se om tvestjärtarna försvann (han hade hört någonstans att det hjälpte). Jag tänkte inte på om det fanns några tvestjärtar i brevlådan, men det luktade i alla fall vääääldigt gott.

The rain is falling.

Igår när man åkte bil och gick på ikea hela dagen så var det strålande sol. Självklart.
Idag när man är hemma och har tråkigt, så regnar det och allt blir ännu mer tradigt.

Good morning sunshines!

Inte direkt uppe med tuppen idag, men jag hade ju kunnat sova längre. Dock ringde Nicole från Högskolan i Kalmar mig för snart en halvtimme sedan. Hon ville se att jag kom på uppropet och hörde med mig om jag hade några frågor, vilket jag hade. Så nu är de flesta frågetecknen ur min väg tills vidare. Efter att vi hade lagt på så var jag för pigg för att krypa ner under täcket igen, så nu sitter jag här istället. Funderar på vad jag ska äta till frukost, det var rätt tomt i vårt kylskåp :( Vad ska ni göra idag? Jag blir nog hemma om vi inte åker till Emmaboda senare.

Rutiner i ett förhållande?

Är det någonting man måste ha?

Jag menar.. När blev det ett måste att jag alltid måste smsa först för att jag går och lägger mig tidigare än vad han gör? Petitesser tänker ni, men det är inte alltid så kul att jämt behöva höra av sig först. Man känner sig rätt så efterhängsen när man alltid får svar och inte får någonting att svara på. Det där kanske lät lite rörigt. Det jag försöker säga är att jag jämt måste höra av mig till honom om jag vill höra någonting från honom. Det har blivit en rutin i vårt förhållande helt enkelt och jag är trött på det. Mer SMS till mig tack!

Ten things.

10 sanningar om mig själv:

1 - Jag har rätt kraftiga humörsvängningar.
2 - Jag tycker inte om myror och åska.
3 - Jag väger närmare 100kg.
4 - Jag vill förstora mina bröst.
5 - Jag avskyr att få ett nej.
6 - Jag lever i ett distansförhållande.
7 - Jag blir aldrig riktigt nöjd med mig själv.
8 - Jag är rädd för att misslyckas i mitt liv.
9 - Jag kan fortfarande lyssna på Britney Spears.
10 - Jag äter rostade mackor med äpple på.

10 saker jag hatar:

1 - Missförstånd.
2 - Avundsjuka.
3 - Rövslickeri.
4 - Kåldolmar.
5 - Kokta ägg.
6 - Sega råttor.
7 - Otrohet.
8 - Krig.
9 - Kyla.
10 - ?

10 saker jag älskar:

1 - Daniel.
2 - Familj & Vänner.
3 - Att laga mat.
4 - Fotografera.
5 - Musik.
6 - Att kolla på film.
7 - Shopping.
8 - Party & andra nöjen.
9 - Choklad.
10 - Webdesign.

En låååång dag idag.

Denna dag har varit minst sagt lång. Jag har hunnit med ganska mycket.

På förmiddagen hjälpte jag Linda med hennes bloggdesign och efter mycket så blev den klar och snygg, slutresultatet kan ni se här. Sedan åkte jag och pappa till Jönköping och gick på ikea, det blev väl en fyra timmar där. Jag hittade ett nytt soffbord, en bokhylla, matbord + fyra stolar samt en tvbänk. Nu saknas bara en ny soffa :) Hittade även lite småprylar till lägenheten, gud som jag älskar ikea! Men trots att det har varit roligt så är jag grymt trött nu, så jag kommer nog att sova gott inatt. Hur har er dag varit? :)

Gäster i helgen.

Jag fick precis reda på att min syster och mina systerbarn kommer hit i helgen. Oturligt nog så ska ju jag och pappa vara nere i Emmaboda och göra klart i min lägenhet. Vill hemskt gärna träffa dem, eftersom jag inte ser dem så ofta. Så vi får se hur vi löser det dilemmat. Jag stannar dock inte i Emmaboda då, utan kommer hem ytterligare en gång om dom är här. Gosh, nu blev allting så stressigt. Ska nog krypa ner under täcket och kolla på film. Äta lite choklad och drinka 7up, yummie! Pappa skulle komma hem senast fyra, så tills dess kan jag ta det lugnt i alla fall. Behöver en dusch med. Har jag frågat vad ni pysslar med idag? Ja det hade jag visst gjort ;P

Hello bloggen!

Jag orkade inte uppdatera bloggen igår när jag kom hem, var för seg för det. Satte mig i soffan och tittade på film istället. Sen gick jag och la mig. Renoveringen är snart helt klar. Ska tillbaka på torsdag och göra det sista, sedan blir jag kvar där, skolan börjar på måndag! Ahh, jag är redan nervös..  Men det kommer nog att gå bra. Funderar på att beställa böcker idag. Ska höra med pappa först. Ska även en sväng till Ikea i Jönköping en sväng senare, Ikea är kul! Vad gör ni idag?

Du är fortfarande för långt borta.

Jag hittade en gammal novell som jag skrev någon gång under tredje året på gymnasiet. Jag publicerade den här på bloggen men min dåvarande pojkvän blev arg och bad mig ta bort den. Jag tycker om den novellen så pass mycket att jag tänker publicera den igen. En verklighetsbaserad novell, ur mitt liv, med andra namn. Jag hoppas att någon orkar läsa.

Vintern närmade sig med stormsteg i det lilla samhället Gustafs. Utanför fönstret började frosten att göra sig synlig på fönsterbläcket och termometern sjönk allt lägre ner. Lägenheten var kall och mörk, allting var kallt och mörkt, för att inte påminna om hur ensamt det var. Rebecka klev upp ur sängen och kylde sin bara kropp med händerna, hon var fortfarande alldeles nyvaken, sådär nyvaken att hela lägenheten snurrade en aning när hon försökte ta sig igenom den. Med ett hårdhänt tag om toalettdörren smällde hon igen den och låste in sig. Där kunde hon vara i evigheter, precis som om tiden stannade när dörren plötsligt stängdes. Där fick hon lov att vara sig själv, med sig själv. Hon samlade sig, gnuggade sig förtvivlat i ögonen, de sved av nattens tårar och ögonlocken var alldeles svullna, det såg ut som om hon inte hade sovit på flera nätter, fastän hon sovit i nästan tio timmar. ”Jävla tårar” tänkte hon för sig själv när hon sköljde av ansiktet med iskallt vatten.

 

I en annan del av Sverige hade Johannes inte ens gått och lagt sig ännu. Klockan var halv sju och han hade fortfarande inga tankar på att gå och lägga sig. Det enda han kunde tänka på var gårdagens gräl och han kunde känna hur den tunga ångesten var på väg smygandes mot honom. Han hade aldrig menat något av det han sa, inte så här i efterhand. Allting hade sagts och gjorts i stundens hetta, han hade aldrig trott att det skulle sluta så här. Vad skulle han göra nu? Han var ju ingenting utan henne.

