Sa jag att jag avskyr SJ?

Idag skulle jag köpa ny månadsbiljett mellan Växjö och Kalmar. För en månad sedan fick jag betala 1095 kronor. Dyrt tycker jag. Idag när jag gick in på tågstationen i Kalmar för att köpa ett nytt säger kassörskan:

Hon - Det blir 1500 kronor.
Jag - Eh, va? Har ni höjt priset?
Hon - SJ har höjt priset.
Jag - När då?
Hon - För 2-3 veckor sedan.
Jag - Jaha..

Och så gav jag henne mitt Visa.. Hur fan är SJ funtade när dom höjer med 400 kronor? Som om 1095 kronor inte är tillräckligt dyrt för en student. Tror dom att jag har arslet fullt av pengar eller?! Verkar inte bättre.

Jag får besök imorgon.

Söta Emelie ringde mig förut och hörde om hon inte kunde sova över här imorgon och givetvis får hon det :) Så nu har jag plockat ordning lite för hennes skull, så nu hoppas jag att hon klarar av att vara här, trots allt katthår. Haha!

Imorgon ska jag, Aida och Christian åka över till Öland och intervjua en häxa. Ja ni läste rätt. Vårt magasin som vi sänder på onsdag ska handla om tro och vi har valt att intervjua en häxa om hennes tro. Det kan bli intressant. Introt till inslaget satt jag och Aida med idag och det blir såååå snyggt! :) Fullt upp med andra ord.

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag får pussa på Daniel igen.

När saker inte är roligt längre.

För ett par helger sedan planerade vi en helg.
Det blev något annat för dig istället.

Förra helgen frågade jag om jag fick komma på besök.
Det fick jag. Men du valde något annat istället, igen.

Ibland känns det inte så roligt faktiskt.
Säg till när du har tid och vill träffas istället, så slipper du ursäkter.

Vad vi pysslar med i skolan.








Innan du fanns.

Jag måste få tipsa om den här bloggen. Det må vara en blogg om att barn men hon skriver så fantastiskt roligt. Så ni borde verkligen ge bloggen en chans. Jag går alltid ifrån hennes sida glad, nästan. För det handlar ju om svårigheten att skaffa barn också och det blir lite ledsamt emellanåt, man fäller en tår här och en tår där.

I helgen.

Skönt att helgen börjar idag. Känns dock inte som att man kommer få varva ner speciellt mycket. Jag får helt enkelt passa på ikväll när jag kommer hem från skolan.
  • Spela in videointervju på lördag. Åka till skolan och redigera.
  • Veckans städning - disk, tvättstuga, dammsuga, plock.
  • Skriva CV, börja fundera på praktikplats v. 8-12.

Det är mycket just nu.

Det är mycket som sker just nu därav den glesa uppdateringen. Vi hade vår sista nyhetssändning idag vilket gick superbra! Imorgon börjar vi bygga scenen inför vårt magasin på onsdag. Och på lördag ska jag till Miljöstationen och spela in mitt egna reportage samt åka in till skolan och redigera ihop det. Det är väl vad som händer i dagarna.

Mina dvdfilmer kom idag med posten förresten. Så nu ska jag laga mat och titta på My Little Pony. Min pojkvän är så stolt över att jag fortfarande gillar sådant som blivande 20-åring. Haha.

Tisdag.

Jag sitter i skolan sen en timme tillbaka ungefär. Egentligen har jag inget här att göra förrän vid 17 när jag ska vara studioman under nyhetssändningen. Men jag lovade en tjej i ettan att hjälpa henne med en intervju. Eller rättare sagt, jag ska bli intervjuad. Minns själv den uppgiften och det var svårt att få tag i någon som ville ställa upp. Så jag tänkte vara snäll och göra det. Linn är också snäll som gör det.


You remind me of a girl.

Nu ska jag unna mig en lååång varm dusch med scrub, peeling och ansiktsmask.

David Sides - Halo & Umbrella.

När jag ändå är inne på youtube-spåret så tänkte jag passa på att tipsa om en alldeles underbar pianist. David Sides. Han gör helt otroliga covers på världskända låtar  (som In the end med Linkin Park, Apologiza med Timbaland etc) och det är så otroligt vackert. Vad som är ännu mer fantastiskt är att han har lärt sig alldeles själv genom att lyssna på låtarna. Nedan kommer två av mina favoriter. Beyoncé - Halo och Rihanna - Umbrella. För er som också tycker om pianomusik, ni bör kolla in resterande klipp med honom! Unbelievable!






Oerhört vackert.

Har någon av er tittat på So you think you can dance denna säsong? Inte? Då bör ni kolla in detta klipp. Randi och Evan i en hiphop och den är så otroligt vacker. Helt makalös, jag blir tårögd. Så fint är det. Att dom fick rätt låt till just detta var ju även det sjukt bra. Förstår ni berättelsen förresten?



Jag fick ett ryck.

Mitt favoritbarnprogram när jag var liten var helt klart My Little Pony. Gissa vad jag precis gjorde? Jag beställde hem fem stycken DVDs med bara My Little Pony-avsnitt.. Fem skivor, med fyra avsnitt på varje. Ni kan ju räkna själv hur många avsnitt det är. Haha.

Uppskatta dina nära och kära.

