Frukost.

Rostade mackor med marmelad var det inte igår man åt. Men idag så.. och gott var det!

Fredag!

Idag är det äntligen fredag och som grädde på moset så har jag inte behövt åka in till skolan idag. Ska däremot åka in till Kalmar vid halv fem för att gå en snabbis till Gina och sedan traska vidare till Kvasten och möta upp Moa. Vi bestämde oss för en lugn kväll hemma med god mat och Let's Dance och det är ju aldrig fel det heller. Dessutom slipper jag oroa mig för en baksmälla imorgon när jag ska skriva tentan. Jag ser i alla fall emot att komma härifrån ett slag, det märks verkligen att man bor ensam. Jag kanske skulle ta och fixa den där katten snart.

Vad gör ni idag?

Tentaplugg.

Jag borde verkligen plugga.. men jag orkar verkligen inte.

Edit 23.34:
Nu håller jag på att skriva ut en gammal exempeltenta inför omtentan på lördag. Så när det är klart ska jag sätta mig i sängen och gå igenom tentan jag skrev och exempeltentan. Då borde jag kunna lite efteråt. Natti.

Yves Rocher.

Kunde inte låta bli att beställa hem lite produkter från YR. Nu ser jag fram emot paketet.

Jävla KLT.

Som om 870kr i månaden för ett buss/tågkort inte är dyrt nog. Nu höjs det till 910kr/månad.

Together we're great.

Vad heter ni? Zandra och Daniel.
Hur träffades ni? Vi träffades på krogen, på dansgolvet.
Är ni förlovade? Nix, det kommer nog att dröja ett tag.
Bor ni ihop? Nej. Men jag skulle gärna göra det.
Har ni barn? Nej, lite tidigt för det tycker du inte?
Har båda körkort? Näe, bara han än så länge.
Kommer du ihåg er första kyss?
På ett packat dansgolv till Bryan Adams - Please Forgive Me.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Han.
Vem är äldst? Han.
Vem är längst? Han.
Vem sjunger bäst? Både sjunger jävligt dåligt faktiskt.
Håller ni i handen på stan? För det mesta.
Kände ni varandra innan ni blev ihop? Nej.
Blev du kär i första ögonkastet? Nästan.
Har ni någon speciell låt? Enligt mig, ja.
Har ni några "fri kort"? Nej, inga bestämda i alla fall.
Har ni varit utomlands tillammans? Nej.
Vilket är ert bästa minne? Finns så många, kan omöjligt välja bara ett.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Han ser på film, jag sitter vid datorn. Distans ni vet..
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Massor av pussar.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? 6 mil eller något.
Blir du lätt svartsjuk? Nja, ibland kanske. Det beror på.
Brukar ni bråka? Vi tjafsar nog mest tror jag.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Det blir mest SMS faktiskt.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel?
Hans ögon, armar, händer, mage. Allt blir så bra ihop!
Brukar nån av er prata i sömnen? Tror faktiskt inte det. Han snarkar inte ens.

Shopping.

Shoppade lite efter skolan. Det känns alltid bra när man kan unna sig någonting utan att bli pank efteråt. En kjol, ett linne, leggings och en väska (dock inte riktigt likadan som på bilden) blev det denna gång och kalaset gick på 450kr sammanlagt. Vilket jag tycker är helt okej. Dessutom känns det alltid fräscht att ha nya kläder när man ska ut, hoppas bara att det sitter bra. Orkade inte prova innan eftersom tåget gick. Så jag får prova och passar det inte får jag byta storlek helt enkelt. Nu saknas bara det perfekta halsbandet och dom perfekta skorna och outfiten är komplett. Men det får vänta till nästa gång. Tror jag.

 
  

Torsdag.

Ytterligare en dag bestående av grupparbete. Det är inte lätt alla gånger. Fem helt olika tjejer, med fem olika åsikter om nästan det mesta. Visst, det mesta löser sig alltid och vi brukar ofta lyckas hålla humöret uppe men ibland är det svårt. Vissa går ju bättre ihop med andra så är det bara. Idag ska vi ringa runt till olika teaterföreningar och så ska vi väl planera ytterligare. Jag tror inte att dagen blir så lång men man vet aldrig.

När jag kommer hem lär jag plugga på omtentan för imorgon blir det ingen tid över. Då sover jag hos Moa i Kalmar och det blir förmodligen utgång. Sen på lördag är ju omtentan, vi får se hur det går. Anyway. Vi hörs sen.

En knallrosa dildo.

Vi gör ju film i skolan just nu och nu ska jag sätta mig och leta fram lite nummer till bra teatrar i Kalmar. Vi behöver nämligen skådespelare och vi får inte använda studenter på IKD eller oss själva och eftersom alla i min grupp INTE är från Kalmar så blir det rätt svårt att "ta någon vi känner". Såå wish me luck. Vi behöver hitta en tjej på 25-30 som känner sig bekväm med en knallrosa dildo. Piece of cake!