 

Rebecka kämpade med att bli av med svullnaden runt hennes ögon. Så här kunde hon inte se ut när hon om 40 minuter skulle vara i skolan. Alla skulle märka att det var något, alla skulle undra vad som hade hänt. Hade hon själv fått välja hade hon fortfarande legat under det varma duntäcket, sovandes och ovetandes om hur dagen efter skulle bli. Hade hon själv fått välja skulle hon aldrig mer behöva gå utanför husets dörrar. Småtrevandes på tårna smög hon sig förbi sin lillebrors rum och in på sitt eget åter igen. Hon drog på sig de svarta jeansen, som nu mer såg ut som någonting katten släpat hem än ett par jeans som hon bara haft i ett par månader, och en helt vanligt svart topp. Hon tog på sig lite mascara och satte upp sitt långa mörkbruna hår i en simpel hästsvans. Hon orkade inte bry sig. Svullnaden runt ögonen spelade inte längre någon roll. Kläderna sa allt, någonting hade definitivt hänt.

 

Hon sprang ner för den gamla trappan för att sedan ta ett äpple i fruktskålen och för att efter det slänga på sig sina gamla skor. Hon drog på sig jackan och sprang längst gatan för att ha en liten chans att hinna med bussen, som jämt var för tidig, i alla fall enligt Rebecka som alltid var fem minuter för sen.

 

Johannes blev allt tröttare och tröttare, men det enda han kunde tänka på var Rebecka. Hur kunde han vara så dum att häva ur sig sådana ord? Varför kunde han aldrig tänka först och agera sedan? Han visste ju hur ont det gjorde att höra det. Han visste ju hur ledsen hon förmodligen blivit och hur hennes natt blivit förstörd. Trots detta kallade han henne både det ena och det andra, utan att ens tänka efter innan, precis som vanligt.

 

Efter en timmes bussväntande anlände Rebecka till skolan. Den friska och kalla luften hade gjort henne piggare och hon kunde äntligen andas normalt igen. Löven föll av träden längs med skolgården och det skiftade vackert i både rött, orange och gult. Solen tittade fram bland de nakna trädkronorna och värmde ömt hennes kind. Hon drog ett djupt andetag och hon suckade lättsamt innan hon öppnade klassrumsdörren. Hon visste att allt skulle ordna sig.

 

En hel dag passerade och när klockan slog 16.00 var det dags att bege sig hemåt igen. Rebecka var svag, utmattad efter den långa skoldagen och ville bara hem, hem och slänga på sig mysbyxorna och lyssna på musik, släppa allting och bara vara. Att ta fram blocket och skriva litegrann var inte heller helt omöjligt. Det var det bästa sättet att bli av med alla frustrationer, all ilska. Men just nu ville hon bara ligga helt still och bara för en liten stund, glömma alla bekymmer som etsat sig fast i hennes inre.

 

Johannes tittade upp i taket, han stirrade sig blind på att det negativa, som så många gånger förr. Han kunde inte se allt runt omkring och fastän det var över snart 12 timmar sedan de hade bråkat kändes det som om grälet fortfarande var igång. Johannes försökte sova, han försökte glömma alla problem men någonting höll honom kvar. Det var som om någon inte ville att även han skulle få några timmars sinnesro och vila. Tårarna började falla nedför hans kind och det slutade som det gjort så många gånger förr, han grät sig själv till sömns.

 

Rebecka ville alltid allas bästa, främst Johannes bästa. Hon hatade att göra honom besviken och det sista hon ville var att såra honom. Små ord som etsade sig fast, ord som inte ens betydde någonting. Ibland var hon inte säker på om hon klarade av det. Ibland visste hon inte om hon hade vad som krävdes för att tillfredsställa hans behov. Men när allting kom omkring var det kärleken som segrade. För vad vore hon utan honom? Vad skulle hon göra om hon helt plötsligt vaknade och fick veta att han var borta för evigt? En dag utan Johannes, var en dag Rebecka inte ville uppleva. Johannes färdiggjorde henne. I de vackra blå ögonen, fanns en framtid. Det hade hon sett från första början. En framtid så underbar att ingenting i världen kan stoppa dem. Inget, någonsin.

 

Han visste att hon var det rätta. Han visste också att ingen annan var bättre på att förstå och finnas där för honom när han behövde. Trots att deras dygn såg helt olika ut så var det alltid som om hon fanns där, precis bredvid. Johannes kunde se henne ligga alldeles vid sidan om honom, så fin och så perfekt. Hur kunde två människor bråka så fastän kärleken stod så mycket högre än all avsky som omgivit dem? Han älskade henne, det var han säker på. Han önskade att han en dag skulle sluta glömma att hon älskade honom också.

 

Hon hade slumrat till, hon hade vaknat av musiken. Musiken nådde alltid fram, i alla lägen. Musiken svek henne aldrig, den fanns där för henne när hon som mest behövde stöd. Hon kunde alltid finna tröst i musiken och dess texter. Hon behövde aldrig vara rädd när musiken fanns i närheten. Efter ett par minuters tillpiggnande började hon att tänka på gårdagens incidenter. Hon blev kall, frusen och hon kände hur mycket hon ångrade det hon sagt och gjort. Rebecka blev rädd, rädd för att se efter om han fortfarande stod vid hennes sida och om han inte gjorde det vad skulle hon göra? Med över 50 mil ifrån varandra fanns där inte mycket hon kunde göra för att kämpa. Inte på det sättet hon ville i alla fall. Hon kunde bara hoppas att han trots allt, fortfarande fanns där och älskade henne lika mycket som för 24 timmar sedan. Det var ju trots allt bara något som sagts och gjorts i stundens hetta. Hon hade i alla fall inte menat någonting av det hon sagt, det gjorde hon nästan aldrig när de bråkade. Det bara blev så. Rebecka tog fram mobilen, bläddrade fram en låt i mp3n och började skriva.

 

Tre minuter senare pep det under Johannes kudde. Han vaknade och tog fram mobilen. Rädd för vad som skulle visa sig på skärmen. Ett sms från Rebecka, ett sms han inte riktigt vågade öppna, dels för att han fortfarande var skakad och dels för att han fortfarande var besviken. ”Nu eller aldrig”, tänkte han för sig själv.

 

”Förlåt. Jag älskar dig Johannes, men du är fortfarande för långt borta”.



Show me love.



Jag älskar dig sötnos.

Vart tog småstjärnorna vägen?

Minns ni småstjärnorna? Det gick jämt på fredagarna när jag var liten. Med Agnetha Sjödin. Som jag älskade det programmet. Då var det visserligen barn i min ålder som uppträdde och jag satt alltid och önskade att jag skulle få vara med och välja mina scenkläder och stå där på scen. Jag önskar fortfarande att det programmet sändes. Även om jag är tio år äldre än då.







Dagens låt: Coldplay - Viva la vida.


Bloggdesignen hamnar i papperskorgen.

Det var tydligen ingen som var intresserad av just den design jag la ut på bloggen igår?
Så den får väl hamna i papperskorgen antar jag, för jag vill inte ha den, haha!



Viva la vida.

Jag har nu sytt till mina gardiner tillsammans med mamma och vi ska snart bege oss ner till stugan för att basta. Imorgon åker jag och pappa till Emmaboda, där blir vi kvar till på söndag. Rätt simpelt. Vi ska sätta upp min fina fondtapet, fixa golvlister och slipa vardagsrumsgolvet, som sedan ska lackas. Skönt med fredag, skönt att jag slapp sitta i bilen hela dagen idag, det får bli imorgon istället. Yes indeed. Nu blir det bastu. Ciao!

