Tom på ord men så full av känslor

Jag måste skriva av mig. Jag har för mycket känslor att bära, jag pallar inte. Men jag finner inga ord. Jag är tom, tom på ord men full av så otroligt mycket känslor. Hur ska man sätta ord på något när man som bäst behöver det? Jag ska vara ärlig. Jag ska skriva precis som jag känner. Det kanske blir bäst. Han läser ändå inte.

Jag hatar honom.
Jag avskyr honom.
Jag hatar honom.
Jag älskar honom.
Jag hatar att han gav upp.
Jag hatar att han blev för feg.

Jag älskar honom för att han tar hand om sig själv.
Jag avskyr att han väljer sig själv före mig.

Jag älskar honom för att han vågar det.
Jag hatar att han inte ångrat sig ännu.
Jag hatar att han verkar må bra.

Jag är glad för att han gör det.
Jag hatar att han inte gråter varje kväll.
Jag hatar när han smsar och frågar hur jag mår.
Han är bäst som gör det.
Jag älskar honom.


Åh vad jag älskar solen!

Idag är en bra dag. Förutom andningsbesvären.

Ekonomijournalistiken är givetvis lite klurig att förstå men det har varit en bra dag i alla fall. Jag fick finally träffa Jonna igen efter praktiken och på lunchen kunde vi sitta utan jacka ute i solen. Det var verkligen så otroligt skönt. Jag måste bara skaffa mig ett par solbrillor :) Efter skolan drog jag, Linn, Hanna, Jonna, Paulina, Jocke och Jonathan till Kullzenska och åt god paj med vaniljglass!

Verkar förresten som att mamma och pappa kommer hit på torsdag och firar lite påsk. Mest för att pappa ska kunna fixa min cykel så att jag äntligen kan börja träna igen (det är för långt att gå till gymmet). Ska bli riktigt skönt. Vi ska nog in till Kalmar och äta på Thai Silk med, Sveriges BÄSTA thairestaurang.

Nu ska jag laga lite mat och sedan ska jag äntligen titta på New Moon. Jag beställde den i lördags och nu ramlade den äntligen ner i brevlådan. Har ni sett den? Vad tyckte ni om den? :)


Stressigt

Jag förstår inte hur stökigt det kan vara på 42kvm, haha :) Nu har jag bara 30 minuter på mig innan Top Model börjar!

Det är inte lätt alla gånger

Det började redan igår kväll. Jag kunde inte andas ordentligt. Jag andades och andades men fick inte tillräckligt mycket luft. Det medförde att jag sov väldigt dåligt inatt. Det blev kanske fyra timmar totalt. Jag vaknade trött, snoozade för länge men kom iväg till skolan. När jag kom hem gick jag till affären för att handla lite smågrejer. När jag kommer utanför dörrarna ser jag att det har börjat spöregna. Så lilla jag fick gå i regnet. Nu är jag lagom glad.

Vi hade kursintroduktion för ekonomijournalistiken idag och ska jag vara ärlig så kan kursen nog bli rätt intressant :) Jag och Hanna, eventuellt Jonna. Ska göra ett grävjobb om ett företag. Kan bli intressant. Känns även skönt att få ha en lite mer teoretisk kurs efter alla praktiska vi har haft.

Nu ska jag städa lite och ikväll börjar äntligen Top Model igen. Ska ni också titta? :)


Film och rostade mackor

Nu har jag hjälpt tre tjejer med deras bloggdesign. Det känns bra att kunna hjälpa till utan att ta betalt för det man gör. Jag tycker det är så oerhört roligt att designa att jag inte vill ta betalt. Så länge trycket inte är för stort det vill säga men det finns nog ingen risk för det :)

Nu ska jag fixa i ordning till imorgon och sen ska jag sätta mig och titta på film och äta lite rostade mackor med aprikosmarmelad och ost. Blir nog ett glas O'boy också :) Riktig nostalgi! Vad är er favoritpålägg på rostade mackor?

PS.
Jag är hellre fet som jag är nu än att se ut som kvinnorna på den här bloggen. Fy vad äckligt.

I taket lyser stjärnorna

Jag tänkte titta på filmen I taket lyser stjärnorna nu. Den ska tydligen vara väldigt känslosam. Jag älskar såna filmer. Filmer där alla känslor berörs. Glad, ledsen, arg, ja ni fattar. Nu får vi se om filmen uppnår mina förväntningar.

Har ni sett filmen? Vad tyckte ni om den i så fall?Edit: Underbar film!

