Uppdatering: I'm alive.

Jag vet att uppdateringen inte har varit den bästa på ett tag. Jag har haft fullt upp och inte förrän nu har jag en stund att uppdatera. För idag börjar festivalen så det lär blir ännu mindre uppdatering fram till på söndag.

Sen sist har jag varit en sväng i Dala-Floda och spenderat två underbara nätter med min underbara pojkvän. Dessutom har jag och Linda varit en sväng till Säter och grillat hos hennes mamma. Färsk potatis och grillad flintastek. Väldigt gott. Nu har jag precis målat naglarna och sitter och tittar på SATC. Daniel kommer hit om ett tag och jag ska försöka att övertala honom att käka thaimat idag, jag har varit sugen i flera dagar. Linda bor precis ovanför Coco Thai så det luktar väldigt mycket thaimat, hela tiden :P

Well. Jag lever :)

Lördag.

Next stop: Boyfriend.

Glad midsommar och Grattis Linda!

Idag är det midsommar. En regnig midsommar.
Linda fyller år, 20 hela år. Nu är du vuxen. Nu går det bara utför härifrån :) haha!
Idag blir det middag hos Lindas bror. Vi ska äta potatisgratäng och fläskfilé.
Jag ska baka rabarberpaj med kanel och kokos. Nom!


Utgång!

Vi satt och tittade på Pirates när vi kom på att vi skulle dricka oss lulliga och gå till flamingo! En mycket god idé av oss båda. Nu ska jag få i Linda en Minttushot sen blir det rajraj!




Mot Dalarna!

Idag åker jag till Dalarna så vänta er ingen uppdatering förrän nästa vecka!

Soliga dagar.

Det verkar vara rätt fint väder ute idag. Solen lyser och trädkronorna rör sig inte för en gångs skull. Jag ska nog gå ut en sväng efter frukosten. Mycket mer än så har jag inte planerat. Jag ska packa inför trippen till Dalarna också. Jag måste packa smart om all alkohol ska få plats. Haha. Men det ska nog gå bra. Spelschemat för festivalen släpptes igår också och det enda jag är lite småsur över är att Mötley Crüe och Keane krockar. Men valet är ju självklart ändå.

Måndag.

Jag har frusit hela dagen. Så jag har precis druckit en kopp med svartvinbärste. Ska värma vetekudden och lägga mig under filten med katterna i knäet och mysa till lite film och salamismörgåsar sen.

Jag var som sagt in till Motala idag och fixade lite. Bland annat Lindas födelsedagspresent. Det var svårt eftersom jag inte hittade någonting som hon hade önskat sig. Vero Moda var stängt, jag hittade ingen stegräknare o.s.v. Men jag hittade något som åtminstone jag skulle bli glad över och jag fick faktiskt tipset genom henne. Även om hon inte bokstavligen sa att hon önskade sig det. Så jag hoppas att hon blir glad. Tanken som räknas :) Köpte även ett skärp, eftersom jag glömde alla mina hemma och så köpte jag mig en ny bikini. Pappa tyckte att jag var för optimistisk när jag köpte den. Varför skulle det bli badväder liksom? Fick även ett par nya skor av pappa som jag tänkte ha på Peace & Love, jag ska nämligen försöka ta hand om mina fötter detta år. Haha.

Ser förresten ut som att jag åker till Dalarna redan på onsdag. Men vi får se. Jag väntar fortfarande på bekräftelse av Linda. Pappa ska nämligen till Tyskland på onsdagskvällen och kan därmed inte skjutsa mig till tåget på torsdagsmorgonen. Men vi får se hur det blir. Onsdag eller torsdag i alla fall. Can't wait! Under de dagar jag bor med Linda ska jag laga henne god mat, varje dag. Det lovar jag!

Signe har varit konstig.

Hon är fortfarande konstig. Hela morgonen har hon gått runt och jamat. Hon har velat sitta i mitt knä hela morgonen. Det brukar hon aldrig vilja. Inte lika mycket åtminstone. Dessutom, dessutom mina vänner, kissade hon i min resväska.. Inte så kul. Nu får mamma lite att göra när jag tar hem nerkissade kläder.. Tur att jag hängt upp det mesta så att det inte fanns så mycket att kissa på.. Men ändå. Jag blir lite orolig. Hon har ALLTID kissat i kattlådan.

Idag ska jag in till Motala och gå på stan lite. Vi hörs senare. Nu blir det frukost.

Så här ser det ut..

När man spenderar sin tid på landet och inte behöver tänka på någonting alls.
Ofixad, slappkläder, glasögon, en bra film (Sagan om ringen idag) och en katt i famnen.