Man ska inte ta saker och ting som sägs i tv-serier på blodigast allvar men ibland så säger dom faktiskt en hel del vettiga saker. En sak som jag tog åt mig av under sista Grey's Anatomy-avsnittet var att man ska passa på och säga till alla man älskar att när dom står framför en, att man älskar dom. Man vet ju faktiskt aldrig när det oförutsedda händer. Kanske är det imorgon, kanske är det om 20 år. Så därför tänkte jag rikta det här inlägget till dom jag älskar och bryr mig om. För just nu kan jag inte stå framför er och säga det högt.

Daniel
Josephine
Linda
Hanna
Linn
Carro
Emelie
Malin
Mamma
Pappa
Johanna
Farmor
Farfar
Nico
Jenna
Nicklas
Melina


Jag älskar er.

Grey's.

Jag såg precis det sista avsnittet av säsong fem på Grey's Anatomy och det var nog det jobbigaste jag har gjort på väldigt länge. Haha. Usch vad hemskt.. Alla bara dör...

Your own worst enemy.

Dammsuga, diska, tvätta fönster, byta sängkläder, plocka undan smutstvätt, damma - Det är i princip vad min dag kommer att bestå av. Sen tänkte jag dra iväg till simhallen senare. Stella löper fortfarande men gnällandet har blivit  mycket bättre nu sen jag började ge henne p-piller. Förhoppningsvis försvinner det snart.

Ett helt osammanhängande inlägg.. men wtf.

Igår var ingen rolig dag.

Vi bråkade igår. Ganska så jättemycket. Idag känner jag mig svag.

Jag som meterolog.

Näe jag tror inte det men det är i alla fall vad jag har varit idag. Vi hade vår första nyhetssändning idag och jag var väderlekspresentatör. Första gången gick käpprätt åt helvete på grund av fel kommandon, andra gången gick kalas. Det känns bra att ha provat på det, jag trivs inte speciellt bra framför kameran.

Det blev en väldigt lång dag idag. Jag åkte vid sju och kom hem vid sju. Inte speciellt roligt men så kommer det att se ut två veckor framöver.. Inte speciellt pepp. Men efter den här kursen väntar tidningsredigering och det ser jag fram emot! InDesign är kul och jag behöver definitivt sitta med det mer för att kunna säga att jag behärskar det.

Anyway, det var en liten uppdatering för att visa att jag lever. Vänta er dock ingen vidare bra uppdatering dom två kommande veckorna. Allt blir liksom liggande, åtminstone allt som inte har med skolan att göra.

Lite bättre.

Så där då var den nya designen färdig. Tryck ctrl + f5 om ni inte ser någon förändring.

Ombyggnad.

Jag bygger om i bloggen lite. Därav röran.

Jag älskar dig.

Den 2/10 får jag äntligen träffa världens bästa pojkvän igen. Vi ska bland annat till Stockholm och titta på Black Stone Cherry. Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Tigerlily.

Årets första förkylning är här. Jag trodde att jag hade åkt på svinflunsan men det var det icke. Har ingen feber så det kan det ju inte vara eftersom influensans första symtom är plötslig feber. Jag stannade dock hemma från skolan idag för säkerhets skull men imorgon ska jag dit och ta nya tag. Känns okej.

Förövrigt så längtar jag till på fredag för då kommer mami och papi hit och det är Emmabodas höstmarknad. Var dit förra året och det var så mysigt. Tänkte att jag skulle köpa nya blommor som inte är farliga för katterna eftersom dom gillar att tugga på dom. Att ha kattgräs i varje fönster är inte så kul och inte så fint heller för den delen. Katterna kommer nog också tycka om att träffa dem igen. Eller kanske tvärtom, mamma och pappa blir nog superglada av att se dom.

Mamma fyller 52 på fredag med så jag hade tänkt baka en tårta, av något slag. Får se vad jag hittar på :)

Uppdatera läget.

Tänkte passa på att skriva ett kort inlägg om vad som händer i mitt liv just nu. Jag har börjat på högskolan, första veckan slutar imorgon. Kursen TV/Video II - nyhetstv, är helt okej men vääääldigt stressig. Vi går heldagar varje dag i fem veckor nu dvs från 9-17 eller 8-17.30. Inte så kul för min som pendlar. Som grädde på moset så har vi hundra uppgifter att göra redaktionellt i denna kurs och jag vet inte riktigt hur vi ska hinna och efter en vecka är jag redan superstressad. Jag hinner och orkar inte göra någonting annat, vilket är sjuuukt jobbigt.

Imorgon slutar jag åtminstone klockan 14.00 och det är den enda dagen under dom här fem veckorna som jag slutar så tidigt. Lite surt. Men imorgon ska jag i alla fall en sväng på stan i Kalmar. Köpa jeansleggings, någon ny tröja och lite annat kul och dessutom ska jag träffa Maria för en fika på Baronen. En jättego tjej som tyvärr hoppade av utbildningen nu till sommaren, så det ska bli kul att träffa henne igen!

Helgen blir lugn. Jag ska komma iväg till gymmet imorgon och även på lördag. På söndag är det tvättdag inbokat och förutom dessa saker ska jag bara slappa järnet. Jag orkar inget annat just nu. Ha det så bra.

RSS 2.0