Lovers in Japan.

Har nyss skalat potatis till middagen (jag tänkte att det om något borde få min mamma att INTE sucka för en gångs skull när hon kliver innanför ytterdörren). Det blir potatis och baconlindad köttfärslimpa idag, mums! Pappa och jag var till Ödeshög (ja, det är lika öde som det låter) och köpte gardiner till min lägenhet. Gardiner som får funka tills jag kan köpa nya, som passar den framtida inredningen :)

Fredag är ändå den dag som känns bäst!

Godmorgon, eller godmiddag. Det är fredag idag och hur skönt känns inte det? Lite tråkigt att man ska behöva sitta still i bilen i flera timmar och sedan hålla på och renovera hela kvällen.. Men det är sådant man får ta. Jag ska ut och kolla om jag har fått någon post och sen ska jag nog äta lite yoghurt och müsli (den som jag köpte igår!). Det kanske blir någon rostad macka också. Vi får se :) Jag hoppas att ni har en bra dag!

Fujidirekt!

Jag har nu, för mina sista pengar, beställt kort från Fujidirekt. Kort från bland annat Brasilien och studenten. 167 kort för 138kr är väldigt billigt tycker jag :) Och dessutom blir kvaliteten väldigt bra, så jag rekommenderar er verkligen att framkalla era kort där om ni vill ha korten på fotopapper :) Nu ska jag smsa min älskling (som antingen sover eller kollar på film) och sedan ska jag nog sova tror jag. Om jag inte hittar någonting kul på tv :P

Godnatt älsklingar!

Skip the plan.

Det blev plättar trots allt. Jag kände att pappa var värd det efter allt han gör med min lägenhet :) Det är det minsta jag kan göra så att säga. Nu sitter jag och lyssnar på ett belgiskt band som heter No Angry Young Man. Hittade först deras cover på låten This is the life på youtube och sedan hittade jag även deras hemsida. Ett helt okej band :) Vad gör ni ikväll kära läsare?

Dagens låt: Amy MacDonald - Wish for...

Amy MacDonald - Wish for something more.


Amy MacDonald, ljuvlig höstmusik!

För inte så länge sedan hörde jag låten This is the life för första gången på radion och jag blev fast på en gång. För er som inte hört den, bläddra lite längre ner i bloggen så finner ni den där. Nu har jag i alla fall lyssnat igenom resterande låtar från debutalbumet med samma namn som låten ovan och jag måste erkänna att det är ett supermysigt album! Förutom låten This is the life så är A wish for something more och Poison prince helt fantastiska låtar och jag rekommenderar er att lyssna igenom albumet och ge det en chans :)

4 av 5 möjliga helt klart!



Don't forget to run my darlings.

Har precis ätit köttfärssås och spagetti. Mycket mumma! Hade dock varit ännu godare med dinkelpasta, men mamma och pappa skiter i allt vad fullkorn heter och kör på den hederliga vetepastan. Nu ska jag sitta och smälta maten i ett par timmar innan jag tar mig ann plättarna, det kanske till och med blir imorgon jag gör dem. För idag är jag helt proppmätt (som vanligt) haha! Glöm inte designen längre ner i bloggen nu!

Katthemmet Kompis!

För ett par inlägg sedan så länkade jag till Katthemmet i Stockholm. Eftersom jag verkligen känner för alla katter som far illa. Nu tänker jag länka till ytterligare ett katthem. Kika gärna in deras blogg här. Jag är så sugen!

Jag ska också bli smal igen.

Alla som känner mig väl vet att jag vill gå ner i vikt och nu om ett par veckor så sätter jag igång. Jag har funderat fram och tillbaka över hur jag ska lyckas och hur jag ska låta bli att fuska. Kanske vore en viktblogg något som skulle sätta fart på mig? Lägga ut halvnakna bilder, visa er mitt fläsk och mina fram- och motgångar. Ingen dum idé, men jag är nog för feg för en sådan blogg, jag är för rädd för alla elaka kommentarer. Jag kanske gör en anonym blogg, men då kan inte alla ta del av den. Eller jo, kan kan ni, men då vet ni inte att det är jag och hur kul är det? Jag kanske gör en lösenordsskyddad blogg som bara mina närmsta kommer åt? För någon respons måste jag ju få om jag ska orka, ellerhur? Aja, vi får se hur det blir :)

Mamma är alltid på dåligt humör.

Jag älskar min mamma. Men är det någonting jag inte klarar av så är det när hon är precis hemkommen från jobbet. Det finns nog ingen som kan vara på sämre humör än vad hon är. Man vågar knappt andas i samma rum som henne och när någonting inte passar så suckar hon och svär till max. Hur trevlig man än försöker vara så fräser hon alltid tillbaka ändå. Jag har flera gången frågat henne varför hon är på ett jobb som gör henne på så dåligt humör och hon brukar alltid konfrontera mig och säga att hon tycker om sitt jobb. Men hallå, newsflash! Ingen som tycker om sitt jobb är så där sur och grinig när dom kommer hem. Är det bara min mamma som är så här eller finns det fler? Och har ni något tips på vad man kan göra? Jag blir galen och på dåligt humör av henne.


http://www.visio.se/data/watermarks/17/00030762.jpg

Hello bloggen!

Vi har nu varit en sväng i Vadstena, jag köpte min müsli och jag köpte även ingredienser till plättar. Pappa ville ha det igår och jag lovade honom att göra det idag. Så det ska bli gott. Plättar och socker är verkligen hur gott som helst! Men först så ska vi nog äta köttfärssås och spagetti? Vad äter ni till middag idag?

Where are you gonna sleep tonight?

En ny dag, torsdag för att vara mer exakt. Jag har inte gjort någonting vettigt alls under de timmarna jag har varit vaken. Jag pillade ihop en bloggdesign, jag har ätit varma mackor med skinka och bearnaisesås och senare idag (när pappa har fått nog av idrotten på tv) så ska vi åka in till Vadstena en sväng, jag ska köpa müsli bland annat. Jag kan inte äta "ren" yoghurt, jag måste ha müsli eller allbran-flingor till, eller frukt. Annars går det bara inte :P Imorgon åker vi förmodligen till Emmaboda igen, så räkna med en rätt inaktiv helg.

Vad pysslar ni med idag?

Bloggdesign, varsågod!

Jag kände mig kreativ idag och gjorde ytterligare en bloggdesign som någon av er får.
Först till kvarn denna gång också, hope you like it!


Klicka för att se större!

Dagens låt: Bryan Adams - Please forgive..

Den här låten har satt ett djupt spår i mitt hjärta eftersom allting mellan mig och Daniel hände till just den här låten. Den åttonde februari 2008, på Flamingo i Borlänge. Då träffade jag min Daniel för första gången :) Då kysste jag min Daniel för första gången, behöver jag säga någonting annat? Det här är vår låt.

Jag älskar dig sötnos.




Tre jobbiga år för kärleken.

752kr tur och retur. Det är vad det kommer att kosta mig att åka till min älskling. Han är värd varenda krona, vi är värda varenda krona om vi får vara tillsammans. Men jag måste erkänna att det är sjuuukt dyrt att åka tåg.