Nu är det dags för yoghurtglass med gräddkola.


Glömde ju att påpeka!

Jag har följt Stina-Lees blogg ett bra tag nu och idag när jag gick in på hennes blogg såg man en otroligt vacker bild på henne. Gravid i 27:e veckan! Gissa om jag blev chockad? Jag har fortfarande inte smält det riktigt ännu. Hur har hon lyckats dölja magen i 27 veckor på alla outfit-bilder? Anyway, det är otroligt kul för henne och hennes pojkvän Bobby. I september kommer deras efterlängtade dotter.

Uppdatering från bushen.

Det blir inte så hög uppdatering här i bloggen som jag lovade. Dels för att det inte har hänt något och dels för att jag tycker om att koppla bort datorn som jag sitter vid så mycket annars. Har precis klämt i mig två små bakpotatisar med skagenröra plus en bit fläskfilé. Det satt fint kan jag lova!

På torsdag åker jag till Dalarna, äntligen! Ska bli så kul att träffa alla igen och framför allt Daniel. Som kommer vara nyklippt när vi ses. Thank god! Han har seriöst längre hår än jag nu.. Han är mycket snyggare i kortklippt! På fredag är det Lindas födelsedag + midsommar och jag känner på mig att det kommer bli sjukt kul! På grund av Vätterrundan i fredags så åkte jag inte iväg och fixade födelsedagspresent men imorgon eller på tisdag ska jag få det gjort också :) Ciao!

Regn och Vätternrundan.

När jag var liten var Vätternrundan en av dom bästa händelserna på året. Jag och Anna eller Simone, ibland båda två, gick ofta till infarten av vårt lilla samhälle Rogslösa för att titta på cyklister som paserade. Det var alltid sent på kvällen och det var väl det som kändes mest coolt. Att vi fick vara uppe till sent på natten och att dessutom få vara ute. Det var coolt.

En annan sak som var väldigt coolt var att "klatscha" med cyklisterna som cyklade förbi. Där stod man. Lite och klen och sträckte ut handen för att få en highfive med männen och kvinnorna. Oftast var det bara männen som gjorde det eftersom dom var starkare. Själv flög man nästan omkull och man stod nästan på alla fyra. Men det kändes så coolt. Efteråt var man helt smutsig om händerna och dagen efter kände man hur handflatorna ömmade.

Ikväll startar Vätternrundan igen. Nästan 20 000 personer ska cykla, som vanligt. Allt kommer att vara som vanligt. 300 kilometer ska cyklas och dom kommer precis som vanligt att cykla förbi Rogslösa. Men i år kommer jag inte att stå där och klatscha och känna hur coolt det är att vara uppe till elva på kvällen.

Min radiolärare ska cykla. Han bad mig titta efter en vit hjälm. Han tänkte nog inte på att det kommer vara cirka 5000 cyklister med vit hjälm. Men ändå. Lycka till!

Ikväll ska vi äta god kycklinggryta, basta och ta det lugnt. Känns gött.



Vad är perfektion?

Att eftersträva perfektion är väl någonting som dyker upp mellan varven hos alla människor. Man vill gå ner lite i vikt så att man slipper kärlekshandtagen i midjan, man vill färga håret för att ens naturliga hårfärg inte framhäver den fina ögonfärgen, man vill använda färgade linser för att man inte är nöjd över sin ögonfärg.. Ja listan kan göras lång. Alla vill vara perfekta.

Men vad är perfekt?

Är det när du kan stå framför spegeln och säga till dig själv att du är vacker och perfekt eller är det när alla andra kan stå framför dig och säga hur vacker och perfekt du är?

Jag har nog personligen alltid gått efter det andra alternativet. Vad spelar det för roll om jag tycker att jag är vacker eller inte så länge alla andra tycker att jag är det? Då spelar mina oerhört stora kärlekshandtag runt midjorna ingen roll och om jag har mörkt eller ljust hår spelar heller ingen roll. Så länge människorna i min omgivning tycker att jag är vacker, kan jag leva med att jag själv inte tycker det.

Men.. Jag vet inte riktigt om jag tycker så längre.

Alla säger jämt att man ska vara nöjd med hur man själv ser ut och visst finns det en hel del sanning i det. Jag tror nämligen att man utstrålar mer skönhet om man själv tycker om sig själv och sin kropp. Om jag bara accepterar att jag är ett par modeller större än alla andra, att jag har väldigt mycket kärlekshandtag och att jag färgar mitt hår, om jag accepterar det och inser att man trots rätt många kilon extra kan vara vacker, så kommer nog människorna runt omkring mig tycka det också. För utstrålar man osäkerhet, ser andra att man är osäker.

