Remember Amit?

Kommer ni ihåg Amit Paul? Den mörka snygga killen från A-teens? Jag hade helt glömt bort honom men idag snubblade jag in på ett youtubeklipp av hans senaste video - Judge You. Jag visste inte ens att han höll på med musik fortfarande. Anyway, jag blev positivt överraskad. En riktig feel-goodlåt!



Sommarplaner.

Sommarens planer så här långt:

18-28/6
- Spenderas i Dalarna hos Linda och hos Daniel.
25-27/6 - Peace & Love.
8/7 - Diggiloo i Vadstena med mamma.
10/7 - Skåne och Danmark med familjen Dahlbäck.
17-31/7 - Dalarna och sommarstugan med Daniel.
?/8 - Crazy days med Josephine.

Jag älskar dig.


Hjälp med bloggdesign?

Vill bara påminna er som vill ha hjälp med bloggdesignen att höra av er snarast. Om två veckor åker jag hem för sommaren och kommer inte att ta emot några beställningar alls eftersom jag inte har någon tillgång till Photoshop hemma i Vadstena.
Så ni som vill ha hjälp - hör av er så snart ni kan!


Latmask till katt.



Signe är trött. Min sötnos.

Dita Von Teese, någon?



Är det någon som tycker att det här är vackert på något sätt?!

Hon är ingen värdig vinnare.

Ellenor tog hem vinsten. Tyvärr. Ingen annan under Robinson har varit mer värdig att vinna än Jarmo. Men å andra sidan. Hellre Ellenor än Nina. Well well. Nu får vi vänta ett tag till innan nästa säsong. Det mest spännande nu är väl vem som kommer ta över Linda Isacssons programledarroll. Återstår att se.

Nu ska jag titta på Narnia och smaska vattenmelon.
Maria. Jag tänker på dig!

Tacogratäng och Robinson.

Vädret är underbart! Jag satt ute i solen ett tag förut och jag var nyss till affären. Synd att det blåser så jävligt bara..

Grannen hade tyvärr fortfarande ont och knaprade smärtstillande så det blir ingenting ikväll. Vi flyttade det till nästa helg istället. Så blir det tacogratäng istället för vanliga tacos och så ska jag givetvis se Robinson! Final idag. Jag hoppas att Jarmo vinner, han är en äkta överlevare den snubben! Men bara för att jag säger att han ska vinna så kommer han med andra ord inte att göra det. Vi får se helt enkelt.

PS. http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.8811148 Kan man vara så här arg på riktigt? DS.

Dygnen blir väldigt konstiga.

Nu när Signe och Stella är här så kan dygnen lätt bli lite konstiga. Eftersom dom inte verkar uppfatta riktigt när det är dags att sova så springer dom runt i lägenheten, hoppar och leker i min säng och så vidare. Jag kan ju inte göra annat än att titta på dom. Så söta!

Idag är det lördag och det innebär eventuell tacokväll med grannen, om hon mår bättre. Dessutom håller jag på att tvätta lite kläder nu. Kan lova att det behövdes. Till och med underkläderna var slut och då är det illa, haha! Ska även ta fram dammsugaren för första gången idag, får se hur katterna reagerar. Småstäda lite idag med andra ord. Jag måste även planera mitt radioprogram och sen har jag en bloggdesign att göra. Samt min egen. Vi hörs senare!

Ibland är grannar det värsta som finns.

Speciellt när dom spelar något i stil med Sven-Ingvars.. Eller är det Vikingarna? Same shit. Nu blir det milkshake!

Fredag.

Minitenta. Radiomöte. Saints & Soldiers. Stella & Signe. Rölli. Bloons Tower Defense. Musik.
Det är min fredag.

Många funderingar.

Hallå allihopa. Lite gles uppdatering här på bloggen men jag har inte haft så mycket att skriva om. Känns som att ni hellre ser en dåligt uppdaterad blogg än en blogg uppdaterad med en massa bilder på Signe och Stella. Eller vad säger ni? Anyway.. Idag är jag ledig så jag har varit hemma hela dagen. Ringt lite samtal, haft lite ångest, busat med katterna. Jag tänkte städa lite nu och sedan ska jag plugga inför minitentan som jag har imorgon.

Jag funderar på att fixa en privat del av bloggen som är lösenordsskyddad. Jag känner att jag vill skriva om saker som är lite mer personliga men inte här där alla kan läsa. Den lösenordsskyddade bloggen blir enbart för mina närmsta vänner isåfall. Jag får tänka på saken.

Det blir väldigt mycket katter just nu.

Bilderna är tagna av mig och skyddas av upphovsrättslagen. Bilderna får inte användas utan mitt tillstånd!










Första natten gick bra.

S & S stökade någon timme efter att jag hade gått och lagt mig. Sen kom Signe upp i sängen för att sova. Där har hon legat hela natten. Stella hon tog soffan, inte förrän tidigt imorse låg dom båda bredvid mig. Väldigt mysigt! Jag har dock vaknat väldigt många gånger av att det har varit så tyst. Har varit smårädd för att dom ska göra sig illa. Men katter sover tydligen också! Haha. Vaknade vid halv 2 av att Signe gav mig en smäll i ögat, låg och kelade en stund med henne. Gissa om hon spann? (spinnde? spinnade? har ingen aning om vad man säger). Nu ska jag en sväng till skolan för att redigera Jonnas radioinslag. Blir nog hemma tidigt!