Kwassa kwassa.

Jag borde äta något. Vad?

Det vore snällt om..

Bloggarna som jag läser kunde registrera sig på bloglovin.com. Då kan jag lättare följa er och se när ni har uppdaterat bloggen istället för att behöva klicka in på er blogg stup i kvarten. Dessutom kan ju ni prenumerera på de bloggar ni läser. Till exempel min ;)

Ni registrerar er här.

Blödning i hjärnan.

Som en del av er vet så följer jag Let's Dance. Läste precis på Aftonbladet att Magdalena Graaf drabbats av en blödning i hjärnan och att hon nu har opererats. Som ni förstår avbryter hon även Let's Dance. Det som skrämmer mig är att så unga människor drabbas av så hemska saker. Först Mojje som fick en hjärtinfarkt, inte ens 40 år gammal och nu Magdalena som inte ens är 35. Det är verkligen sjukt.

Jag börjar fundera på vart jag kommer att hamna? Överviktig, otränad och dåliga matvanor. När människor som tränar, äter bra och är normalviktiga råkar ut för detta. Det är skrämmande. Nu vill jag skaffa en cykel så fort som möjligt och jag måste verkligen investera ett gymkort snarast.

Onsdag.

Idag är det pitchning av våra filmer som gäller. Sedan ska vi nog skriva manus. Känns väldigt stressigt även om vi har över tre veckor på oss. Vi ska hitta skådespelare, skriva manus, boka inspelningstider, hitta inspelningsplatser, klippa, redigera, ljussätta.. Ja ni fattar. Vi får se hur det går helt enkelt. Hörs förmodligen ikväll.

Jag har åtminstone med mig lunch idag *tummen upp*

A long day.

Det har varit en lång dag idag. Så därför säger jag nu godnatt, vi ses imorgon!

PS. Det stavas idéer. DS.

Kaos.

Efter en extremt kaotisk dag är jag äntligen hemma! Men ingen ro inte. Nu måste jag laga middag så att jag får med mig ordentlig lunch imorgon och så lär jag plugga inför omtentan. Åtminstone titta på tentan som jag kuggade på innan jag stänger ögonen för ikväll.

Men först, mat.

07.17.

Ibland borde det inte finnas dagar som denna. Då man hellre ligger kvar i sängen men inte kan.

Tack för hjälpen!

Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa.
Death Cab For Cutie - Transatlanticism.

Tack Albin och Emil!

Nu blir det bingen, som dom så fint säger nere i skåne. Imorgon blir det föreläsning mellan 10-15 och sen ska vi idégenerera våra filmer som vi ska göra. Pitchning på onsdag nämligen. Blir intressant att se vad vi kommer på för kul ideér. Hmm.. Nu blev jag osäker på om det stavas idéer eller ideér? Aja. Jag känner på mig att jag imorgon när jag loggar in har ett svar. Godnatt!

Thank you god.

Ibland tackar jag Gud, även fast jag inte tror på honom. Idag, just nu, är ett sådant ögonblick. Jag tackar Gud för att han inte gjorde så att jag slängde resterna av äppelpajen igår kväll. För nu ska jag nämligen se på film och äta äppelpaj med en jävla massa marsánsås!

The human instrument.

Jag borde laga middag.

Men efter gårdagens misslyckade försök till att göra "Citron- och vitlöksdoftande pasta" är jag inte speciellt sugen. Jag vill inte behöva slänga maten ner i toaletten igen för att det inte var ätbart. Okej, ätbart var det, men det var fan långt ifrån det godaste jag ätit.

Ett tips.

Riven mozzarella och citronsaft skär sig väääldigt mycket.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Volbeat, på vääääldigt hög volym.

Hej, jag behöver lite tips.

Jag vet att det, once in a while, dyker upp en och annan klasskompis (HiK-student) som läser min blogg och en del av er känner jag inte så bra. Nu är det så att jag skulle behöva lite tips på ny musik, gärna specifika låtar. Jag blir på tok för depp när jag lyssnar på Bryan Adams och David Bowie (även om dom båda är sjuuukt bra). Så gärna lite pepp musik ni vet. Tack. Ni andra som läser detta får givetvis också komma med tips!

Jag hade egentligen inte ett skit att säga, det har jag nästan aldrig. Men att skriva blogg är lite som att gå i terapi. Man liksom tömmer kroppen på allt man egentligen skulle sagt till någon om någon satt här bredvid. Jag kan bara säga en sak. Jag längtar till nästa onsdag.

Vääldigt mycket.


Bloggdesign.