Ibland är det förjävligt med pendling.

Jag kommer att bo ca 30 min med tåg från Kalmar och det innebär alltså att jag får pendla med buss och tåg till skolan. Inga problem alls för mig, eftersom jag är van. Men under introduktionsveckorna på högskolan så är det mycket kvällsaktiviteter på Corehouse, oftast från 21-01. Där skapar min pendling lite problem, då min sista buss går klockan 21.30. Hade jag haft körkort hade det inte varit några problem, men nu har jag ju inte det. Så jag kommer behöva avstå från de flesta Corehousekvällar, tyvärr, för att jag inte kan ta mig hem annars. Om inte någon i Emmaboda, med körkort också ska plugga på Högskolan i Kalmar. Men det är det ju knappast. Well, jag får ta det som det kommer antar jag. Jag är ju ingen stor festprisse annars, men när det gäller att lära känna sina nya klasskompisar känns det lite annorlunda. Lite tråkigt att det ska vara så dålig kollektivtrafik..

Christina Applegate opererade bort brösten.

Som en del av er kanske vet så drabbades Christian Applegate av bröstcancer tidigare i år. Nu berättar hon i en intervju med "Good morning, America" att hon valde att operera bort hela bysten trots att hon bara blivit diagnostiserad med bröstcancer i det ena bröstet. Det som jag uppmärksammade extra mycket var att hon nu redan skämtar om de kommande plastikoperationerna som väntar. "Jag kommer att ha söta bröst till jag är 90. Jag kommer att ha de bästa tuttarna på hemmet. Alla tanter runt bridgebordet kommer att vara avundsjuka på mig". Det är skönt att se att man faktiskt kan leva, trots en hemsk händelse.

Att man fortfarande har livsglädjen kvar.



Det skulle ju kunna vara intressant?

Röker du: Nej.
Snusar du: Nej.
Skolkar du: Det har hänt, dock väldigt få gånger.
Gör du frukosten själv: Oftast, om jag inte är hos mamma och pappa.
Har du suttit i rätten: Nej.
Har du slagit ner någon: Nej.
Har du pussat någon av samma kön: Ja, many times ;)
Har du varit på strippklubb: Haha, nej men det vore coolt!
Vad gör du när du blöder näsblod: Jag har aldrig haft näsblod, så jag vet inte?
När grät du senast: Igår.
Vem kan du prata om allt med: Daniel, Josephine.
Har du solglasögon: Yes, har dock använt dem alldeles för sällan denna sommar ;<
Skriv en mening på engelska: I kissed a girl and I liked it, hope my boyfriend don't mind it.
Vem pussade du senast: Josephine.
vem kramade du senast: Josephine.
Vad är din högsta önskan just nu: Att få gosa ner mig i Daniels famn.
Vad heter den hårspray du använder: Just nu, något billigt från Ullared.. Grafitti tror jag.
Vem gillar du: Jag gillar många :)
Vilken färg har du på tröjan du har på dig: Den är vit.
Har du string på dig just nu: Nej.
Känner du någon som heter Niklas: Ja, fast med ck, räknas det?
Har du bärbar data: Yes box baby!
Är du blyg: Litegrann kanske?
Vad tänker du på just nu: Inget speciellt egentligen.

VAD FÖREDRAR DU PÅ DET MOTSATTA KÖNET:

Mage,ben eller armar: Armar.
Bruna,blå eller gröna ögon: Blåa eller bruna isåfall.
Långt eller kort hår: Kort.
Charmig eller rolig: Är man rolig, är man charmig tycker jag.
Röker eller snusar: Snus isåfall, men helst inget av alternativen.
Vad kollar du först in på det motsatta könet: Utseendemässigt? Ögonen tror jag.
Hur stor betydelse har kläderna: Lite betydelse har det väl alltid, men så kräsen är jag inte.
Gillar du någon just nu från det motsatta könet: Daniel :)
Gillar någon annan dig just nu: Daniel?

HAR DU:


Blivit kysst: Ja.
Stått på scen: Ja.
Varit med om en bilolycka: Nej.
Klättrat på berg: Ja.

ANTINGEN ELLER:

Kallt eller varmt: Kallt, för då kan man klä på sig tills det blir varmt.
Blått eller rött: Rött.
Regn eller snö:  Regn.
Ull eller bomull: Bomull.
Rosor eller tusensköna: Rosor.
Vår eller höst: Höst helt klart, det är så otroligt mysigt!
Historia eller vetenskap: Historia.
Matte eller engelska: Haha, gissa? xD Engelska så klart.


ÖVRIGT:

Svär du för mycket: Ibland?
Vilken låt lyssnar du på just nu: Alice in Videoland - Radiosong.
Hur är vädret just nu: Mulet, men rätt varmt.
Vart skulle du vilja åka: Till Dala-Floda.
Vill du ha barn: Ja, så småningom.
Vad skulle dom heta: Ingen aning.

SENASTE SOM DU:

Träffade: Mamma och pappa.
Pratade i telefon med: Mamma.
Sov tillsammans med: I samma säng? Daniel.


Jag längtar efter rutiner.

När skolan börjar, börjar även mina rutiner. Jag kan garantera att jag längtar efter dom. Nu när man inte har någonting alls att göra kan man gå runt en hel dag och vara osminkad och gå i mjukisbyxor, linne. Man kan sova hur länge man vill och man kan dega tills man tröttnar på det. Det har jag tröttnat på, att inte ha rutiner. Så jag längtar efter skolstarten. Då jag måste gå upp på morgnarna, äta frukost, klä på mig och sminka mig för att sedan lära mig saker under dagarna. När jag väl är hemma måste jag eventuellt plugga, jag måste äta och ta en dusch. Sen är det dags att sova för första gången på dygnet, inte för tredje gången. I love rutiner.

Onsdag.

Jag har nyligen fått i mig två rostade mackor med rödbetssallad och köttbullar på, riktigt gott!
Jag ska nog inte göra någonting speciellt idag, bara slappa, kolla på tv och hänga vid datorn, yay..

Jag har ju funderat på att skaffa katt nu sen något år tillbaka och när jag hittade videoklippet från Stockholms Katthem på aftonbladets hemsida blev jag ännu mer säker på att det är en katt jag ska ha, kanske till och med en katt som varit med om mycket, som är 6 år gammal och som kanske heter Adam Tensta. Haha, ja ni läste rätt. I videoklippet fick man möta katten Adam Tensta, med ett öra. Jag har nog aldrig sett en katt se så ledsen ut och jag känner verkligen för honom. Jag förstår inte hur människor kan dumpa sina katter i soptunnor och dyl. Skaffa inte katt om ni inte är beredda att ta hand om henne/honom i många år framöver.. Katter är också individer och behöver minst lika mycket kärlek som vi människor behöver.

Dagens låt: Edguy - Scarlet Rose.


Pepp, depp?

Jag har hunnit vara snäll och göra en bloggdesign till Dolly, jag har hunnit äta massvis med god pyttipanna, jag har bastat, packat ner lite småsaker till lägenheten och snart väntar film för min del. After Alice, någon som sett den? :) Dagen i sig har varit rätt så deppig, jag önskar verkligen att D var här just nu, han gör mig alltid mycket gladare. Hur har er dag varit och vad har ni gjort idag?