Stella & Signe trivs nog rätt bra.

Jag hämtade som sagt mina sötnosar idag. Stella och Signe. Dom var lite oroliga när jag satte dom i kattväskan men när dom väl fick komma ut så var det raka vägen till matskålarna, som var tomma. Signe bara glodde på mig, så jag fick fylla på dom och dom började äta direkt. Sötnosarna. Dom var även nästan på en gång och kissade i lådan och leksakerna fick väl godkänt. Dom springer fortfarande lugnt. Stella börjar bli trött men Signe kan inte låta henne vara en sekund, som ni ser på bilderna.





Presenter på posten.

Idag möttes jag av två paket i brevlådan. Ett från CDON och ett guldigt kuvert. I CDON-paketet låg det en av mina favoritfilmer från när jag var liten. En finsk film som handlar om ett troll som heter Rölli. Jag hade den på VHS när jag var liten men min pappa hade en period då han spelade över familjens alla filmer med Formel 1, så även filmen om Rölli. Jag har aldrig riktigt förlåtit honom för det. Men nu har jag den äntligen igen, på DVD denna gång.



I det guldiga kuvertet då? Vad låg där, jo. Två jättesöta brev från två jättesöta vänner. Tack så superdupermycket! Jag önskar att jag vore lika kreativ som ni, då skulle ni också få varsitt brev. Men tills dess får ni varsin stor puss och kram! Ni vet att jag tycker om er mega <3







 

Veronica Maggio.

Sveriges bästa sångerska. Helt klart.


You made me cry.

Ibland är föräldrar förjävliga.

Jag känner mig stressad.

Jag har dock ingen aning varför. Det känns som att det är massor jag ska göra men jag kan inte komma på något. Varför känns det alltid så? Konstigt. Nu ska jag i alla fall laga lite middag och sedan ska jag städa lägenheten. Imorgon kommer nämligen två söta kattungar hem till mig, för att stanna :) Och namnen är nu bestämda.

Juvelen - Watch your step.


Min helg i bilder.

Bilderna är tagna av mig och skyddas av upphovsrättslagen och får inte kopieras och användas utan min tillåtelse!




















Ny vecka, nya sysslor.

  • Spela in och redigera radioinslag om semestertrender.
  • Knåpa ihop åtminstone tre bloggdesigner.
  • Städa lägenheten och fixa innan mina söta katter flyttar in.
  • Beställa tvättid och tvätta.
  • Förbereda mitt radioprogram.
  • Minitenta i radioproduktion.
  • Bygga om min blogg litegrann.

Hemma i Emmaboda.

Jag kom alldeles nyss hem. Min underbara pappa körde mig hem. Jag förstår inte hur han orkar köra så otroligt mycket bil. Jag menar, bara hit och hem igen är cirka 70 mil. Men jag är glad för att han orkar. Om cirka två veckor kommer han hit igen och hämtar hem mig för sommaren. Sen jag kom hem har jag hunnit svara på lite mail angående bloggdesigner. Det är så kul att okända personer tycker om det jag gör och vill ha min hjälp!

Helgen har varit otroligt slapp. Jag har fotograferat, sovit, lyssnat på musik, läst, klippt buskar, klippt gräsmattan och sånt. Rätt kul faktiskt, jag har inte direkt haft tråkigt. Förutom under kvällarna då kanske, har inte kommit ett piss på tv.. Vilket är lite tråkigt, det kommer aldrig någonting bra under helgerna numera.. Men men. Jag ska inte hänga läpp för det.

Imorgon är det skola som gäller igen. Min näst sista vecka. Känns helt sjukt, det har gått så otroligt fort. Vi ska lyssna igenom lite radioprogram imorgon och sedan ska jag kontakta en resebyrå. Jag ska nämligen göra ett radioinslag åt Jonna om årets semestertrender. Det kan bli rätt kul!

Nu i veckan hämtar jag nog även hem mina sötnosar! Jag har dock inte riiiiktigt bestämt namn ännu. Men jag tror jag har två nu som passar bra. Vi får se helt enkelt :)

Ibland behöver man vara för sig själv.

Det är skönt att kunna åka hit till mamma och pappa ibland. Här finns det ingenting att göra. Man slappar hela dagarna. Man sover, glor på film, läser, lyssnar på musik, äter och skiter. Man behöver inte tänka på någonting annat och ibland är det så otroligt förbaskat skönt. Håller ni inte med? När man bara kan rå om sig själv och stanna världen för en stund.



Hemma i Vadstena.

Sitter hemma hos mamma och pappa nu och har precis avnjutit en god rabarberpaj med vaniljsås. Satt riktigt fint i kistan. Borde dock inte äta sånt alls idag. Min mage har varit i uppror hela dagen.. Anyway.

Vi var in till Motala idag och handlade. Svängde förbi Arken Zoo och köpte lite smått till kattungarna. Bland annat en transportväska och selar. Dessutom en kattborste för 250 kronor. Hutlösa priser tänkte jag men gud vad glad jag är att jag köpte den! Tussan (grannkatten) fick prova den idag och hon fullkomligt älskade den! Han i affären sa att hans katter älskade den också så mina lär nog göra det med. 700 kronor gick kalaset på totalt. Nu saknas bara skitlådan och sen får dom komma hem till mig snart!

If you were around.