Hjälpte Martina med hennes bloggdesign och så här blev resultatet.



Vill du ha hjälp med din bloggdesign? Maila ditt önskemål till - [email protected]

Veckans låt!

Glömde ju att publicera veckans låt igår.



Alesha Dixon - The Boy Does Nothing


Två saker.

1. Kommentarer som bara innehåller ren reklam godkännes inte. "Hej, kolla min blogg bla bla bla!". Skriv åtminstone någonting vettigt, så att man kanske, bara kanske blir lite intresserad.

2. Tågbiljetter till Daniel är bokade och betalda. Den 4/2 får jag äntligen lite kärlek på riktigt! Och en jävla massa sex. Gött! Jag orkade helt enkelt inte vänta i fem veckor.

Söndag.

Skola imorgon igen och jag är inte så jättesugen faktiskt. Hade gärna varit hemma i ett par dagar till. Men sånt är livet, ibland lär man göra sånt man inte är sugen på. Jag ska i alla fall baka äppelpaj nu ikväll och så ska jag titta på X-men som dom visar på TV. I don't like sundays.

Johan Glans - Eslövs stolthet!

Johan Glans ska man alltid titta på när man är på dåligt humör, han är så sjukt bra!


Lördag - Nostalgi.

Klockan har bara passerat tio och jag känner mer eller mindre för att krypa ner under täcket och bara försvinna. Jag har också funderat på att öppna en flaska vin och bli så full att jag deckar. Tragiskt men sant. Jag avskyr såna här perioder, då livet bara känns skit och ingenting verkar göra någonting bättre. Jag hatar depressioner, små som stora.

Ingenting blir ju bättre av att jag sitter och lyssnar på Bryan Adams heller. Så fint, men så otroligt jävla deppigt på samma gång. Just nu lyssnar jag på Please Forgive Me, det är (enligt mig) Daniels och min låt. För det var den låten som spelades när vi kysstes för första gången. Fy fan vad bra det var. Den kvällen skulle jag gärna återuppleva igen. Då hade jag grymt kul, var grymt full, dansade i flera timmar och träffade mannen i mitt liv. Dessutom var jag så jävla snygg den kvällen. Till och med så snygg att jag kände att jag självsäkert kunde skita i att ha BH på mig den kvällen och ja.. Ni som medverkade den kvällen vet ju hur det gick. Men fy fan vad kul vi hade.

Åh.. Nu blir jag nostalgisk. Jag börjar nästan gråta.





























Holding out for a hero.

Gårdagen slutade ju inte direkt så bra. Nu sitter jag här med en mängd frågetecken och jag har ingen aning om vad jag ska göra med allt. Tänk vad skönt det vore med en utlandsresa nu, att få slippa allt och ha det skönt. Det vore grejer det. Jag håller åtminstone på att laga en god middag. Pangasuisfilé med kokt potatis, sallad och hollandaisesås. Det ska bli riktigt gott. Ikväll ska jag dessutom titta på Tarzan (den otecknade från 1998) och på King Kong. Jag kanske ringer Daniel en sväng med, det vore skönt att höra hans röst.

En sann bitterfitta.

Det här är ett väldigt långt inlägg om hur jag mår. Bara dom som faktiskt bryr sig och känner mig behöver läsa det här inlägget. Ni som bara trillar in behöver inte ägna så mycket tid åt det om ni inte finner det väldigt intressant och vill fördriva tiden lite.

Ibland.. eller.. rätt ofta på sista tiden har min pojkvän varit en expert på att hitta mina dåliga sidor. Yes, dom finns även hos mig, ingen större chock direkt. Min korta stubin, mina humörsvängningar och min negativa inställning har påpekats flertalet gånger och senast nu för ett par minuter skrev han att det inte var den beska ruccolan som gjorde honom smågrinig utan att det "kanske" var jag.. Missförstå mig inte. Min pojkvän är verkligen den mest underbara i hela världen och han kan faktiskt ge mig fina komplimanger också.

Dock började jag seriöst fundera på om jag har blivit mer sur och bitter sen jag flyttade ifrån Dalarna och kom hit ner. Är jag verkligen negativ hela tiden och är jag jämt sur? Jag skulle säga nej. För jag skrattar väldigt mycket om dagarna åtminstone under veckorna. Jag är väldigt sällan sur och ändå påpekar min pojkvän av alla att jag är det, vilket inte känns kul. Det är ju han som ska säga hur underbar jag är och hur mycket han älskar mig. Inte hur sur och jobbig jag är, för det vet jag ju redan.. Att bli påmind om det bättre är ju dessutom alltid mycket roligare.

Så vad kan det vara? Distansförhållandet? Saknaden av att vara någonstans där jag trivs? Att jag har förändrats? Eller har jag helt enkelt blivit bitterfittan jag svor på att aldrig bli?