Jag må kanske inte vara den skarpaste kniven i lådan men jag är långt ifrån den sämsta.


Mys i sommarstugan.

Jag och kattungarna har nu flyttat ner till sommarstugan. Känns skönt att få sitt egna place lite så där men samtidigt är det lite nervöst. Kissarna har två nya rum att utforska och ytterligare hundra nya hörn och krypin att gömma sig i. Så jag blir lite hispig när jag inte hittar dom. Jag kommer förhoppninsgvis att sova bättre här än hemma hos mamma och pappa. Nu har jag en dubbelsäng och mer utrymme, då slipper jag oroa mig för att jag mosar katterna när jag vänder mig, haha!

Imorgon ska vi åka in till Motala och handla lite. Jag ska införskaffa mig en ny bikini och jag ska dessutom köpa en present till Linda som fyller år på midsommar. Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på men någonting blir det alltid. Vet ju åtminstone vad hon önskar sig. Euhm. Vätternrundan börjar imorgonkväll också så under hela helgen kommer området här omkring stugan vara överbelastat med cirka 100 tyskar som ska bo på vandrarhemmet här bredvid. Vi får se hur det går.

Nu är det ett år sedan.

Jag stod i Falun, på stentrappan, och sjöng studentramsor. När man tittar på bilden som jag hittade på pappas dator är det svårt att tro att jag faktiskt var nykter. Haha! Men jag bjuder på den i alla fall. Lite kul ska ni väl ha nu när uppdateringen här på bloggen är låg.



Hemma i Vadstena.

Sitter hemma hos mamma och pappa nu. Färskpotatisen är på G och till det blir det lax med hollandaisesås. Ska bli riktigt smaskigt. Hemresan igår gick relativt bra igår med katterna. Signe spydde upp allt hon ätit på morgonen och Stella blev lös i magen men efter det så låg dom mest och sov hela vägen. Nu behöver dom inte åka bil än på ett tag.

Hade inte så mycket att säga. Men jag lovade en uppdatering när jag var framme.

Home sweet home.

Det mesta är packat. Jag ska duscha, äta lite frukost och sedan rensa kylskåpet. Vid tre-fyra så kommer pappa och då drar vi uppåt i landet. Jag hoppas att katterna tar bilresan bra. Att dom inte gnäller och jamar hela vägen. Får helt enkelt se hur det går. Får se till att aktivera dom och ge dom mat så att dom skiter innan vi åker, så att jag kanske slipper bajslukten i bilen sen. Sitter nog inte mer vid datorn idag.

Så vi hörs högst troligt imorgon.



Nu är jag förberedd!

Imorgon åker jag äntligen hem. Jag har snart packat klart, känns skönt. Nu tänker jag ta det sista rycket och sen ska jag gå och lägga mig, ska läsa en stund tänkte jag. Jag kommer att uppdatera i stugan, det lovar jag. Jag ska till och med försöka mig på att publicera lite bilder, lite oftare. Kamera och sladd är med!

Godnatt gott folk.

Nu tar jag semester.

Jag är verkligen glad att så många har velat ha hjälp med bloggdesignen och att så många fortfarande vill. Men nu tänkte jag ta en paus från det. Det är nämligen sommar nu och jag kommer åka hem till mina föräldrar imorgon. Därefter har jag ingen tillgång till photoshop. Så jag kommer inte att göra några mer designer nu på ett tag.

Tack för visat intresse!


Vad ska man ta med sig?

Ändrade planer. Jag åker hem imorgon redan. Nu är jag på den svåra biten. Vad ska jag packa med mig och vad ska jag lämna hemma? Det känns som att det jag har packat bara kommer att ligga men jag vet att om jag inte tar med mig det så kommer jag ångra att jag lämnade det kvar här hemma.

Resväskan är ju rymlig och det är väl lika bra att packa ordentligt?

Voltaren och ballerinakex.

Det är vad jag har köpt idag. Jag har haft så jävla ont i nacken/axlen i flera månader nu. Lite som nackspärr fast ändå inte. Känns inte alls trevligt, så nu hoppas jag att voltarengelen hjälper åtminstone litegrann. Ballerinakexen köpte jag i förebyggande syfte. Utifall gelen inte hjälper, så kan jag frossa i kex istället! Haha.

Det spöregnar ute. Man blir riktigt deprimerad faktiskt. Men jag ska ner till källaren och hämta den största resväskan jag äger för att sedan börja packa inför sommaren. Ska skriva en packlista och sedan är det bara att börja. Pappa kommer förmodligen och hämtar mig imorgon eller på onsdag och förhoppningsvis så slipper jag Emmaboda resten av sommaren. Åtminstone i juni och juli. Planerar att vara här i augusti.