Idag åker jag som nämnt tidigare till mamma och pappa. Jag kommer hem på söndag igen så vänta er en rätt inaktiv blogg här under helgen. Jag brukar inte ha någon ork att sitta vid pappa sega dator när jag är där. Men vem vet, någon uppdatering kanske kommer. Kanske. Annars hörs vi på söndag när jag är hemma igen!

Nu blir det dusch och sedan frukost. Ciao.

Radioprogrammet.

Lina tyckte om mitt radioinslag, thank god! Nu behöver jag inte oroa mig för det mer. Nu får vi se vad jag ska göra för radioinslag till sändningarna nästa vecka. Jag hoppas på något liknande.

Imorgon åker jag hem till mamma och pappa så idag ska jag sätta mig och planera mitt radioprogram lite (även fast det inte ska vara klart förrän om två veckor) men det kan vara skönt att ha det klart så att det bara är att sätta igång. Jag ska packa också, givetvis. Imorgon blir det en kort dag. Skola i två timmar och sedan tågresan hem. Känns bra med andra ord.

Kommer ni ihåg musiken?












I'm in love with a fairytale.

Det blev inte så mycket uppdaterat i bloggen igår. Kände att jag helt enkelt inte hade tid.

Nu sitter jag i skolans datasal och korrigerar mina rättstexter från förra kursen. Det är lite klurigt med tanke på att man hinner släppa det tänket nu när man har en annan kurs samtidigt. Det enda jag har i huvudet nu är jinglar, namesweepers och trailrar.. Inte målsägandebiträden, tingsrättens bedömningar etc. Men jag tror att det går hyfsat bra.

Idag ska jag lämna mitt inslag till Lina och se vad hon tycker. Jag hoppas personligen att hon är nöjd för annars måste jag göra om precis ALLT när det kommer till redigeringen på grund av att ett fel uppstod igår när jag skulle spara mitt inslag. Så håll tummen för mig. Efter det ska jag på stan en sväng och efter det åker jag hem.


En regnig dag i Emmaboda.

Idag är det alltså meningen att jag ska göra ett humoristiskt inslag om vad man kan göra när man inte sommarjobbar.. Hjälp.

Todas as ruas do amor.

Hette ett rätt glatt bidrag från Portugal i Eurovision.

Jag har inte berättat så mycket om helgen och tänkte därför göra det nu. Ni vet ju redan att jag haft finbesök av mina föräldrar den här helgen och det har varit mysigt. Dom kom i fredags och då käkade vi kebab och slappade. I lördags gick vi upp tidigt för att åka in till Kalmar, där jag skrev tenta. Det gick som det gick. Efteråt gick vi på Baronen en sväng och jag köpte nya skor, shorts och två tröjor (tröjorna är dom som fanns med på kollaget längre ner i bloggen, den svarta och gula). Vi stannade även på Citygross och Coop innan vi begav oss hem till lilla Emmaboda igen. Under dagen tvättade vi även fönster, bytte blomjord och så tittade vi givetvis på Eurovision! Idag lagade mamma världens godaste makaronilåda till mig och jag hittade mina ögonstenar (se inlägget under) som får komma hem till mig och cirka två veckor.

Det mina vänner är vad min helg har bestått av. Idag har jag även pluggat lite. Imorgon blir det mer radioproduktion och det är meningen att jag ska göra ett inslag till Lina som ska handla om vad man kan göra om somrarna när man inte sommarjobbar. Det ska vara humoristiskt. Vi får väl se hur det går, just nu har jag inget förslag alls. Jag ska även ha omexamination mellan 16-21 imorgon. Småpet i åtal- och domstexterna.

I don't wanna lose control.

Jag känner mig väldigt stressad just nu. Jag börjar tveka på mig själv. Speciellt när det gäller skolan.

Jag har dom senaste åren stenhårt trott på att journalistyrket är det rätta för mig. På senare tid har jag börjat tveka mer och mer. Det tär på mig så otroligt mycket. Det liksom gnager i mig av oro och stress. Är det här verkligen någonting för mig? Pallar jag trycket? Vi har radio just nu och det är sjukt kul! Jag funderar bara på om jag klarar av det. Jag tycker nämligen att det är grymt jobbigt att trycka upp en mikrofon i någons ansikte på stan och fråga en fråga. Jag tycker det är skitjobbigt. Jag mår dåligt av att bara tänka på det.

Och då har jag tänkt. Om jag inte klarar det, vad är då journalistyrket för mig? Jag måste ju ta mig fram. Med intervjuer och frågor till obekanta människor. Jag måste. Jag har en deadline att hålla. Jag undrar om jag har lite sämre social kompetens än vad alla andra har. Jag blir liksom rädd, ångestfylld. Samtidigt så tycker jag att det är grymt kul, det jag gör. Att skriva, att klippa film och ljudklipp. Att redigera bilder i photoshop och så vidare. Men den sociala biten är hemsk.

Ibland funderar jag på att säga upp mig från allt och söka jobb på ICA istället, det är så mycket mer okomplicerat. Jag behöver bara se trevlig ut, registrera streckkoder, ta betalat och säga tack. Jag behöver bara plocka upp varor, ställa dom med etiketten framåt. Det låter så jävla mycket mer bekvämt.

En sak är säker. Nu behöver jag verkligen sommarlov.

Btw. Jättesuperduperkul att Norge tog hem segern i Eurovision i år. Jag visste det. Jag visste det hela tiden. Alexander Rybak är en klass för sig! Jätteroligt att Azerbaijan och Island kom på andra och tredjeplats också. Jag bara njöt igår. Det var så otroligt bra!

