Jag har flyttat!

Från och med nu hittar ni mig på wordpress på obestämd tid.

http://zhannele.wordpress.com/

Idag är det Lucia.

Och den 3:e advent. Snart är julafton äntligen här :) Jag har några få julklappar till att fixa. Måste köpa ett par till Daniel och så ska jag slå in Josephines. Hon vet ju redan vad det är eftersom hon bad mig köpa den. Men det kan ju vara kul att lägga under granen ändå tänkte jag. Så känner jag i alla fall.

Imorgon startar en ny kurs i skolan. Medieanalys. Jag har ingen aning om vad det innebär mer än att det är väldigt mycket mer teoretiskt än förra kursen och böckerna verkar grymt tråkiga. Men vi får åtminstone jobba parvis över jul så nu slipper jag idioterna i min klass. Jag och Emelie ska jobba ihop :)

Har precis gjort helt underbart goda plättar. Tyvärr så orkar man aldrig äta upp alla själv fastän jag gjorde en väldigt liten sats. Men det var gott i alla fall. Med kall mjölk och socker på ska det vara :) Nu ska jag sätta mig i soffan och slå på någon film.

Drag me to hell & Dumplings.

Glömde ju berätta om i tisdags när Emelie sov över här :) Vi var allmänt trötta båda två så vi köpte varsin pizza och krängde. Vi köpte dessutom massor av godis, 2 liter cola och så hyrde vi en film. Drag me to hell blev det till slut och jag var jättenyfiken på den för jag har hört att den ska vara bra.. MEN GUD.. så besviken jag blev. Det var nog bland dom sämsta filmerna jag har sett på väldigt länge. Hur överdriven som helst. Inte min smak för att vara skräckfilm tyvärr. Emelie höll dock på att skita på sig men sen är hon ju en liten fegis också ;) haha!

I onsdags kväll kom dessutom Linn hit och sov över. Vi tänkte att vi skulle titta på film och käka lite kex med ost. Vi valde Dumplings. En film jag fått av Daniel tidigare som jag verkligen trodde skulle vara sjukt bra. Men icke. Den var så himla seg att vi inte orkade titta klart. Det var snarare en dramafilm än en skräckfilm. Och asien som brukar vara så bra på skräck annars?

Kanske borde jag hålla mig till att se på sånt jag tidigare sett och vet att jag tycker är bra. För dom senaste gångerna har det ju inte direkt gått så bra. Nästa nya film jag ska se blir på bio med mamma - Avatar och jag hoppas verkligen verkligen den uppnår mina förväntningar.

Jag är ett simpelt andrahandsval.

Ja lite så är det jag känner. Jag frågade om vi skulle på bio i helgen. Det skulle vi. Om du inte fick besök från hemmaplan. Det fick du inte. Men det blev ingen bio. För du hörde inte av dig som du sa att du skulle och istället blev det Kalmar för din del. Känns lite småsurt att alltid bli den du träffar när du inte har något annat att göra. Men men. Man ska väl inte vara bitter antar jag. Det kunde ju varit betydligt mycket värre :)

Nu är jag snart klar med städningen. Nu ska jag bara diska också och sen ska jag ta en varm dusch och sedan laga till lite tacos och titta på Robinson. Det blir inte så mycket mer för min del. Blir kanske att läsa lite körkort men känner jag mig själv så blir det imorgon, eller inte alls.

Dagens.

Dagens humör: Helt okej än så länge.
Dagens borde: Plugga körkortsteori.
Dagens frisyr: Förjävla fult. Slarvig knut. Smutsigt är det också.
Dagens klädsel: Mjukisar och tunn långärmad.
Dagens planer: Fortsätta städa, plugga körkort och kolla på Robinson.
Dagens materiella vill ha: Nya kläder och lite nya filmer skulle sitta bra.
Dagens längtan: Jag längtar hem och jag längtar efter Daniel.
Dagens fundering: Ingen än så länge.
Dagens beroende: Risifrutti med hallon.
Dagens tråkigaste: Städningen.
Dagens personer: I have no idea.
Dagens irritation: Stella och Signe är experter på att vara ivägen.
Dagens låt: House of Lords - Come to my kingdom.