Jag vill undervisa.

Jag har ju tvekat fram och tillbaka på min utbildning ett tag. Är det rätt? Är det fel? Vill jag bli journalist? Vill jag göra någonting annat? Ja, frågorna har varit många och jag har pratat mycket med människor som står mig nära angående detta. Nu tror jag att jag vet vad jag vill. Jag vill bli lärare. Jag vill undervisa. I media. På gymnasiell nivå. Hur kom jag nu fram till detta då? Jo:

Jag älskar media. Jag älskar att jobba med människor och jag är duktig på att lära ut. Så varför inte slå två flugor i två smäll och undervisa i det jag tycker om? På det viset får jag arbeta med media och människor och jag får lära ut.

Jag känner att media är rätt men jag känner inte att journalistyrket är rätt. Jag har inte förrän nu kommit på att det som krävs för att bli journalist inte finns hos mig. Jag kan inte ta mig fram på ett sätt som krävs av en journalist. Jag gillar inte att stå i centrum på det sättet en journalist måste och jag gillar inte att stressa på det sättet som en journalist behöver.

Jag mår illa när jag måste ta kontakt med okända människor på stan. När jag måste trycka upp en mikrofon i ansiktet på dom och fråga saker dom inte är beredda på. Jag blir yr av tanken att ringa runt till människor och be om en intervju. Jag blir illa till mods när jag tänker att jag inte är lika duktig som alla andra på att skriva och formulera mig. Jag blir rädd när jag tänker att jag slösar bort mitt liv på någonting jag inte brinner för.
Journalistyrket är alltså helt fel för mig.

Men. Jag tänker ändå gå klart den här utbildningen. Jag känner att det är en god grund för att kunna undervisa i media. Det enda jag sedan behöver göra är att läsa upp bland annat pedagogik. Vilket jag är väldigt intresserad av, så det gör mig inte ett dugg. Jag känner att det är detta jag vill och det blir jag glad och lugn av.

Tänk att Anki (min bildlärare) kunde ha så rätt. Hon sa nämligen till mig i slutet av gymnasiet att om jag inte trivs som journalist så kommer jag säkert att bli lärare. Då ruskade jag bara på huvudet och sa att det yrket inte var någonting för mig. Så fel jag hade. Nu tror jag att det passar mig alldeles utmärkt. Jag har det som krävs.

Right round.


Never once did I judge you.

Hemma från Nybro. Det var en trevlig tur och personalen på djurkliniken var supertrevliga! Gick på tipspromenad och köpte lyxmat till katterna. Jag hoppas att dom inte blir allt för bekväma med det för inte fan kan jag slänga ut så mycket pengar varje gång dom ska ha ny mat. Men ibland får man ju unna dom.

Stannade även till på Willys, gud vad jag saknar den affären, allt är så billigt om man jämför med bajsica och kisskonsum här i Emmaboda. Jag ska nog börja storhandla en gång i veckan där istället. Skulle nog spara ett par hundra på det och det är ju alltid bra! Handlade saker för 130kr som jag på konsum hade fått betala kanske 200kr för. Det ni!

Nu ska jag laga mat och göra en bloggdesign till Oscar. Sen ska jag lägga mig i soffan. Börjar bli sjuk eller nått.

Nybro djurklinik.

Idag bär det av till storstan Nybro, haha, okej så himla stort är det ju faktiskt inte men det är åtminstone större än lilla Emmaboda. Allt är nog större än lilla Emmaboda när det väl kommer till kritan. Ehm. Jag ska i alla fall till deras djurklinik, dom har något jippo där idag med 10 % på allt i djurbutiken. Olga ska dit och köpa specialfoder så jag tänkte hänga på och höra lite med veterinären om kastrering. Det är ju inte dags än på ett par månader för mina små söta men jag tänkte ändå höra hur pass tidigt man kan göra det och om det är dåligt att göra det för tidigt etc.

Stella och Signe har just kommit på att fönsterbänken i köket är väldigt intressant. Jag fick i princip plocka bort allting för att ingenting skulle rasa på golvet nu medan jag är borta. Så vi får se om dom lever när jag kommer hem. Bäst för dom.

Behöver jag ens nämna att jag drömde om Edward och hela gänget inatt? Haha.

Addicted.

Som så många andra har sagt före mig - Twilight är nog bland det bästa filmerna jag någonsin har sett. Det slår nästan Harry Potter och då är jag allvarlig. Känns som att jag också måste köpa böckerna rätt snart. Haha. Ska bli kul att se andra filmen.