Mina ögonstenar!

Dom här två sötnosarna kommer hem till mig om cirka två veckor. Är dom inte för underbara? :) Två honor.
Jag skulle dock behöva lite namnförslag. Det enda kravet jag har är att det ska innehålla ett S och vara kort.
Dom är väldigt sociala och nyfikna båda två och busar väldigt mycket med varandra. Jag är så oerhört kär!

Daniel har fått lite motstånd nu.

 

Eurovision semifinal två.

Det blev en rysare för min del i sista semifinalen ikväll. Norge ropades inte upp förrän näst sist! Och jag blev till och med så lättad och glad att jag fällde en lyckotår eller två. Den låten är verkligen kanonbra! Nu är alla mina favoriter med. Det kommer bli superspännande på lördag!

Mina favoriter:
  • Sverige
  • Finland
  • Norge
  • Estland
  • Malta
  • Island
  • Albanien
  • Azerbadjzan
  • Bosnien Hercegovina
Ni får ursäkta att min blogg förvandlats till en schlagerblogg på sistone. Men på lördag avslutas även detta kapitel. Det lovar jag er. Tills dess får ni helt enkelt stå ut och om ni vill höra på bra musik kan ni alltid youtuba dessa bidrag och lyssna själva.

Lägenheten.

Tänkte visa upp min nystädade lägenhet. För er som inte vet så köpte pappa min lägenhet och i somras renoverade vi den. Jag har tyvärr inga bra bilder före renoveringen men jag hoppas att dessa bilder ändå är lite roliga att se. Lägenheten är på 42kvm och ligger på första våningen i ett lugnt bostadsområde.


Köket.


Rummet.


Rummet. Det ska upp lite tavlor på väggen så småningom.


Plugg- och sovplats. Har även en fransk balkong som ni kan se.


Sovplatsen.


Garderoben. Som ska renoveras och rivas ut i sommar. Korgsystem ska in!


Hallen.

Jag hjärta Jacky!

Jag älskade Jacky när jag var liten. Det var det bästa jag visste. Plötsligt så blev det aldrig av att jag hade det hemma. Förrän nu. Jag har fått dille på Jacky igen. Jag snackar givetvis om Jacky Chokladpudding från Ekströms. Helt gudomligt gott. Gissa vad jag ska äta ikväll till eurovision? Just det.



'Cause I'm the escapologist.

Nu är städningen så gott som klar. Jag ska bara dammsuga och diska lite. Men innan det ska jag cykla till affären och köpa lite ingredienser till tacosen jag tänkte göra idag. Jag blev så oerhört sugen. Men det blir ingen tacos utan salsasås!

Visserligen inte den nyaste men den är oehört bra och ni alla som tittar in här bör lyssna på den!



Jag är för feg.

Jag måste verkligen städa men jag orkar inte.

Johan Glans: World tour of Skåne.

Jag har precis tittat på World tour of Skåne med Johan Glans och det var så jävla bra! Johan Glans är definitivt min favoritkomiker och han lyckas alltid få mig att skratta. Behöver jag bli lite gladare så funkar det alltid att titta på Johan Glans och lyssna på hans skämt. Här nedan följer några av mina favoritklipp, jag kan garantera att era smilegropar kommer att röra på sig! Kolla först och främst på det översta klippet!








Lite reklam på bloggen.

Jag har alltid varit emot alla bloggar med oerhört mycket reklam. Det känns som det är det enda dom bloggar för. För att få människor att klicka på deras reklambanners. "Klicka där" , "Klicka här". Men nu har även jag valt att lägga in fyra reklambanners. Fyra annonser som jag faktiskt kan relatera till. Fyra banners som handlar om de fyra sakerna jag tycker bäst om: Kläder, musik, smink/hudvård och böcker!

Yves Rocher - Bästa och mest prisvärda företaget att köpa bra kosmetik/hudvård.
CDON.se - Det finns inget bättre ställe att köpa sina filmer och sina cdskivor på.
Spreadshirt - För att det är så otroligt kul att man kan skapa sina egna personliga tröjor.
Adlibris - Som student är det bra att få studentlitteraturen relativt billig.

Jag vill shoppa.


Politik är inte min grej.

Nu har jag läst och läst och läst. Gamla tentor, min tenta, Linns tenta, power points, anteckningar. Jag kan med besvikelse berätta att jag fortfarande inte kan någonting om politik. Det är helt enkelt inte min grej. Well.. Man kan ju inte vara bra på allt, eller hur?

Är förövrigt fruktansvärt hungrig. Fiskgratängen står i ugnen och blir klar och det ska bli så oerhört gott med lite mat i magen. Sen ska jag ta ett ryck och städa lägenheten och sedan återgå till plugget. Ikväll blir det Extreme Homemakeover för min del. Jag verkligen älskar det! Extrema byggen och väldigt berörande berättelser.

Tell me what you're feeling.

Jag tog en day off idag. Kände att jag behövde stanna hemma och plugga inför omtentan på lördag. Föreläsningarna vi har den här veckan är jätteroliga och Tomas, vår lärare, är jätte inspirerande. Men att lyssna på olika radiointervjuer gör mig inte så mycket smartare och just nu känner jag att jag behöver klara politiktentan så att jag har den ur vägen.