Seems like we lost it.

Lördag idag och det snöar ute. Så himla tråkigt att det bara smälter bort på en gång. Jag skulle mer än gärna ha en vit jul. Det är det sämsta med att bo så långt söder ut, det blir aldrig vitt förrän i februari om man har tur. Ska bli otroligt skönt när jag flyttar tillbaka till Dalarna om cirka 1½ år, då kan jag nästan bli garanterad en vit jul, eller åtminstone en kall jul :) Can't wait.

Nu är det förövrigt precis en vecka kvar innan jag får åka hem till mamma och pappa. Ska bli otroligt skönt och pappa är så snäll som kommer hit och hämtar mig så att jag slipper ta en stor resväska, kattburen med katterna och alla julklappar på tåget. Nästa jul kan jag förhoppningsvis åka upp alldeles själv!

Det är mycket jag ser fram emot just nu. På lördag får jag åka hem och på söndag ska jag och mamma gå på bio och se den nya filmen Avatar som har premiär den 18:e. Ska bli väldigt spännande. Sen är det ju bara några dagar kvar till jul och sen den 29:e får jag äntligen hålla om Daniel igen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på dock. Men bowling, bio och lite shopping hade jag väl åtminstone tänkt. Och väldigt mycket närkontakt. Haha.

Idag ska jag däremot städa. Jag trodde att jag hade förträngt det förra helgen och sparat det till denna helg men så påminde Daniel mig om att jag faktiskt städade förra helgen också.. Shit vad fort det blir stökigt alltså. Men det är i alla fall vad jag ska göra. En sista gång innan julledigheten. Och så ska jag plugga körkort. Jag ligger efter.

Hoppas att er dag blir bra.

Idol 2009 är över.

Och Erik kammade så klart hem segern! Med all rätt. Den killen är grym.

Vaccinerad mot svininfluensa.

Ja jag tog ju den där sprutan igår, till sist. Enda anledningen till varför jag gjorde det är för att jag absolut inte vill vara sjuk över jul och nyår. Men det gick ju inte smärtfritt. Idag har jag en oanvändbar högerarm i princip samt feber, illamående och en oändlig trötthet. Hade hoppats på att få äta och däcka i soffan men icke. Först måste jag plugga. Jag ska lyssna på åtta nyhetssändningar och sammanfatta dom. Så går det när man missar en fredag.

Nyhetschefen rapporterar.

Att inte ett piss har hänt. Jag går fortfarande runt och frågar min redaktion om det går bra och det gör det naturligtvis. Min redaktion är mycket ambitiös. Det enda roliga denna tisdag är att Emelie sover hos mig ikväll. Kommer bli trevligt. Jag hoppas på pizza och massor av snack och skratt. Det kan jag behöva nu.


Det snurrar i min skalle, igen.

Det finns så mycket som jag vill ha sagt. Så mycket som jag vill skriva ner. Men jag låter bli. Jag känner inte att det är någon idé att hänga ut någon här på bloggen och dessutom kan jag inte riktigt sätta ord på det jag känner. Så jag skiter helt enkelt i det. För allas skull.

Det är min andra dag som nyhetschef idag och jag kan väl säga att jag inte riktigt känner för det. Igår bestod dagen av att titta in i väggen fram till klockan 11-12 sen var det dags för första nyhetssändningen. Efter det kunde jag bara gå runt och fråga min redaktion hur det gick och och jag kunde hjälpa till. Givetvis gick det bra och jag behövde inte hjälpa till med något. Därmed stirrade jag i väggen ytterligare ett par timmar tills jag fick åka hem.

När jag kom hem däckade jag i sängen halv tio men trots det så är jag väldigt trött idag. Jag vill bara lägga mig ner och sova. Är i skolan nu och det är tänkt att jag ska leta fram nyheter tills idag.. men jag orkar inte. Jag orkar ingenting. Jag blir bara deprimerad. Av mörkret, av trubbel, av skolan. Nu vill jag hem till mina föräldrar. Jag längtar efter julen och jag längtar till nyår. Då får jag äntligen träffa Daniel igen. Finns inget bättre sätt att inviga det nya året på. Jag är tacksam för det.