Distansförhållandet tär på mig, på oss, det kan jag inte säga något emot. För visst vill man vara med den man älskar så ofta man kan och ett par gånger varannan eller var tredje månad är inte direkt det ultimata när man fortfarande är nykär, för det är jag. Men jag tror inte att distansförhållandet är boven. Jag och D har ett stadigt förhållande och vi litar på varandra och vi vet vilka känslorna är. Visst, man kan inte vara sig själv till hundra när den enda kontakten man har är via sms, telefon och internet. Det blir lätt missförstånd och det är ofta det dåliga som lyser igenom först när man håller kontakten på det sättet. Man kräver mer bekräftelse, ibland mer än vad man egentligen behöver. Men en sak är säker. Jag älskar den killen. Grymt mycket.

Saknaden av att vara någonstans där jag trivs? Mycket möjligt. För ska sanningen fram så har jag saknat Dalarna sen den dag jag flyttade därifrån i juni förra året. Jag trivs inte i Emmaboda av den enkla anledning att det binder fast mig så hårt. Jag är över 50 mil från min pojkvän, från mina vänner, från tryggheten. Vännerna jag har skaffat här nere bor dessutom nästan allihopa i Kalmar och har nog småstadsfobi (dom vågar inte åka hit, rädda för att det inte ska finnas något att göra) och det gör att jag känner mig mer eller mindre som en outsider. Det låter verkligen sjukt att skriva så.. en outsider liksom, knappast. Men det är så det känns och jag kan knappt vänta till dagen då jag äntligen får flytta härifrån igen. Flytta till Kalmar då? Jag tror inte att det kommer att ändra speciellt mycket i långa drag i alla fall. Jag trivs inte här nere över huvudtaget och då spelar det ingen roll vart någonstans man bor.

Att jag har förändrats ligger nog hand i hand med punkten ovan. Att inte riktigt trivas på den plats man för tillfället befinner sig på. Jag är fortfarande samma person som jag var när jag bodde i Falun. Eller ja, jag tycker åtminstone det. Men visst har saker och ting förändrats. Till skillnad från då, har jag ingen att prata med öga mot öga när jag mår dåligt, inte heller någon att dela alla åsikter med. Det i sin tur gör att jag måste hålla allt inom mig och det i sin tur gör så att jag mår dåligt, att minsta lilla detalj får mig att börja grina, må dåligt och vilja dö.. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle känna så här. Jag trodde att jag skulle bli en bättre människa, må bättre efter allt som hände för snart ett år sedan. Och visst har jag mått bättre, tack vare Daniel och mina vänner. Men samtidigt har jag blivit mer sårbar, vilket alla gånger inte jämt är så roligt. Jag är glad att jag vågar säga vad jag tycker och tänker, jag är mindre glad för att jag jämt tar åt mig av saker jag bara borde strunta i.

Ibland undrar jag vad jag tänkte med när jag valde att tacka ja till platsen på Högskolan i Kalmar. Hur tänkte jag? Att jag skulle stortrivas, briljera i skolan och efter det bli en superjournalist som var tillsammans med världens snyggaste pojkvän som stått vid min sida sen starten och vara älskad av alla?

Det blev ungefär raka motsatsen. Jag stortrivs visserligen med programmet jag studerar. Det känns jätterätt. Jag briljerar dock inte, faktum är att jag kuggat två tentor av tre (den fjärde kursen hade vi hemtenta på och den femte är en praktisk tentamen). Jag är långt ifrån så bra jag trodde att jag skulle vara. En superjournalist lär jag alltså knappast att bli. Jag flyttade ifrån allt jag håller av. Vänner och pojkvän. Tryggheten och så här i efterhand önskar jag att jag inte hade tänkt med hjärnan utan med hjärtat. Jag önskar att jag hade stannat kvar i Falun, pluggat på högskolan där istället. Då hade jag åtminstone fått vara nära dom jag tycker om. För livet är väl ändå ingenting att ha om man inte får vara med dom man bryr sig om och tycker om att vara med?

Väldigt många gånger under den senaste tiden har jag funderat på att hoppa av skolan för att sedan flytta upp till Dalarna igen och söka till högskolan där istället. Då skulle nog bitarna falla på plats igen. Men då sviker jag vännerna jag har fått här nere och dessutom två andra väldigt viktiga människor i mitt liv. Mamma och pappa. Dom tror på mig och skulle jag berätta detta för dom skulle dom bara säga att det inte är förevigt. Att det bara är tre år och att kärleken kommer och går, att det finns miljontals killar därute. Mina föräldrar är dock väldigt glada över att jag har träffat Daniel men känner jag dom rätt skulle dom inte vilja att jag gav upp allt pga kärleken. Där är vi rätt olika dom och jag även om jag agerade som dom skulle ha gjort när jag tackade ja från första början till högskoleplatsen. Jag frågar mig själv vad dom skulle säga om jag bara sket i allt, hoppade av och flyttade upp till Dalarna igen. Skulle dom hata mig? Skulle dom bli besvikna? Högst troligt, åtminstone den sista delen.