Igår fick vi dessutom tillbaka rätts- och förvaltningstentan och jag klarade den galant! Känns jättebra :) Nu slipper jag tänka på den och jag behöver dessutom inte känna att det är hela världen om jag inte klarar omtentan denna gång, för jag får gå vidare till andra året. Nu ska jag klä på mig, äta något och sedan plugga. Jag behöver städa också för på fredag får jag finbesök.

Semifinal nummer 2.

Sverige
Finland
Andorra
Vitryssland
Island
Malta
Bosnien Hercegovina

Jag blir lite besviken om dom inte går vidare ikväll.

EDIT:

Nästan alla mina favoriter gick vidare. Känns kul :) Men jag måste erkänna att jag blev mäkta besviken på Finland. Det lät inte alls lika bra live. Men kul att dom gick vidare i alla fall. På torsdag hejar jag på Azerbajdzan och Norge så klart.

Sverige
Finland
Malta
Island
Bosnien Hercegovina

Eurovision och Chunky Monkey!

En soffa. En Tv. Eurovision. Ben & Jerry's. NU.

Laugh it all of in your face.

Dagen har varit rätt meningslös. Jag åkte in till Kalmar vid halv 11. Gick till Baronen och fördrev tiden. Hittade jättefina shorts på Gina och dom hade även fått in min tröja igen. Jag önskar att jag hade pengar just nu. Jag åt en snabblunch på donken också och sedan åkte jag till skolan för kontrollbordsgenomgång. Tusen knappar, tusen saker att hålla reda på. Jag kommer virra bort mig totalt.

Jag lyssnar på musik just nu. Låten heter The Kill och bandet heter 30 seconds to mars. Lyssna på den mina vänner. Det är en väldigt bra låt att avreagera sig till. Love it! Förutom det så lagar jag mat. Egengjord klyftpotatis med massor av havssalt och kycklingfilé blir det idag.

Det blev jobbigt igår.

Ja man får väl lov att säga att slutet på dagen igår inte blev det bästa. En hel del tårar och ilska. Men livet kan inte vara perfekt hela tiden. Idag är det skola mellan 13-14, känns rätt onödigt men vi ska gå igenom kontrollbordets alla funktioner i studion idag så jag lär vara på plats. Det enda tråkiga är väl att jag måste åka redan vid 10. Men det är åtminstone fint väder idag, än så länge!

Sunday afternoon.

Till den som kommenterade anonymt i förra inlägget. Lyssnade du på klippet eller hade du inget bättre å säga?

Idag har jag inte gjort mycket vettigt alls. Jag vaknade vid tolv.. och sen dess har jag tittat på Vem vet mest, Projekt runway och Deadliest catch. Jag har även ätit inlagda persikohalvor med vispgrädde. Väldigt gott måste jag säga. Nu ska jag bädda min säng och sedan ska jag börja plugga lite inför omtentan nästa vecka. Wish me luck!



Ibland önskar jag.

Tänk om man vågade göra något sånt här. Tänk om vi kunde göra något sånt här.

 

Ibland stämmer det faktiskt.

Bryr man sig om någon, blir man sårad.
Försöker man vara en god människa, blir man sårad.
Är man ärlig med känslor, får man bara skit tillbaka.

Slutsats: Det är bättre att vara ytlig, och aldrig visa vem man är.

Once again.

Dagens känns helt plötsligt mycket lättare. Jag är på bra humör trots att jag inte gör ett piss. Tänk vad mycket lite bra musik kan göra (just nu Rise Against). Jag håller även på att laga mat. Idag blir det korvstroganoff med kidneybönor och ris. Ska bli riktigt gott. Förhoppningsvis blir det en matlåda till veckan som kommer också.

Peace & Love 2009.

Dessa band/artister hoppas jag hinna med att se under festivalen:
Dom jag definitivt ska se är markerade i fetstil.

Alice in Videoland
Backyard Babies
Blindside
Caj Karlsson
Dia Psalma
Dundertåget
Erik Hassle
Evergrey
Faith No More
Gentleman & The Far East Band
Governor Andy
Hoffmaestro & Chraa
Kalle Baah
Keane
Kleerup
Laakso
Mando Diao

Miss Li
Moneybrother
Mötley Crüe
Opeth
Pain
Razorlight
Slagsmålsklubben
Sugarplum Fairy
The Sounds
Turbonegro
Tysta Mari
Volbeat

Crystal Ball.

Jag sitter och lyssnar på Keane just nu. Att dom spelar på P&L i sommar gjorde verkligen min dag! Nu ska jag rensa lite smutstvätt och sedan klä på mig och cykla till affären. Jag behöver köpa lite grönsaker och sådant. Sedan ska jag ta tag i min disk och göra lite såna nödvändiga saker. Kan behöva den friska luften också.

Jag dör av lycka!

Keane spelar på Peace & Love i sommar!


Varför blir det alltid så?

Jag gick och la mig tidigt för att orka upp och åka och träna idag. Vid fyra vaknade jag av att någon skjöt med hagelgevär på fönsterblecket och jag kunde verkligen inte somna om. Egentligen var det ju bara regnet men fy satan så hårt det regnade inatt. Jag blev galen. Så därför orkade jag inte ta mig upp klockan åtta för att äta frukost och sen träna. Jag förstår inte riktigt grejen. Varför blir det alltid så här när jag har bestämt något? Jag blir så trött..

Idag blir det ingenting för min del. Lite plugg, lite tv, lite film. Både Robinson och Da Vincikoden går på tv idag så ni vet vart ni hittar mig från och med klockan åtta ikväll.