Bloggdesign, någon som vill ha?

Så här blev alltså resultatet, jag blev rätt nöjd.
Är det någon som vill ha? Annars slängs den :) Först till kvarn.


Dolly blev bloggerskan som fick min design :) Hoppas du är nöjd!

Klicka för att se större!

I hope my boyfriend don't mind it.

Jag tänkte sätta mig ner och pilla på en bloggdesign. Blir jag nöjd får första person som kommenterar inlägget designen (om någon vill ha den dvs). Villkoret är väl att jag inte tänker ändra någonting. Jag lägger in era bilder, ert namn men inte mer än så. Take it or leave it my friends.

Hej, jag heter Zandra och är pank.

Killarna som skulle byta panna kom inte hit förrän vid halv tio. Det innebär för er som inte kan räkna matte att jag gick upp vid åtta helt i onödan. Anyways, jag kollade på simhopp och konstsim medan snubbarna var här och vid tolv kom pappa hem och vi åkte till Motala. I bilen hade vi en diskussion om vår nuvarande ekonomi, den är inte så himla munter kan jag ju lova. Pappa var rätt bitter på att jag exempelvis tagit mig ann ett abonnemang på telefonen när jag inte ens har några pengar att betala räkningarna med ännu och så babblade han om allting annat. Mycket pengar har gått till min lägenhet och jag står fortfarande utan bidrag från CSN i en månad skulle jag tro. Så ja, summan av kardemumman är att jag är rätt depp och har rätt mycket ångest över att mamma och pappa får ta den smällen och jag behöver fortfarande köpa studentlitteratur för 600kr och betala min mobilräkning på 530kr, för mamma och pappas pengar.. Dessutom ska jag betala 200kr till Josephine för bensinpengar och min hyra skall även den betalas nu den sista som ligger på 1977kr i månaden. Utöver det så ska ju mamma och pappa betala sin hyra och sina räkningar också, samt kunna leva i en månad efter att allt är betalt.. Ni kan ju förstå att det svider med alla utgifter just nu.

Som ni märker ovan är det ingen bra dag idag och ingenting blir bättre av att vädret är piss och att min baby är flertal mil ifrån mig. Dessutom rev Stefan Holm ut sig och missade medaljchansen, väldigt tråkigt! 2008 är helt enkelt inte Sveriges år. Det enda hoppet nu är väl Carolina Klüft, men jag tror knappast att hon fixar det, tyvärr. Jag hoppas att nästa OS blir mer lyckat för Sveriges del.

Idag är jag uppe tidigt.

Ja kan ni tänka er? Egentligen borde man väl gå upp vid den här tiden varje dag för att inte missa så mycket, men idag är jag inte uppe på egna villkor. Ett par snubbar ska komma hit och byta ut vår uråldriga panna i huset, så jag lär vara vaken när dom kommer hit för att släppa in dom och sedan för att ringa pappa. Inte så kul, men ibland får man ju offra sig, haha!  Vet dock inte när dom kommer så tils dess får jag väl sitta här och uggla :P Idag blir det nog en sväng till Motala när pappa har kommit hem. Vi ska till Shape bland annat (inredningsbutik) och sedan får vi väl se vad som händer. Lite OS-tittande blir det säkerligen.

Vad händer för er idag gullungar?


Dagens låt: Amy MacDonald - This is the...

Kunde inte bestämma mig över vilken som skulle bli dagens låt. Så det får bli två stycken idag :)

Amy MacDonald - This is the life.


Dagens låt: Katy Perry - I kissed a girl.


To-do-list.

Denna vecka måste jag bland annat:
  • Ringa Telias kundtjänst och be om månadsfaktura istället för kvartalsfaktura.
  • Beställa och köpa studentlitteratur på bokus.
  • Kontakta it-kundtjänsten på Kalmar Högskola ang. mitt studentkonto.

MP05A - säkerheten.

En ny skola, en ny klass, många nya människor. En sak är säker. Jag saknar MP05A!


Old pics.

Vad tycks? :)














Jag kanske borde lägga in en kontaktannons?

Jag börjar ju som ni redan vet på Kalmar Högskola om ca två veckor. Det ska bli jättekul, men jag är redan otroligt nervös! Kommer det att bli tufft, är jag tillräckligt duktig och kommer jag hitta någon att umgås med även på fritiden? Jag flyttar ju till Emmaboda i Kalmartrakten och känner inte en kotte (förutom mitt ex, som jag inte vill ta upp kontakten med igen) och det i sin tur gör att oron växer sig större i och med att jag inte vet om jag kommer träffa någon jag tycker om att umgås med.

Jag borde inte oroa mig, allting gick ju så bra när jag flyttade till Falun. Men nu känns allting så mycket mer självständigt. Att studera vid en högskola känns så mycket mer vuxet. Det känns inte som att man ska ha några vänner överhuvudtaget, även om jag vet att så inte är fallet. Jag är oerhört glad över att jag bara är två timmar ifrån Josephine, men jag skulle önska lite andra vänner med när vi inte kan ses, gärna i Emmaboda då jag inte har körkort och kan ta mig överallt (ska dock skriva in mig på körskolan så snart som möjligt) och dels för att bussarna inte går så vidare bra från Emmaboda. Oj oj, vad mycket oroheter det kommer från min sida nu. Jag antar att det kommer att gå över när skolan väl har kommit igång, men nervositeten kommer finns inom mig, i minst två veckor till.. Suck. Man kanske borde lägga in en kontaktannons?

"Jag blir 19 i november, älskar Harry Potter-filmerna och är beroende av choklad. Tycker om att se på film, fotografera och att laga mat. Att ta en drink och svänga på rumpan ibland kan också vara jävligt kul. Jag går gärna runt i mjukisbyxor om jag kan och jag måste inte vara sminkad när jag ska gå till affären, så du får inte skämmas tillsammans med sådant folk. Jag är lätt att umgås med, är tydligen omtänksam och lätt att prata med. Har dock problem med  humörsvängningar emellanåt (hey, ingen är perfekt). Låter detta intressant? Hör av dig".. Nja.. jag vet inte.



Look baby, I'm a heartbreaker.

Jag har fastnat helt för Will.i.am's låt Heartbreaker (ni kan lyssna på den lite längre ner i bloggen). Jag blir så glad av den, av någon konstig anledning? Anyways. Jag har hunnit se stackars Susanna Kallur falla, sett Elena Isinbajeva slå sitt egna världsrekord och jag har sett Musse Mohammed komma på tionde plats i 3000m hinder (gud vad nördig jag låter, men friidrott är jättekul! Jag ser fram emot herrarnas spjutfinal på lördag). Jag har även varit och handlat med pappa och nu har jag även tagit mig igenom ännu en middag. Intressant dag va? Not. Men vädret är piss och allting känns jobbigt idag. Så vad ska man göra? Jag skulle definitivt behöva kramas lite med min älskling just nu. Jag hoppas att jag kan åka upp till lilla Dala-Floda inom en snar framtid.

Godmorgon bloggen!