Väldigt ofta önskar jag att jag kunde vrida tillbaka tiden till högstadiet igen. Då var allt så bekymmerlöst, så enkelt och så mycket annorlunda. Mamma och pappa tog beslut åt mig, jag var inte speciellt populär och jag hade kul med kompisar. Visserligen är jag inte speciellt populär nu heller, men jag har en pojkvän som älskar mig. Som jag gör allt jag kan för, som jag alltid vill ska må bra. Under högstadietiden behövde jag bara se till mig själv, se till så att jag mådde bra. Skolan var fortfarande obligatorisk och jag hade inte ens bestämt mig för vilken linje på gymnasiet jag skulle välja. Ni kan själv räkna ut vad jag menar.. Det var mycket lättare då helt enkelt.

Gymnasiet var också jävligt bra. Då mådde jag nog som bäst, om man bortser från vissa delar. 11 månader för att vara exakt. Ibland tror jag att det (de som känner mig vet vad jag snackar om) har skadat mig totalt, psykiskt. Jag kan dock inte förstå hur en enda människa kan göra en annan människa så illa, utan att man märker av det förrän allt är förbi. Hur kan man ens vilja göra någon illa på det sättet? Ibland tror jag att det är allt det som fått mig att bli så här. Reserverad, lättretad, överkänslig etc. Men jag vill inte tro det. Han ska inte få vinna, det kommer han aldrig någonsin att göra. Den tiden är förbi, för längesen. Gymnasiet dock, gud vad jag saknar det.

Inlägget blir bara längre och längre. Jag antar att jag var tvungen att skriva av mig lite. Det blir lätt så när man inte känner att man har någon att prata med. Åtminstone öga mot öga. Det var bättre förr. Ärligt talat så vet jag inte varför saker och ting har blivit som det är just nu. Jag vet inte varför min pojkvän ser det negativa hos mig så lätt just nu. Kanske har jag bara en sådan period, kanske är det så jag har blivit och är det så jag har blivit så är det verkligen inte med mening. Det sista jag någonsin velat vara är en bitterfitta som spottar på livet hon lever. Men ibland, önskar jag att jag kunde avsluta allt och göra det jag faktiskt vill.

Jag trodde att jag ville det här. Men det gör jag inte.

Det enda jag vill är att få vara med människor jag tycker om och bryr mig om. Det spelar ingen roll om jag jobbar på Ica, om jag studerar eller om jag inte gör så mycket över huvudtaget. Det viktigaste är att trivas och som det är nu, så gör jag inte det. Bara tiden kan visa vad som händer så småningom. Jag vet inte själv, det gör ingen.

En hobby efterlyses!

Jag tycker om att vara hemma, att ta det lugnt och bara vara. Jag tycker om att sitta vid datorn, lyssna på musik och att läsa bloggar. Men ibland, ibland blir det för enformigt. Jag är inte typen som festar varje helg. Faktum är att jag fortfarande känner avsmak från turkossittningen i början av september.. yes, det är sant. Jag känner inget behov av det (för det mesta). Jag är typen som hellre äter en god middag, umgås med vänner och tittar på en bra film. Kalla mig old fashion, kalla mig tråkig men enligt min mening måste man inte alltid ha alkohol i kroppen (som 90% av mina nuvarande klasskompisar alltid har).

Visst.. Att festa kan ibland vara riktigt kul men då krävs det att man är i rätt sällskap och här i Emmaboda (som jag just nu befinner mig i) finns det inte så många roliga själar. Visst, mina klasskompisar är hyvens allihopa men ska jag festa, så ska jag festa med mina dalmasar. Så nu har ni fått veta det, varför jag hellre sitter hemma och degar istället för att supa skallen av mig.

Till detta inlägg hör att jag kom på att jag verkligen måste skaffa mig en hobby eller åtminstone en sysselsättning. För jag är typen som lätt blir uttråkad, jag är typen som väldigt sällan kan hitta på saker att göra med mig själv (förutom det jag skrivit ovan) och jag vill inte sitta och kolla på film varje dag.. men inte heller festa. Så.. what to do?

Jag har haft många olika saker i åtanke. Börja dansa, bli en träningsnarkoman, gå matlagningskurs, samla på bok/frimärken, bli en no-life-shopper. Haha ni ser, min fantasi är inte den bästa. Frågan är då bara vad man ska ha för hobby i en liten håla som denna. Jag har väääldigt mycket energi över och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av den. Förslag?