Jag måste ta tag i mig själv!

Jag blir så ledsen på mig själv. Jag förstår mig inte på mig själv. Det är verkligen helt sjukt. Jag har ingen självdisciplin kvar längre. Ibland funderar jag på om jag någonsin har haft det, ibland tvekar jag och ibland är jag säker på det. Dagarna bara går och går. Jag blir äldre och äldre och här sitter jag. Framför datorn och ruttnar bort.

Jag försökte att träna regelbundet. Jag försökte att äta bra och tänka på att vara mer snäll mot min kropp. Det höll i ungefär en månad. Sen kom påsken och jag släppte alla tyglar, proppade i mig onyttigheter och sedan blev jag en bekväm soffpotatis igen. Vart sjutton är den där jävla motivationen när man som mest behöver den?

Imorgon klockan 09.00 öppnar gymmet sina dörrar.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström!

Blir det nya paret i programmet På spåret. Ska jag vara ärlig så har jag alltid tyckt att det suger så jag har aldrig liksom ansträngt mig för att någonsin titta på det. Men nu, ja nu kanske jag kommer att titta på det eftersom dom nya programledarna är toppen!

Nu ska jag slänga mig i soffan och äta resten av min B&J's.



Äntligen fredag!

Redovisningen av radiointervjuerna gick kalas! Min var kanske inte den bästa i högen men det var roligt att höra. Nu är jag så gott som radioproffs, haha! Nu återstår bara ett eget självkör samt ett par inslag i gruppens program. Vi får se hur det går. Nästa vecka blir det mest föreläsningar, om ljud och effekter etcetera.

Har inga planer för denna helg. Inte så ovanligt kanske. Det enda jag vet att jag ska göra är att plugga och storstäda lite tänkte jag. Ni vet.. skura golvet och toaletten och sånt tråkigt. Jag är lite nojjig när det kommer till den omtalade svininfluensan och känner att ett rent hem utan bakterier åtminstone inte gör saken värre.

Maybe I'm crazy, I'm going insane.

Jag har nu suttit och knåpat ihop ett par bloggdesigner och tänker nu belöna mig med lite film och Ben & Jerry's. Idag blev det en ny smak. Chunky Monkey, bananglass med chokladbananer och valnötter. Ska bli riktigt spännande att smaka någonting nytt. Annars brukar jag ju alltid köra på Cookie Dough, min favorit!

Redigeringen av min intervju med Hugosson gick väldigt bra idag. Jag åkte in till skolan med det tidiga tåget och kunde tack vare det ta tåget hem vid 12. Kändes bra. Glömde dock att bränna ut två andra uppgifter som skulle ligga på samma cd-skiva. Jag bad Jonna göra det åt mig så vi får se om hon gjorde det eller om jag behöver ta tidiga tåget till Kalmar imorgon för att fixa det innan deadline vid nio. Hur som helst. Har jag nämnt att jag ÄLSKAR Digas? Jag älskar radio.

Vi hörs gott folk.





Smålänningar är otrevliga.

Det är någonting som jag har kommit på nu när jag snart har bott här i ett år. Till skillnad från både dalmasarna och östgötarna så är smålänningar mycket mer uppblåsta. Inte lika trevliga mot människor dom inte känner sen innan. Varenda dag får jag stå ut med att folk blänger. Den enda som är snäll här i trakterna är den söta tanten på konsum. Jag har inte riktigt förstått varför man måste vara bokstavligt talat otrevlig mot människor bara för att man inte känner dom?

Nog om det! Idag har jag för första gången suttit och redigerat ljud i Digas och gud så himla kul det är! Jag vill nog inte bli tidningsjournalist längre. Jag vill jobba med radio, ge mig radio! Jag gjorde även min första radiointervju. Stackars Hugo fick vara försökskanin och det gick väl inte så oerhört bra för mig måste jag erkänna. Trots att det "bara" var Hugo så blev jag extremt nervös och det märks så fort. Jag hoppas att jag har någonting att klippa i imorgon.

Förövrigt så suger vädret. Jag blir riktigt deppig.
Nu ska jag värma en kopp te och äta mackor och yoghurt.


What goes around, comes around.

Nu. Dusch.
Sen. Film, vindruvor och kanelgifflar.

Wonderful world?

Radiokursen började idag och jag är så taggad! Det ska bli så otroligt kul och dessutom fick jag störtsköna gruppen att arbeta med och det känns också gött :) Vi ska bland annat göra radioinslag, reportage och köra ett eget program på 60 minuter. Nu ska jag äta lite frukt och vänta på att klockan slår 20, då är det nämligen inför eurovision!

Radiokurs imorgon.

Imorgon börjar en ny kurs och även den sista innan sommaren. Det känns skönt. Imorgon börjar vi med radioproduktion och det ska bli väldigt roligt och intressant! Det enda jag är orolig för nu är gruppindelningen. Även om jag tycker om alla i min klass så finns det ju personer man kommer mindre bra överens med och då går det ut över arbetet. Jag ska duscha nu och sedan ska jag gå och lägga mig. Vi hörs imorgon!

Jag såg förresten att jag har fått två nya prenumeranter. KUL!

Bloggdesign slumpas!



Är du intresserad av den här designen? Klicka på bilden för att se hur hela designen ser ut.

Första som kommenterar och vill ha den får den.