Har förvisso varit uppe sedan klockan halv elva, men i alla fall. Det blir en slö dag idag tror jag, tror att vi ska åka in till Motala och handla, men mer än så är det inte. Jag ska ta någonting att äta nu och sedan får jag se vad jag hittar på. Är åtminstone och för en gångs skull redo att åka om pappa vill åka på en gång när han kommer hem = inget gräl och tjat om att jag tar lång tid på mig för att "bara åka in till stan och handla". Jag har till och med hunnit att måla naglarna ;P haha! Vad hittar ni på idag söta läsare?

Michael Phelps!
































Det är ingen nyhet att OS i Peking är i full gång och varje år tittar jag alltid litegrann. Speciellt på simningen, simhoppen och friidrotten. Det är superkul! Redan förra året skrev jag ett inlägg om amerikanaren Michael Phelps, redan då var han en otroligt duktig simmare och i år har han gjort det igen. 8 guldmedaljer av 8 möjliga samt 7 världsrekord. Inget snack om att killen är suverän och idag när jag såg sammanfattningen av det hela blev jag nästan tårögd (mesigt or what?!) men jag blev så otroligt glad för hans skull och dessutom utstrålade han en sån glädje att man inte kunde låta bli att bli glad själv. Han är otrolig och jag hoppas innerligt att han inte åker dit för doping, att han är ärlig och ren. Dessutom är han grymt söt! Titta  bara på dom öronen ;)

Dagens låt: Will.i.am - Heartbreaker.


Back from Emmaboda.

Ännu en helg i Emmaboda har gått och nu sitter jag hemma hos mamma och pappa igen. Lägenheten börjar se bra ut och nu ska bara golven och fondtapeten upp. Sen är det fritt fram att börja möblera. Behöver fortfarande en passande soffa och ett köksbord + stolar. Men det löser sig med tiden. Huvudsaken är att jag har en säng ;) haha! Nu ska jag läsa ikapp alla blogginlägg som jag har missat i helgen och sedan ska jag lägga upp lite bilder på lägenheten :)

Ingen Harry Potter!

Jag läste precis på aftonbladet att det inte kommer någon ny Harry Potter-film nu i november, utan den har flyttats fram till juli nästa år! Den film jag längtat mest efter (ja, det är ingen nyhet att jag är ett freak av dom filmerna). Jag blir så ledsen :/ haha, tragiskt men så är det. På grund av författarstrejken som ägde rum i Hollywood tidigare i år har Warner Bros bestämt sig för att flytta fram filmen.. Katastrof!

Ännu ett misslyckat krogbesök.

Jag har ju som ni vet varit en sväng ner till Skåne. Jag har besökt familjen Dahlbäck och jag har varit med min bästa vän Josephine. Vi har som alltid haft otroligt roligt, men även rätt långtråkigt (söndagar ni vet). Vi har varit i Ullared och shoppat järnet, vi har tittat på film, vi har käkat tacos, massor av godis, chips, färgat mitt hår och självklart har vi hunnit med en hel tjejsnack, som alltid! Jag trivs så oerhört bra där nere i skåne och hos Josephine att det varje gång är lika tråkigt att åka därifrån. Men om någon vecka, bor vi endast två timmar ifrån varandra med tåg och det är ett STORT plus :) Jag tänkte bjuda på lite bilder från dagarna som varit.


Sötnosen själv <3


Vi - innan jag hade färgat håret mörkt.


Vi - efter att jag hade färgat håret mörkt ;)


Nu kommer hela familjen Dahlbäck att sucka xD - Men min älskling Ozzy!


Oh yeah, One more, Come on! (internskämt)


Vi bakade smaskiga bullar, det ni!

Hemförsäkringar.

Mackorna är uppätna, hemförsäkringen är tecknad och imorgon ska jag till skatteverket för att fylla i blanketter. Ska folkbokföra mig i Emmaboda nämligen. Har även skickat iväg papprena till csn förra veckan med, så det borde jag få ett besked om inom någon vecka. Nu behöver bara kurslitteraturen inköpas. Nu blir det sängen.

Huvudvärk.

Jag lovade er att uppdatera med både bilder och text tidigare idag, men faktum är att jag är alldeles frusen och har en envis huvudvärk, så jag tänker låta bli att sitta mer vid datorn idag. Hade hemskt gärna velat prata med min sötnos en sväng, men han ligger förmodligen och sover (som vanligt vid denna tid) så det är ingen idé att sitta uppe och vänta, jag kanske ringer en snabbis sen istället. Nu nalkas det varma mackor, sen kryper jag nog ner under täcket igen. Lovar att fixa med bilderna imorgon! <3

Blivande klasskompisar?

Under dagarna jag varit hos Josephine så har två lite speciella kommenterar ramlat in i min blogg. Två tjejer som berättade att dom också ska läsa medieproduktion & journalistik i Kalmar och det känns jätteskönt vill jag lova. Jag börjar bli riktigt nervös inför högskolestarten nu och det känns lite extra tryggt nu när jag vet att det åtminstone finns två tjejer till i min snart kommande klass :) Dessutom har dom båda en varsin intressant blogg som man kan läsa :) Jag kunde dock bara svara på kommentaren från en av dem då den andra inte godkände kommentarer från just blogg.se :P Men som sagt, det är skönt att veta att man inte är ensam när det är dags.

Slappedag.

Jag ska göra i ordning lite mat, sen ska jag kolla på.. bambambaaam.. Harry Potter!

Hemma i Östergötland igen.

Jag har som ni vet varit hos Josephine i ett par dagar nu. Samt i den nya lägenheten dagarna innan skåne. Lägennheten börjar ta sig nu och imorgon kväll åker jag och pappa ner igen för att måla och tapetsera igen. Sen blir den en sväng till Olofström också, pappa skulle hämta någon som min farmor ärvt av sin svenska mamm (farmor är ett krigsbarn). Jag ska slänga i mig något att äta nu och sedan ska jag skriva ett inlägg om hur det varit i skåne och lägga upp lite bilder. Sen ska jag om ni som hörde av er tidigare fortfarande är intresserade, fixa lite bloggdesigner. Har ni bestämt färg och så vidare? Gör det om ni inte har det. Euhm.. Japp, that's it.

Don't you worry.

Imorgon åker jag hem.. buhu.

Calle & Josephine.

Har träffat Josephines pojkvän för första gången nu och jag måste bara säga att dom är det sötaste jag har sett på väldigt länge. Calle kan inte slita blicken från Josephine och Josephine kan inte sluta att le. Trots att dom varit tillsammans i 8 månader så är dom fortfarande nykära och det är ju så det ska vara. Jag är verkligen glad för bådas skull, att dom har hittat varandra och jag hoppas åtminstone för Josephines skull att det blir dom länge. Hon mår så bra, det skulle vem som helst lägga märke till. Hon behöver Calle.


Utgång på G.

Vi har varit på center syd en sväng och sedan käkade vi kinamat och nu väljer vi kläder inför ikväll (tänk att tjejer ska vara så veliga när det kommer till ämnet kläder?). Utgång står på schemat ikväll här i lilla Eslöv. Vi ska dra några groggar innan vi drar ut och sedan ska vi ha kul, förhoppningsvis bättre lyckat än i Motala i påskas, haha. Ville bara uppdatera läget, nu ska jag hålla Bodil lite sällskap medan Josephine duschar. Vi hörs!