Bye Bye Bella.

Det var Bellas tur att lämna Let's Dance ikväll vilket jag tycker är jättetråkigt. Hade hoppats på att få se henne ett par veckor till eftersom det finns fler par som är betydligt mycket sämre. Men någon måste åka ut och vi vet ju sen tidigare hur svenska folket röstar, helt galet med andra ord. Nu hejar jag på Morgon, Magnus och Laila.

En MILF i potten!

Ibland är Magnus Uggla riktigt skön!


Update.

Näehe, man kanske skulle ta och klä på sig och gå till affären så att man har det avklarat.

Fredag.

Jag vaknade nyss. Jag vet det är lite av en katastrof att jag sover bort dagarna. Men jag har verkligen ingenting som måste göras idag så varför inte bara ta det lugnt? Det är verkligen skönt när man emellanåt har så mycket att göra att man får ångest så fort man ska sova i åtta timmar. Så idag, ska jag verkligen inte göra någonting. Jag ska till affären en sväng och handla lite mat inför idag, tror jag. Har ingen aning om vad jag har hemma, så det lär ju kollas först. Sen ikväll blir det Let's Dance för hela slanten. Det är mina planer. Jag älskar slappdagar.

Linn PB.



Första gången jag såg henne så satt hon på tåget med en tuperad lugg, mycket smink, en rosa resväska och så pillade hon på sin mobil. Bimbo tänkte jag, blond och rosa, stackars henne tänkte jag. Men ibland kan skenet bedra.

Det här är Linn Petrini-Barck och hon är precis som jag och det är skitbra! Igår när hon sov över här så pratade vi i fleeera timmar. Det tog liksom aldrig slut och det var så skönt. Hon förstod mig och jag förstod mig henne (trots att hon kan slå vem som helst i vem-som-säger-flest-ord-per-minut). Det känns bra att jag inte är ensam om mina åsikter här på jorden utan att jag har någon att dela dom med. Sen om det handlar om fisar, vikt, sex, mat eller träning. Ja, det spelar inte så stor roll. För Linn. Hon förstår mig i alla fall. Jag tycker att ni ska läsa henne och hennes pojkvän Marcus blogg.

Alesha Dixon!

Alltså jag måste bara tipsa er om denna begåvade kvinna vid namn Alesha Dixon. Hon gör verkligen hur bra musik som helst. Den är svängig, glad och texterna är helt underbara! Dessutom är hon ju jävligt snygg också och det är ju alltid ett plus i kanten även om jag är så hetero man bara kan bli. Jag är i alla fall helt såld på hennes musik, detngår runt runt i min winamp-spelare, for sure.





A man with two left feet.

Jag vet inte om det är jag som har blivit skadad av all webb/bloggdesign på senare dagar. För nu när jag kommer in på bloggar som inte alls har någon vettig design (kanske bara en header) så vill jag bara spy. Vem sjutton vill ha blogg.se's befintliga designer? Not me anyway och när jag går in på någon blogg så blir jag bara arg. Är det så svårt att be någon om hjälp? Allt är ju nästan bättre än dom befintliga stilmallarna. En annan sak som är otroligt jobbigt, är bloggare som inte har smak för färg för fem öre. Som blandar hej vilt. Lila, rosa, gult. Jag tror att jag dör.. Gör något mer era bloggar, snälla?

Så där.. Jag behövde klaga lite öppet.

Play me.

Gårdagen var jättetrevlig när Linn väl hittade hit vid sextiden. Vi lagade ris/kasslergratäng med grädde och chilisås. Blev väldigt lyckat. Vi pratade om allt långt in på småtimmarna och idag var det riktigt jobbigt att ta sig till skolan.

Väl i skolan skulle vi göra en film på 45 sekunder och vi skulle gestalta ett ordspråk. Eget beröm luktar illa valde vi och det blev rätt så bra i slutändan. Så jag har alltså suttit i redigeringsrummet hela dagen idag med Lina, Magda och Emelie och klippt vår film och synkat. Väldigt kul, men väldigt tröttsamt. Jag tog fyra-tåget hem som i Nybro stannade helt. Fick veta att hela södra tågtrafiken stod still pga. en så kallad stillbild (trafikkontorets monitor över alla tåg dog) så vi kunde inte åka vidare. Där satt jag, grymt hungrig och höll på att dö. 30-35 minuters sena rullade tåget sedan mot Emmaboda. Nu väntar jag på maten som står i ugnen (resterna från igår, mums!).

Jag är dessutom ledig imorgon så idag ska jag titta på film, spela lite Sims och ta det lugnt och imorgon ska jag sova tills jag vaknar (vilket brukar bli runt 13 någon gång). Sen måste jag börja plugga på omtentan jag har nästa vecka.. Fun, not.