OBS! Jag ändrar ingenting på den här designen. Jag skriver ditt namn och lägger till en bild. Vill du ha en massa ändringar föreslår jag att du hör av dig till mig så fixar vi en annan design med dina önskemål!

Bloglovin' i all ära!

Jag hade ingen att göra bloggdesign åt. Nu har jag sex designer att göra. Så nu har jag minsann att göra hela dagen. Haha! Kul att ni litar på mig tjejer. Jag ska göra så gott jag kan för att göra er nöjda. Nu när efterfrågan blev så otroligt populär så kan det ta ett tag att göra alla. Den som frågade först får sin design först liksom. Men om ni har tålamod att vänta så hjälper jag er gärna!

EDIT: Ni som vill ha hjälp måste själva adda mig eller maila mig på: [email protected]

Everything you do is blue.

Dagen till ära blir det städning. Jag ska strax gå ner och lägga i en maskin med tvätt och sen ska jag dammsuga lite och hålla på. Under en tentavecka ligger det böcker och papper här och där och disken blir inte av speciellt ofta den heller. Men å andra sidan blir disken aldrig av i min lägenhet. Idag ska det dock bli av. Det är molnigt ute så jag slipper ha dåligt samvete över det.

Det ska tydligen bli regn ikväll och det hoppas jag starkt på. Allt pollen får gärna komma ner med regnet så att jag slipper klia sönder näsa och ögon. Tack och lov för att Rhinocort och livostin finns till min räddning. Ska även sätta mig ner och jobba på lite bloggdesigner, jag är så sugen!

Gratis designhjälp!

Som ni säkert redan vet så älskar jag att sitta och pilla med nya bloggdesigner. Det är dock mycket roligare att hjälpa någon som vill ha hjälp än att bara sitta och göra något som ligger och skräpar på datorn. Så om ni behöver hjälp och inte vill betala för en simpel design tveka inte på att höra av er :) För närvarande jobbar jag dock bara med stillmallarna från blogg.se.

Jag skulle vilja läsa Hitlers självbiografi.

1. Blir det någon semester i sommar?
Det blir bara semester för min del i sommar. Det är ingen som vill att jag jobbar tydligen. Men det är väl inte så konstigt att ingen vill anställa nytt folk i och med lågkonjukturen och fan och hans moster. Lite tråkigt, jag hade jättegärna velat jobba i sommar, istället får jag förhoppningsvis njuta av solen i tre månader!


2. Vad heter du i mellannamn om du har ett sådant?
Jag heter Hannele i mellannamn. Mamma och pappa ville tydligen att jag åtminstone skulle ha ett finskt namn. Kändes rätt smart. Jag hade väldigt gärna haft det som tilltalsnamn faktiskt. Det är fint och udda.


3. Vart var du om dagarna som liten när dina föräldrar jobbade?
Jag var på dagis så klart! Genom åren gick jag på dagis med namn som: Lilleskutt och Gullvivan. På Gullvivan gick jag på avdelningen Saltkråkan (alla avdelningar var döpta efter en av Astrid Lindgrens böcker).


4. Vilket annat språk hade du helst velat kunna prata flytande?
Finska och franska helt klart. Finska för att jag är finsk och för att hela min släkt bor i Finland. Jag behärskar språket när det kommer till att förstå vad som sägs men jag kan absolut inte prata lika bra som jag gjorde när jag var mindre tyvärr. Franska vill jag kunna för att det är så himla fint!


5. Är du en Spara eller Slösa?
Jag är nog en mittemellan. Jag älskar att slösa men jag får väldigt dåligt samvete om jag inte sparar.


6. Vilket yrke tycker du är det hetaste en person av motsatt kön kan ha?
Oj, det var en svår fråga! Det är ju inte yrket hos en person jag tänder på. Men visst, jag ser hellre att han är civilingenjör (som min pojkvän) än att han är lokalvårdare på en skola. Det låter kanske lite ytligt men när allt kommer till kritan så är det väl alltid så. Jag menar, hellre en miljonär än en uteliggare?


7. Har du gjort något riktigt roligt den här månaden?
Nej det har jag faktiskt inte med tanke på att det bara har gått två dagar. Igår pluggade jag till tentan som jag skrev idag. Så det beskriver väl rätt så väl varför jag inte har gjort någonting kul ännu. Haha!


8. Hade du kunnat ställa upp i en dokusåpa?
Det tror jag verkligen inte. Jag är inte personen som gillar att stå i centrum och jag är definitivt inte en person som gillar att synas i media på det sättet. Jag föredrar att synas i media när jag har gjort någonting bra, inte när jag har sex med någon i Big Brother-huset ;)


9. Vilken TV-serie hade du helst hoppat in och levt ditt liv i?
Kyle XY eller Grey's Anatomy. Kyle XY för att Kyle och alla personer i serien är så jävla härliga och Grey's Anatomy för att jag alltid haft en dröm om att bli läkare (det kommer dock aldrig att hända). Men jag tror att alla människor behöver lite spänning i vardagen för att verkligen uppskatta livet man lever.


10. För du en vanlig dagbok utöver din blogg?
Nej men egentligen kanske jag borde göra det. Det kanske inte alltid är en fördel med att skriva om allt här i bloggen men å andra sidan har jag cirka 20-25 läsare om dagen och inte 20 000 läsare så det är nog rätt lugnt ändå. Dessutom skriver jag ju inte ner allt här i bloggen.