Skåne!

Renoveringen är nästan klar i lägenheten nu, bara fondtapet och den blåturkosa väggfärgen som ska upp nu, sen är det klart. Möblerna ska givetvis in också. Jag och pappa har inte bråkat en enda gång och det känns bra. Har dock sovit väldigt lite de två senaste nätterna och jag har blivit förkyld av allt slipdamm, men förhoppningsvis sover jag bättre inatt och förkylningen blir förhoppningsvis ingenting långvarigt.

Jag är som ni kanske ser på rubriken i skåne nu. Jag är hos Josephine i ett par dagar nu och på måndag bär det av till Ullared för första gången i mitt liv, det ska bli spännande! Jag ville bara uppdatera lite snabbt medan Josephine står i duschen. Vi var och solade en snabbis så vi blev svettiga.. ja, you do the math. Hade fått ett par kommenterar angående design och de som vill ha hjälp, hjälper jag gärna när jag är tillbaka på hemmafronten igen och kan sätta mig ner i lugn och ro. Så ni som vill ha hjälp - tänk ut färger och eventuella mönster och bilder. Då blir det lättare och det går snabbare för mig att hjälpa er :)

Det var allt gott folk. Vi hörs när vi hörs! PUSS


Uppe med tuppen.

Operation Emmaboda allesammans! Vi hörs.

Bloggpaus.

Det kommer att bli minst tre jävligt jobbiga dagar framöver.. Jag och pappa ska ner till Emmaboda och renovera och han skriker redan på mig.. Känns inte allt för kul. För er som inte vet så är både jag och pappa väldigt envisa och det resulterar alltid i att vi båda vill ha det sista ordet som i sin tur innebär att det nästan alltid blir bråk. Jag ska packa kläder och så vidare nu för direkt efter Emmaboda bär det av till Skåne. Om det blir på fredag eller lördag eller söndag det återstår att se, beroende på hur mycket jobb vi har att göra. Men någonting säger mig att pappa kommer vilja göra allting själv och det suger. För då åker jag egentligen dit helt i onödan. Well well, bloggen tar ännu en minisemester. Take care <3

Bloggdesign.

Jag är nu klar med Josephines design. Jag hoppas att hon blir nöjd!

Treat me like a lady.

Skulle bara berätta att jag åker till Emmaboda imorgon för att påbörja renoveringen.

It's my life and I'm living it.

Jag har precis avnjutit en god middag. Kokt potatis, färsbiffar och lingonsylt. Jag har verkligen saknat den "riktiga" maten under tiden som Daniel har varit här, vi har ju som ni vet inte ätit speciellt nyttigt. Donken hit, pizza dit, kebab åt de andra hållen. Nu ska jag nog sätta mig och pyssla med lite bloggdesign. Jag är sugen på någonting nytt, men samtidigt trivs jag med den design jag nu har. Kanske sätter jag mig och knåpar med Josephines nya, fastän hon inte bestämt färger ännu, det återstår att se. Vad gör ni resten av dagen?

Ibland önskar jag att jag också var känd.

Ibland kan jag önska att jag också hade 300.000 besökare varje vecka. För jag vill också kunna ha en frågestund, jag vill också läsa era knäppa frågor och svara på sådant som jag finner intressant, eller sådant som ni vill veta. Men det får nog tyvärr vänta, eller läggas på is. För med mina ynka 20-50 läsare om dagen (de flesta tittar nog bara förbi) så blir det nog ingen rolig frågestund trots allt :(

Josephine Dahlbäck!

Om du läser det här så vill jag bara meddela att jag gärna hjälper dig med en ny bloggdesign (så länge du bestämmer färgerna) för jag har så jävla tråkigt nu när det är så kasst väder, så du vet det my sweetiepie! :D

När jag tittar tillbaka på det som var.

Jag klickade in på mina allra första inlägg i den här bloggen, dom är skrivna för snart ett år sedan. När jag läser dom kan jag inte riktigt förstå vad jag tänkte med. Jag hade ett förhållande, med en kille som hade det väldigt svårt, jag vet inte hur han har det idag. Vi bråkade hela tiden och skulden las på mig nästan alla gånger. Jag mådde dåligt, jag kunde inte riktigt vara mig själv och ändå så fortsatte jag att kämpa. Då hade jag sagt att jag var en kämpe, idag säger jag att jag var en idiot som utsatte mig själv för det helvetet. Nu kommer alla mina vänner (som fanns för mig under den tiden) tänka "äntligen har hon förstått" eller "vad var det jag sa" och jag måste erkänna att jag borde ha lyssnat på er från allra första början. Ni såg vad som var fel, det gjorde inte jag (kärleken är blind?). Trots allt dåligt, så har jag lärt mig mycket av det förhållandet och tack vare det så kan jag, idag, vara mig själv tillsammans med Daniel. Jag tänker aldrig mer låta någon trampa på mig så hårt, jag tänker aldrig kämpa för någonting där jag är ensam om att kämpa och jag tänker definitivt inte säga att jag inte klarar mig utan någon som gör mig så illa. För det gör jag.

Jag vill slå ett slag för mig själv, för att jag äntligen har förstått.


Godmorgon bloggen!

Eller goddag, vad ni nu än föredrar.. Jag har drömt om tapeter inatt, kan ni tänka er? Haha :)

Det är en ny dag och det blåser storm ute, inte det trevligaste kanske.. Jag ska nog vara snäll och följa med pappa ner till stugan och städa idag, om han beslutar sig för att åka ner det vill säga. Just nu ligger han i soffan och sover så just i denna minut bär det nog inte av i alla fall ;) Jag ska även försöka besluta mig för vilken fondtapet jag ska välja, imorgon behöver vi nämligen åka och lämna tillbaka böckerna.. Frukost nu, ciao bellos!

Krångel.

Allting verkar krångla idag. Både bloggen och bloggkoll.. Sucks.. Jag kanske skulle gå och lägga mig, jag har ändå ingenting vettigt för mig. Daniel hörde jag av i typ två sekunder på msn för någon timme sedan, han skulle kolla på film. Så honom lär jag inte höra av mer idag. Jag har haft honom vid min sida i två veckor, nu blir jag nästan galen av att inte höra av honom på ett par timmar. Jag undrar hur jag kommer att sova inatt? En sak är säker, jag älskar honom och han är det bästa som någonsin hänt mig.

Jag tycker om BlondinBella!

Japp, det erkänner jag. Trots alla "bimborykten" så tycker jag att hon verkar hur jävla skön som helst och skulle jag välja mellan att få lära känna henne eller Kenza skulle jag definitivt vilja lära känna Isabella. Jag skulle nog lära mig ett och annat trots att jag är ett år äldre och har bott ensam i över tre år. Ni kanske fnyser åt detta nu, men jag håller verkligen med medierna om att BlondinBella kanske är den yngsta personen i sverige som har mest makt. Hur coolt är inte det? Hon har redan två egna företag, hon driver sveriges mest besökta blogg och hon är hur söt som helst. Till skillnad från henne har jag inte åstadkommit ett skit rent ut sagt :P Vissa buar henne, jag bäar henne, helt klart.