Imorgon är det sista veckan.

På den här skitkursen som vi nu har - Nyhetsradio. Jag har nyss skrivit klart mitt paper och hoppas på att det blir godkänt. I veckan ska jag ta tag på nyhetssändningarna som jag ska lyssna igenom och skriva lite om. Skulle ju ha gjort det den här helgen men det var mycket jag tänkt göra som inte blev av. Imorgon börjar min vecka som nyhetsschef. Ska bli intressant.

Det där med att skjuta upp saker.

Jag tror jag överlåter pluggandet till mig själv imorgon istället. Idag är jag på tok för seg för att få någonting gjort. Istället ska jag ta en välbehövlig dusch och sedan ska jag fixa lite lördagsmys. Tacos, film, bumbibjörnarna och Robinson Karibien står på min lista ikväll. Jag önskar att D var här, det hade blivit mycket mysigare då. Fast å andra sidan hade det nog inte blivit så mycket tv-tittande, haha!

Run to Globen!



Gåshud från topp till tå.

Imorgon och på söndag.

  • Plugga körkortsteori.
  • Skriva paper i nyhetsradio.
  • Lyssna på åtta nyhetssändningar och sammanfatta.
  • Städa, diska, tvätta och allt sånt där jävligt.
Det är vad min helg kommer att bestå av + Robinson Karibien så klart.

Det blir en grym final!

Calle och Erik till final efter en rysande duell mellan Erik och Tove. Jag anade att Erik skulle hänga löst. Det funkar så tydligen. Tittarna tror att storfavoriten sitter säkert, att alla röstar på honom, så det slutar med att han inte får några röster alls. Men jag fick åtminstone höra Run to the hills en gång till och han tog sig ju vidare.

Nästa fredag blir kanon!

Erik Grönwall och ?

Alltså fy satan vad den killen kan sjunga. Pratar så klart om Erik Grönwall som enligt mig har en säkrad plats i finalen. Han kan verkligen allt och det verkar inte finnas något stopp. Allt från Yohanna, Michael Jackson och Queen till Kiss, Iron Maiden och The Beatles. Han är verkligen grym.

Ikväll gjorde han en suverän tolkning av Iron Maidens Run to the hills och jag kan nästa säga att jag tycker att hans version är bättre än orginalet och det är fan inte ofta jag skulle säga det då Iron Maiden är ett av mina favoritband, men shit alltså. Grymt!

Meen.. Calle och Tove är också ruggigt bra och jag tycker att alla förtjänar en plats i finalen nästa vecka. Jag kan liksom inte bestämma mig för vem som är bäst av Calle och Tove då båda är så jävla bra på olika sätt. Men jag önskar alla tre lycka till. Men om inte Erik går vidare ikväll vet jag inte vad det är för fel på svenska folket.






Min önskelista 2009.

  • DVD - Twilight och Harry Potter & Halvblodsprinsen.
  • CD - Silence och Ecliptica av Sonata Arctica.
  • Självhäftande väggdekoration.
  • Systemkamera från Canon.
  • Mini PC från HP.
  • Doftljus.
  • Parfym.
  • Tavla.
Jag kommer att få långt ifrån så här mycket i år på grund av att jag har fått körkortet betalt. Men jag klagar absolut inte. Körkortet är dyrt och jag är oerhört tacksam som har så fina föräldrar som betalar det åt mig. Men någonting på listan hoppas jag givetvis på.

The last day on earth.

Nej kanske inte riktigt så men idag är det min sista dag som radioreporter och det är jag väldigt glad för. Nästa vecka är jag nyhetschef så då ska jag bossa med alla i min grupp, precis som dom har gjort mig mig dom senaste fyra veckorna. Haha. Idag ska jag försöka få fram något om att alkoholgränsen för sjöfylleri skärps nästa sommar. Wish me luck. Jag orkar liksom inte med bakslag idag.