11. Tränar du inför "Beach 2009"?
Åh jag borde verkligen! Jag är ju som sagt ett par storlekar större och har aldrig riktigt trivts med det. Jag har försökt att motivera mig själv med min viktblogg men intresset svalnade rätt snabbt när jag såg att det inte fanns något intresse för den. Åtminstone inte som någon sa. Jag hade dock fler läsare på den bloggen än här. Men jag vet inte.. Men som svar på frågan: Jag borde göra det!


12. Tycker du det är jobbigt att svara när det är ett dolt nummer som ringer?
Näe, så länge det är på min mobil så är det rätt lugnt. Det enda som är annorlunda är att jag aldrig säger vad jag heter förrän jag vet vem det är jag pratar med. Likadant i hemtelefonen (pga. försäljare).


13. Du måste tatuera in ett namn, men inte ditt eget.. Vems hade du valt?
Mina barns namn helt klart. När jag skaffar dom så klart.


14. Vågar du ladda ned filmer/musik nu efter IPRED-lagen trädde i kraft?
Jag ska erkänna att jag brukade ladda ner musik och film innan 1 april men sen dess har jag inte laddat ner en enda låt. Jag har till och med gått så långt att jag har köpt enstaka låtar på iTunes. Antar att jag är feg. Hur stor är risken att just jag åker fast som laddar en ynka låt till skillnad från dom som laddar ner flera tusen?


15. Ser du fram emot något just nu?
Sommaren helt klart. Jag ska göra så otroligt mycket kul! Jag ska på Peace & Love i Borlänge, jag ska till Danmark, jag ska på Diggiloo i Vadstena och jag ska grilla, bada, sola och bara njuta av livet. Förhoppningsvis tillåter vädret det också ;) Där brukar ju haken ligga.


16. Blundar du när det är hemska scener i tex skräckfilmer?
Hmm. Näe jag tror inte det, åtminstone inte vad jag kan minnas. Jag älskar ju skräckfilmer så jag ser det mer som en kick tror jag! Men det finns säkert någonting som jag tycker är extra obehagligt. Jag såg en skräckfilm en gång när jag var yngre. Det var om någon ond person som typ hängde upp sina offer i hajkrokar, när dom levde, och sånt och man fick verkligen se när han stack krokarna in i huden. Det var obehagligt, då tittade jag emellan fingrarna! Haha.


17. Använder du lågenergilampor?
Ja det gör jag. Jag försöker att tänka på miljön i största möjliga mån.


18. Vart i USA hade du helst rest om du fått välja?
Seattle och New York of course! Seattle för att det verkligen verkar så oerhört mysigt och NY för att det känns som ett måste innan man dör. The big apple liksom! Vem vill inte åka dit? Jag tror dock jag skulle ha väldigt svårt för det. Jag klarar knappt av folkmassan i Stockholm, lantis som jag är ;P


19. Vad tycker du är godast att lägga på grillen?
Kycklingspett med cocktailtomater och paprika eller laxfilé med massor av havssalt!


20. Vems självbiografi hade du helst velat läsa om du får välja vilken person som helst?
Adolf Hitlers självbiografi. Tänk er själva varför.


Apropå Robinson.

http://www.myspace.com/trevoltpunk <--- Jag hatade punk, fram tills idag.

Hemma från Kalmar.

Gårdagen var supertrevlig. Jag och Camilla gick till Maxi och handlade grejor till middagen. Klyftpotatis och kycklingfilé med Cafe de paris-sås och sallad så klart. Riktigt mumma. Resten av kvällen spenderades åt att plugga till tentan som jag skrev idag. Rätts- och förvaltningsjournalistik. Det gick väl så där, eller, det gick bättre än förra tentan och det känns bra. Jag kanske till och med klarar den! Det vore grymt i alla fall.

Idag ska jag inte göra någonting alls. Jag ska cykla iväg och handla lite till ikväll. Blev bjuden på grillning och beachvolley av klasskompisarna men eftersom jag jämt mår piss (fysiskt) efter att ha skrivit en tenta kändes det meningslöst. Varför vara med om man inte kan vara ett bra sällskap? Så ikväll blir det jag och min huvudvärk ensamma framför tvn. Men det gör mig inte så mycket. Robinson är ikväll, mitt favoritprogram just nu!

Tack Camilla för sovplatsen, du är en ängel!

Har ni sett någonting sötare?


Första maj.

Tänk vad tiden går fort egentligen. Det är redan maj! Om drygt en månad är det sommar och jag slipper skolan i tre månader. Känns grymt skönt. Denna sommar ska bli underbar. Midsommarfirande med dom bästa, Peace & Love, Diggiloo med mamma, Danmark med Josephine och utöver det många härliga grillkvällar. Känns gutt!

Jag har duschat nu, klätt på mig och sminkat mig. Bör äta någonting också. Sedan ska jag plugga tills det att tåget går vid halv fem. Sover hos Camilla inatt. Söt som hon är så får jag låna hennes bäddsoffa inatt så att tentan blir skriven. Ska bjuda på middag som tack tänkte jag. Hemma imorgon vid lunch skulle jag tro.

Ny bloggdesign.

Kände för att knåpa ihop en ny bloggdesign i Photoshop och här är resultatet. Vad tycker ni? Blev själv väldigt nöjd. Det tar tid att sitta och pilla men det är så otroligt himla kul! Vill någon ha hjälp så är det bara att säga till. Nu blir det sängen gott folk. Godnatt!

RSS 2.0