The boy does nothing.

Hemkommen från skolan för ett tag sedan. Idag har vi suttit och redigerat och klippt materialet som vi spelade in igår och jag måste säga att jag dömde ut kursen lite för tidigt. Att redigera och klippa är åtminstone jättekul, trots att agerande framför kameran inte är lika kul. Ehm. Nu sitter jag mest och väntar på att Linn ska höra av sig, hon ska som sagt sova här idag. Vi ska laga lite mat, prata och ha allmänt mys. Ska bli kul! Tills dess ska jag fortsätta att lyssna på Alesha Dixon - The Boy Does Nothing, på väldigt hög volym!

Videoproduktion.

En dag avklarad och trots en besvärlig hosta så har jag haft rätt kul. Åtminstone sista delen av dagen. Nu ska jag dock ta tag med städningen. Imorgon kommer nämligen Linn hit så jag vill i alla fall att det ser någorlunda rent ut när hon kommer hit. Just nu ser det ut som kom-och-hjälp-mig. Det blir så när man har varit sjuk. Disk överallt, precis överallt.

Skola imorgon.

Yes. Imorgon är det nya tag som gäller. Jag ska försöka orka med skolan nu, känner inte att jag har råd att missa mer, inte efter att ha sett kursens schema i alla fall. 9-17 nästan varje dag, känns inte så jävla lockande. Speciellt inte när det är en kurs som jag inte är så jätteförtjust i. Nämligen video. Men vad gör man, det är bara att göra det bästa av situationen. Hamnade åtminstone i en bra grupp. Med Emelie, Lina, Aida och Magda.

Borde gå och lägga mig nu, ska upp tidigt. Det är nog nackdelen med att vara sjuk och att vara hemma så länge. Man vänder liksom på dygnet och tappar tidsuppfattningen. Anyway, godnatt.

Elinas bloggdesign.

Hjälpte Elina med hennes nya blogg. Så här blev resultatet.



Vill du ha hjälp med din blogg? Maila dina önskemål till - [email protected]

Brown eyes.

Jag fick mina bruna linser idag :D Ska bli riktigt kul att få testa dem. Det får dock vänta tills februari. Tänkte nämligen ha dom när jag åker till Stockholm, för att se om Daniel märker någon skillnad ;P Kan vara kul! Se om killar lägger märke till sådant. Var till apoteket också så nu har jag både strepsils och hostmedicin hemma <3 finally. Middag idag blir tacos, yummie! Vem säger att tacos är fredagsmat? Not me.

Måndag.

Ingen skola för min del idag trots att vi har kursintroduktion. Känns lite jobbigt att missa det men jag vill inte chansa på att åka till skolan och sedan bli sjuk igen för att jag ansträngt mig för myckt o.s.v.

Jag är i alla fall mycket piggare idag vilket känns bra. Jag har till och med ork nog att gå till apoteket idag för att köpa hostmedicin, finally! Ska köpa lite glass med tänkte jag och yoghurt. Sådant som lenar för halsen, det kan behövas. Har fått den där förbaskade rethostan igen och det är inget kul alls.. Känner också att min blogg inte innehåller annat än gnäll från min sida just nu så nu vill jag bli frisk!

Life on Mars.

Det tråkigaste med att vara sjuk är att jag blir lättare uttråkad än vanligt.

Hosta.

Jag skulle göra vad som helst för lite hostmedicin just nu.

Söndag.

Feberfrossa är nog det jobbigaste som finns och igårkväll hade jag det som aldrig förr. Jag kunde inte ens hålla ett glas med vatten utan att allt vatten låg på golvet. Dessutom har jag vaknat säkert någon gång varje timme inatt. Så inte mycket sömn för mig med andra ord. En sak är säker. Ingen skola för mig imorgon.

Nu ska jag ta en dusch och sedan få i mig något att äta.

Veckans låt.



Movits - Äppelknyckarjazz


Svettigt.

Jag undrar om det är någon idé att duscha. Jag kommer ändå bara svettas efteråt igen.

Lördag.

Jag avskyr verkligen att vara sjuk. Man orkar absolut ingenting. Idag vaknade jag klockan två, sen dess har jag i princip legat i sängen och halvsovit och kollat på Mysteriet på Greveholm. Nu har jag dock orkat mig upp och sitter vid datorn en stund. Håller på att tanka hem Trolltider, hoppas att det blir klart snart. Klockan är redan åtta. Så blir det när man sover länge. Men jag har ju åtminstone en anledning. Feberfrossa, halsont, hosta, värk i kroppen.. you name it. Ska försöka få i mig lite frukt nu, har äpplen och apelsin i kylen, det skulle sitta fint. Synd att aptiten är så dålig när man mår så här.