Bilden är lånad från: http://community.kzine.se/index.php/articles?page=3

Cut the crap.

Kommissarie Montalbano var ingenting att ha och chokladkakan smakade inget vidare. Jag har tröttnat på skiten helt enkelt. Det är ju egentligen ett gott tecken. Apråpå tv och äta, det är ju någonting som åtminstone jag tycker är halva nöjet med att titta på tv/film. Att äta någonting smaskigt till och varje gång jag gör det här hemma får jag höra "Måste du alltid äta någonting när du tittar på tv? Det är inte nyttigt". Svaret är ja, för det är inte lika kul att titta på film utan något att smaska på, det är ju som sagt halva nöjet, ellerhur? ;)

Mitt nya liv.

Det nya livet kommer alltså att börja så fort jag sover min första natt i den nya lägenheten. Då är det slut på godiset, chipsen, läsken och snabbmaten. Jag måste erkänna att jag längtar något djävulsk efter det mer nyttiga. Skulle jag nämna mitt matintag under dom senaste veckorna skulle ni nog falla av stolen i ett nafs ;) haha! Men som sagt, snart börjar mitt nya liv och jag har till och med köpt en ny cykel på miljöstationen i Emmaboda, så nu ska jag cykla regelbundet så länge det går. Men fram till dess får jag stoppa i mig vad jag vill och behagar. Så om ungefär 20 minuter ska jag sätta mig i soffan, njuta av en marabou apelsincrocant och titta på Kommisarie Montalbano :]

Fondtapeter till lägenheten.

Här kommer några bilder på de fondtapeter jag tycker väldigt mycket om :)
Ni får jättegärna komma med åsikter ni också! Vad tycker ni?



En isblå fondtapet med olika silveraccenter


Samma färger som ovan fast annat mönster


Växtmotiv i metallicbrun och guld


Blommotiv i ljusblått med brunmetallic bakgrundsfärg


Blåa, bruna och guldiga motiv på svart bakgrund



Motiv i guld och brunt


Blommor i silver och isblå bakgrund


Bruna blommor, isblå bakgrund


Samma som ovan fast tvärtom



Palmblad i guldbeige och mörkbrunt på isblå bakgrund

Bilder och videoklipp!

Jag lovade er lite bilder förut och här är dem :) Allt möjligt från två veckor tillbaka och tills i förrgår.
Publicerade även tre videoklipp längst ner i inlägget - AiV, Mange Schmidt.


























Kalmar Högskola 1/9.

Som ni nästan alla vet (ja ni som följer bloggen åtminstone) vet så blir jag student den första september. Jag ska studera medieproduktion och journalistik i kalmar tre år framöver och jag ser fram emot det som bara den. Jag har som nämnt i tidigare inlägg blivit uppringd av en student, fått blombud och ett kompendie med massor med intressant information och när Jonna började tala om litteratur i sin blogg så blev jag lite fundersam.. Varför har inte jag fått någon litteraturlista ännu? Jag blev lite orolig och surfade in på hiks hemsida.. hittade ingenting. Sedan läste jag igenom papprena som jag fått tidigare och där stod det. "Besök vår hemsida för kursplaner och litteraturlistor". Så nu har jag varit in och kollat vad jag behöver för någonting innan kursstart och utöver två böcker som köps direkt på skolan så är det tre böcker jag behöver och alla böcker tillsammans kommer att kosta mig (läs pappa) 581kr. Vilket jag blev rätt lättad över för jag trodde att det skulle bli svindyrt att köpa litteratur :P Jag kommer nog att satsa på helt nya böcker, men är det någon som har följande böcker liggandes någonstans kan ni ju höra av er :)

Guillou, Jan (1990). Det stora avslöjandet
Hadenius, Stig & Weibull, Lennart (2008 9:e upplagan). Massmedier. En bok om Press, Radio och TV.
Nygren, Gunnar (2008). Nyhetsfabriken Journalistiska yrkesroller i en förändrad medievärld.
Nylander, Christina (2004). Medierätt 1.

Dagens låt: Alice in Videoland - Radiosong.


Jag säger så som alla andra..

Är hösten verkligen redan på väg?

I förrgår var det nästan 30 grader varmt och solen brände på ryggen. Nu är det storm, det spöregnar och det är inte mer än 15 grader utanför dörren.. Jag hoppas verkligen inte detta väder är här för att stanna, jag har fortfarande en månad kvar av min "semester" och jag vill kunna njuta så gott som det går. Visst.. På Ullared spelar vädret ingen roll (det är dock inte roligt att köra i skitväder) och när vi renoverar lägenheten är det bara skönt om det inte är så jävla varmt (man blir varm nog ändå). Men alla andra dagar, då får det gärna vara sol tycker jag.. Nu ska jag lägga in alla tusen bilder på datorn.

Bloggen är tillbaka mina vänner!

Efter två veckor, 22 uppdaterade bilddagböcker med över 300 bilder att titta på och runt 300 nya blogginlägg att läsa är nu bloggen tillbaka och bör vara igång som vanligt i ett par dagar innan nya äventyr börjar. Jag har som ni vet spenderat två veckor tillsammans med världens mest underbara pojkvän. Vi har varit på Daldansen i Hedemora, vi har varit i Mariestad, vi har solat, badat och varit på bio, spelat tv-spel och shoppat loss i Linköping. Fullt ös i två veckor minsann och jag älskar att vara med Daniel, dock åkte han hem till Dala-Floda idag så nu dröjer det innan vi ses igen.

Euhm.. Ja, bloggen kommer alltså att vara aktiv i ett par dagar framöver, tror jag. Sist nämnde jag ju att min lägenhet är betald och att kontrakten är påskrivna (jag är nu alltså ägare till min egna lägenhet!) Det som väntar nu är en mini-makeover. Vi ska tapetsera, måla och lackera golv, inreda och flytta femtioelva flyttkartonger och vi hade tänkt börja den här veckan. På söndag bär det dessutom av till Skåne. Ni kan ju gissa vad jag ska göra där, precis, träffa älskade Josephine! Jag behöver verkligen träffa min andra halva och snacka en hel del kan jag lova, på gott och ont ;) Sen ska jag, hon och hennes pojkvän Calle till Ullared på måndag, det ser jag fram emot! Efter det återstår ett par nätter i lilla Eslöv innan jag beger mig hemåt igen.

Idag var vi förresten på färghuset i Motala och kollade på fondtapeter och väggfärg. Som det ser ut just nu så ska jag ha en isblå nyans och någon brun. Finns grymt snygga fondtapeter så jag lånade med mig tre böcker med olika tapeter i. Nu gäller det bara att bestämma sig. Jag kanske lägger ut bilder på mina favoriter senare i veckan :)

Uj, ett långt inlägg detta, men jag vill försäkra er om att jag är tillbaka och dessutom berätta vad som hänt i mitt liv de två senaste veckorna och nu vet ni det :) Ska sätta mig och fylla i lite papper till csn nu och sedan så blir det krubb. Jag hoppas att ni har och har haft det bra. Ciao!

Jag kommer lägga ut lite bilder från veckorna i ett senare inlägg.

RSS 2.0