Du är på andra sidan jorden.

Ibland önskar jag verkligen att jag inte hade skickat iväg mig ansökan till Högskolan här i Kalmar. Jag önskar desto mer att jag hade bott kvar i Dalarna, bland människor jag tycker om. Varför var jag så envis? Anledningen till att jag valde Kalmar var ju för att jag hade pojkvän här nere ett tag, men det tog ju slut så jag förstår inte varför jag tvingade mig själv att ändå söka hit? För att visa för mitt ex att jag inte bara skiter i allt och att det inte var för hans skull? Möjligen.

Jag trivs inte här nere och jag fullkomligt längtar tills jag får ta min examen och flytta tillbaka! Men det är 1½ år kvar och tills dess får jag försöka stå ut. Men jag ska inte säga att allt var för ingenting. Jag har mött otroligt många fina människor bland alla idioter här nere. Hade jag inte flyttat hit hade jag inte träffat Emelie. Jag hade inte träffat Linn och jag hade inte träffat Jonna eller Johanna heller och inte Olga så klart. Och jag hade definitivt inte skaffat just Stella och Signe. Så nog finns det små guldklimpar värda att vårda här nere också och utbildningen är ju inte så pjåkig den heller.

Jag kan inte låta bli att tänka på hur det skulle kunnat vara om jag inte hade flyttat. Jag hade kanske varit sambo, jag hade kanske varit singel och levt loppan på Flamingo på helgerna med Linda. Ingen vet och ingen kommer någonsin att få reda på det.

Men jag saknar Dalarna och det kommer jag inte ifrån.

Ibland inser man hur olika vi är.

Jag kan inte förstå hur en människa kan vara så otrevlig. Ja du var sen. Vi har redaktionsmöte halv nio. Jag är i tid. Du är sen. Ja, jag åkte hem 1½ timme tidigare igår för att min katt skiter rinnande blod och bara gnäller, så jag ska inte vara grinig över att du kommer sent. "Du hade nog gjort likadant om det varit ditt husdjur B". "Näe, det hade jag inte". Okej.

Vissa människor föds nog otrevliga eller ska jag säga okänsliga?


Att det ska vara så svårt.

Jag har handlat hälften av alla julklappar som ska införskaffas men det återstår några få. Bland annat till min pojkvän och jag vet inte hur det är med er men jag tycker personligen att det är sjukt svårt att komma på vad man ska köpa till honom. Speciellt när han inte önskar sig något eller när han säger "Det jag vill ha, det kan jag köpa" och därmed inte behöver önska sig något. Min inspiration börjar ta slut.. Jag har köpt en julklapp hittills och det är något jag tycker att han behöver, ingenting han själv sagt att han vill ha.

Vad ska jag mer hitta på?

Jag vill slå ett slag för..

En utmärkt komma-i-form-blogg som skrivs av min kära vän Hanna. Den har inte riktigt kommit igång på allvar ännu men idag har jag utformat hennes bloggdesign så kanske blir det lite roligare för henne att uppdatera den nu :) Hanna är träningsgalen och studerar just nu idrott- och ledarskap (har jag rätt?) så den bloggen bör ni kika in!

Det snurrar i min skalle.

Hemma från en hektisk dag från skolan. Idag har jag än en gång skapat nyheter. Inte direkt min starka sida men man kan ju inte vara bra på allt. Jag ser fram emot när den här kursen är slut men det sa jag nog igår. Radio är roligt men nyheter suger. Speciellt i lilla Kalmar där det inte händer ett skvatt. Jag bävar lite inför min praktik på Corren i vår. Motala är ju inte direkt mycket större men det är åtminstone en tidning och det är kul.

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan ska jag läsa lite nyhetsradio. Har ett paper som jag måste bli klar med den här veckan. Även det suger men det ska åtminstone bara vara 1-2 a4-sidor så det bör inte bli några problem. Ikväll blir det glögg, pepparkakor och tända ljus här hemma. Man får ta till vara på dom lugna stunderna.

RSS 2.0