Jag är helt paralyserad av beundran. Hur kan man göra en så bra film? Robert Pattinson och Kristen Stewart gör verkligen sina roller underbart bra. Den 20 november kommer nästa film, can't wait. Jag är till och med sugen på att se filmen en gång till, redan nu, cirka 20 minuter efter att jag såg den för första gången, haha.

Twilight och jordgubbar.

Jag har tvättat sedan klockan 12, den sista maskinen går runt i tumlaren nu. Tänkte cykla iväg till ICA och köpa jordgubbar om dom har och dessutom någonting gott till ikväll, måste dessutom köpa kattmat. Dom små liven är änna riktiga matvrak vill jag lova.. Ska nämligen passa på att se Twilight nu som alla tjatar om så mycket. Jag tror garanterat att jag kommer tycka om den eftersom det är filmer precis i min smak. Det har bara inte blivit av att jag har sett den tidigare. Har dessutom inte läst böckerna ännu.

Maria, kanske kan jag låna dom av dig någon gång?


Ny men gammal.

Jag valde att lägga in en av mina gamla designer istället. Kändes rätt helt enkelt.

En tredjedel avklarad.

Imorgon är det som sagt sista dagen i skolan. Imorgon har jag klarat av en tredjedel av utbildningen. Det känns skönt men samtidigt lite tråkigt att vi har uppdelad klass nu. Det är en del som inte kommer tillbaka i höst och jag hade väldigt gärna åtminstone fått önska glad sommar och lycka till. Meeen man kan ju inte alltid få som man vill.

Jag har precis tagit en välbehövlig dusch och nu tänker jag slå på en film och käka lite salta kex med brieost. Jag har inte fått sitta ner och ta det lugnt på snart tre dygn. Jag har alltid haft saker att göra så nu ska det bli riktigt skönt att slå av datorn för dagen och klockan är inte ens 22. Ett mirakel!

Vi hörs imorgon gott folk.
(På lördag kommer den nya designen)

Det tar på krafterna.

Att städa. Men jag är snart klar. Bara disken kvar nu.
Sen ska jag baka rabarberpaj och sedan lyxa till det lite för mig själv.
En lång varm dusch, peeling, fotfil, mjukiskläder, måla naglarna och så vidare.

Imorgon är jag klar med mitt första år på Högskolan i Kalmar, det är sjukt!

Bara en dag kvar!

Radioprogrammet är inspelat. Det gick bra.
Jag klarade omtentan i politik. Känns gött!
Idag ska jag städa, slappa och baka.
Lite rabarberpaj tänkte jag.
Imorgon är det sista dagen!

PS. Ja det kommer en ny design inom kort! DS.

Jag är verkligen trött.

Jag har ätit en banan idag.
Jag har inte fått alla radioinslag jag behöver.
Jag ska hinna göra en bloggdesign klar ikväll.
Jag råkade just radera hela min bloggdesign.

Summa: Jag är väldigt stressad idag.

Kan ni läsa?

De få som faktiskt hjälpte mig igår för att vara snälla glömde visst, eller kunde inte läsa den sista biten. Varför skäms ni över det? Hjälpte mig tyvärr inte så mycket att bara veta vilka artister och band. Men men, det blir väl så ibland antar jag. Men jag hoppas att ni kan läsa!

Idag är det fullt ös. Jag ska in till skolan med tåget som går vid ett och sedan kommer jag att vara i skolan till 17-18 ikväll. Eller ja, det beror på hur bra testköret i studion går idag och så vidare. När jag väl kommer hem så måste jag sätta mig direkt med en bloggdesign. Bloggaren vill nämligen ha den klar idag.. Så jag känner mig väldigt stressad. Ska till och med prova på moment i designen som jag inte gjort tidigare och då är det inte kul med tidspress. Men ja, eftersom jag gör det alldeles gratis borde han förlåta mig om jag inte hinner. Han verkar schysst!

Nu ska jag duscha och sen blir det frukost. Ciao!

Låtar vi skäms för att vi älskar.

Jag behöver er hjälp snabbt. Det är väldigt enkelt!

Jag håller som ni vet (om ni följer bloggen dvs) på att utforma ett en timmes långt radioprogram som ska spelas in på torsdag morgon. Det ska handla om musik och bland annat om musik och låtar vi skäms för att vi älskar. Jag behöver nu er hjälp.

Det vore jättesnällt om ni kunde skriva en kommentar med en låt som ni skäms för att ni älskar och även skriva ett par rader om varför ni skäms just över den låten! Ni kan vara anonyma om ni vill men detta kommer alltså inte att sändas i radio på riktigt.

Snälla, hjälp till nu :)

RSS 2.0