Vem har sagt att mulliga inte kan

Vara vackra? Titta bara på dessa kvinnor. När jag ser såna här bilder är jag glad över att jag har lite att ta i. Inget ont emot de som är smala. Ni är också vackra! Men varför är medias ideal alltid det smala och kurvlösa? Jag tror att världen skulle må bättre av lite mulliga modeller!


David Hellenius imiterar Let's Dance-deltagarna

Jag har slaviskt följt Let's Dance 2010 och i fredags var det ju final. Finalen tog Mattias hem och det förtjänade han. Men jag måste bara uppmärksamma en annan person också. Nämligen David Hellenius. Han imiterade deltagarna så otroligt bra och roligt i fredagsfinalen. Se själva :)


Kissie hamnar på pajkastarlistan


1. Våren verkar äntligen vara här! Här nere i lilla Emmaboda har det varit över 17 plusgrader två dagar i rad nu och snön är i princip borta. Det enda som återstår är gamla högar man skottat men vad gör det? Jag blir i alla fall riktigt pigg och glad av att det börjar bli varmare ute. Att slippa vinterkläder och att slippa halka omkull överallt. Underbart!

2. Blogg.se hamnar på innelistan den här veckan. Jag avskyr emellanåt att belastningen blir för hög på kvällar och helger att man inte kan göra ett dugg (läs ladda upp bilder och göra bloggdesigner). Men jag är ändå glad att jag valde att gå tillbaka. Jag älskar webbdesign!

3. Earth Hour. Jag vet inte hur många det var som släckte och jag övervägde ett bra tag att inte göra det i och med krönikan som jag la upp här igår. Jag vet inte om jag gjorde någon nytta när jag släckte allt men lät tvn vara på (jag ville ju se på Körslaget) Men uppmärksamheten Earth Hour ändå får är oerhört bra och budskapet är viktigt.


1. Körslagets blunder. Ja jag måste faktiskt säga det. Nu tänker ni att vad fan Zandra? Skitsamma. Men nej det är det inte. Jag som tittare ska kunna lita på att det går rätt till. Efter TV4:s blunder igår kan man ju inte ens vara säker på att röstresultatet någonsin visar rätt? TV4 kanske väljer själva vem som ska gå vidare.

2. Kissie. Jag lovade egentligen mig själv att mina inne- och utelistor inte skulle hänga ut folk. Men det känns berättigat att göra det när det gäller henne. Jag har fått nog och jag önskar att alla andra kunde få det också. Ännu värre är väl att man fortfarande går in och läser hennes blogg. Kanske borde jag skriva ner mig själv på utelistan denna vecka?

3. Ekonomijournalistik. Vi ska påbörja en ny kurs imorgon. Bara namnet gör mig opepp på i princip allt. Läraren suger, ekonomi suger och det handlar säkert om att man ska vara duktig på matte. Vilket jag inte är så ni kan ju själva lista ut hur det här kommer att gå.

Sommartiden börjar


Kommer ni ihåg 90-talslåtarna?

Vilken är er favorit? :)


Körslagets blunder i TV4

Såg ni på Körslaget ikväll? Om ni gjorde det så vet ni hur förvirrat och fel det blev vid resultatshowen. Det stod mellan Team Rongedal och Team Gyllenhammar. Då meddelar Gry Forsell att Team Gyllenhammar har gått vidare. Lyckan blir stor hos Gyllenhammars lag och Team Rongedal är givetvis besvikna. Då kan man i tvrutan se hur förvirrad Gry ser ut och plötsligt säger hon att hon har fått fel resultat. Det ska vara tvärtom. Team Rongedal har gått vidare och Team Gyllenhammar tvingas lämna Körslaget.

I diskussionerna bland tvtittarna på Körslagets hemsida är många tittare upprörda. Majoriteten vill att båda lagen ska få vara kvar och att två lag ska få åka ut nästa vecka. Det tycker jag med. Jag tycker det är oerhört viktigt i en tävling, inte minst där svenska folket är med och röstar, att man har korrekt resultat innan man meddelar det.

Vad tycker ni?

Ska ni släcka ljuset ikväll?

Idag den 27 mars är det dags för ytterligare en timme för jorden - Earth Hour. Det innebär att vi ska släcka ner ljuset i våra bostäder för att visa politikerna och makthavarna att någonting måste göras snart. Den globala uppvärmningen smälter isarna, isbjörnarna minskar lavinartat och alla avgaser påverkar vår moder jord. Men det har också debatterats mycket kring Earth Hour och en del väljer att inte släcka.

Så här skriver Johan Norberg för Metro och jag är beredd att hålla med till en viss del.

"Om jag är hemma på lördag ska jag tända i lägenheten så att den lyser som en julgran. Till skillnad från kungen, regeringskansliet och 189 kommuner vägrar jag nämligen följa Världsnaturfondens (WWF) uppmaning att släcka lamporna i en timme. I sak betyder WWF:s aktion ingenting. Även om hela världens befolkning skulle släcka ljuset motsvarar energibesparingen inte ens Kinas utsläpp av växthusgaser under en minut. Men det är förstås inte saken det gäller, utan symboliken. Och det går inte att hitta en mer idiotisk symbol än att släcka ljus. I alla tider har den starkaste symbolen för mänskligt framsteg varit ljuset – Prometheus stal elden från gudarna för att ge till människan, upplysningen gjorde slut på den mörka medeltiden och i serietidningarna är glödlampan synonym med ljusa idéer. En av Johan Henric Kellgrens bästa dikter mot mörkermännen heter ”Ljusets fiender”.

 

Moderna energikällor har revolutionerat våra liv. Vi har fått lampor, TV, radio, dator, kylskåp, tvätt- och diskmaskiner. Vi kan producera tillräckligt med mat och får funktionella sjukvårdssystem. Människans största hot är bristen på elektricitet. I sina studier om ”ekologiska fotavtryck” pekar WWF ut länder som Haiti, Afghanistan och Kongo som föredömen. Det är också länder där folk dör för att de inte har elektricitet. Det gör att de inte kan driva pumpar som ger säkert vatten, och gör att de måste elda inomhus för att tillreda maten, vilket ger ödesdigra lung- och andningssjukdomar. Byar i Bangladesh med elektricitet har 35 procent lägre barnadödlighet än de utan. 100 barn dör varje dag i landet därför att Earth Hour är ett kroniskt tillstånd för dem.

 

Vi ska därför inte lösa miljöproblemen genom att begränsa energitillgången. Det är inte heller det mest effektiva. Vi behöver i stället bättre teknik och grönare energikällor, som solkraft. Det begriper nog även WWF, kungen och regeringen. Så synd då att de ägnar sig åt patetiska kampanjer som antyder att lösningen är problemet och att problemet är lösningen.


Vi har en justitieminister som inte förstår skillnaden mellan misstänkta och dömda."

 

Ska ni släcka ikväll kl 20.30 - 21.30?


Tröttnade rätt fort

Ja jag pallade inte med den lila designen mer än över natten.
Så nu gjorde jag om den och jag är rätt nöjd ändå.
Vi får se hur länge det håller i sig :) Vad tycker ni om den?

Nu ska jag gå till affären hade jag tänkt. Lite luft skulle inte skada och jag är extremt sugen på glass. Ben & Jerry's för att vara exakt. Så jag får se om jag unnar mig det eller inte. Skulle sitta finfint till Körslaget ikväll. Vilken B&J är din favorit?

I want my heart unbroken

I want my heart unbroken.
I need my soul to heal at last.
What can you say to make me forget the past?
If you decide to come home,
I can't take that again no more.

Don't leave me now, I'm hollow.
I pray that you would stay,
Don't turn and walk away.
Don't leave me now, I'm hollow.
Come back if love is true.
I'm hollow without you.

Why should I trust your sad eyes?
What if you leave one rainy night?
You've got to make a promise.
Promise me to stay and fight.

Don't leave me now, I'm hollow.
I pray that you would stay,
Don't turn and walk away.
Don't leave me now, I'm hollow.
Come back if love is true.
'Cause I'm hollow without you.

If you love me, if you need me.
You will be there.
Don't leave me now, I'm hollow.
Don't turn and walk away.

Don't leave me now, I'm hollow.
I pray that you would stay,
Don't turn and walk away.
Don't leave me now, I'm hollow.
Come back if love is true.
'Cause I'm hollow.
I'm hollow without you.

Jag startar om ännu en gång

Då var det dags att börja på ny kula i den gamla bloggen! :)

Jag valde att gå tillbaka hit för att kunna använda mig av den kunskap jag kan inom webbdesign. Wordpress i all ära. Man slipper reklam, det är inte så överbelastat på kvällarna och det finns roliga widgetar man kan använda. Men den saknar designverktyget. Jag betalade visserligen för att kunna designa min mall men eftersom det är CSS så är det lite krångligare och lite svårare än html-kodningen man använder här. Så därför är jag tillbaka! Designen är inte riktigt klar ännu det ska fixas lite till. Bland annat bilder till headern och jag är fortfarande lite osäker över bakgrundsfärgen.

RSS 2.0