Hjälp barnen i Gaza.


Halmy al-Samounis på bårhuset. På golvet ligger hans mördade son samt syskonbarn.

Två tredjedelar av Gazas befolkning är under 18 år. Hittills har 346 barn mördats, 1709 barn är skadade och 50.000 barn svälter på grund av kriget mellan Gaza och Israel. Hur tänker dom?

När man för första gången gick ut med vad som pågick i Gaza och Israel på nyheterna blev jag bara irriterad. Händer det inget vettigare som dom kan berätta om? Det här  är ju inte direkt någonting nytt, tänkte jag. Varje dag fick man höra samma saker på nyheterna och det verkade ju inte bli bättre heller.



Nu, ett par veckor efter detta börjar jag fundera på hur JAG tänkte? Hur kan jag bara fnysa åt krig? Har jag blivit "skadad" av mediernas bild av det hela? Just för att det alltid är samma visa, vart vi i världen än befinner oss. Jag vet inte. Sedan en vecka tillbaka har jag följt kriget på Aftonbladet och DN. Jag har nu, utan att ha vetat det tidigare, förstått att de som påverkats mest av detta är barnen. Av 1,5 miljoner invånare är 1 miljon under 18.

Aftonbladet berättar att dom aldrig brukar publicera bilder på lik. Att det bryter mot all etik som finns. Men att dom nu har gjort ett undantag. För att göra oss arga och upprörda, för att få oss att hjälpa barnen i Gaza. Dom har lyckats. När jag läste om Halmy al-Samounis som mist sin son, endast fem månader gammal samt två syskonbarn kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag blev så otroligt förbannad och ledsen. Hur kan människor göra något sånt här?!


Släkten Samouni tågar mot det sista avskedet. Mohammeds, Ahmeds och Motasens kroppar –
insvepta i vita skynken – ska begravas i Gaza City.


Har dom inte förstått att det inte är den som vinner kriget, som dödar flest som faktiskt vinner. Utan att det är den som ger sig, den som inser att det som händer är orimligt, fel. Vem kan på något sätt tro att mord på oskyldiga människor är rätt väg för att vinna respekt? Mord på oskyldiga barn, skada oskyldiga barn och människor, som efter detta aldrig kommer att kunna leva ett fullständigt liv.

Innan fler oskyldiga människor behöver sätta livet till, lägg av!
Tänk på barnen, tänk på alla oskyldiga människor!



Bilder lånade från Aftonbladet.se.

HJÄLP BARNEN I GAZA!
PG/BG: 90 2003-3 Märk talongen ”Gaza”.
SMS: Ge en gåva på 20 kronor ­genom att skicka texten ”RÄDDA BARNEN” till 72 950.
Eller klicka här för att ge ett direkt bidrag till Rädda barnens och Aftonbladets insamling.

Let's Dance.

Andra veckan av Let's Dance är förbi (nästan, bara utslagningen kvar) och jag tycker att det gick bättre för alla paren. Förutom två. Kitty och Carl-Jan. Jag hoppas att någon av dom åker ikväll. Det är tur att det finns någonting som underhåller även när man är sjuk. Nu sitter jag och lyssnar på Céline Dion och väntar på att nyheterna ska ta slut så att man får veta vem som åker ikväll. Nördig? Kanske det.

Fredag.

Det suger verkligen att vara sjuk. Speciellt när det kommer så plötsligt. Jag gick till affären och jag kunde knappt andas för att det gjorde så ont i halsen, liksom hallå? Nu har näsan börjat rinna också, great.. Ska käka lite pirog nu och titta på något avsnitt DA. Yippie.

Frisk luft gör gott.

Därför ska jag nog klä på mig och ta mig en lite promenad in till affären.

Sjuk.

Ja det är väl typiskt. Imorse vaknade jag upp med irriterad hals och utan någon röst, nästan i alla fall. Kroppen värker och jag har huvudvärk. Jag hoppas verkligen inte att jag börjar att få influensa, för det har jag inte tid med. Fast.. Hellre nu än i slutet av februari. Som jag saknar Daniel. Ingenting får förstöra den helgen. Nu ska jag lägga mig och vila, titta på en film eller något. Orkar knappt sitta upp.

Vad är det för dag idag?

Det är ingen vanlig dag. För det är Josephines födelsedag, hurra hurra hurra!

Infinity.

Just like the seasons I’m gonna change..

Lesbians?

Max: I met Original Cindys ex-girlfriend tonight.
You should've seen how they were making out.
Max: What is it with guys and lesbians anyway?
Max: I mean, what's so damn fascinating about being unwanted by the opposite sex?
Logan: Mhm. Did you hear anything I just said?
Max: Yeah? I gotta blaze.
Logan: So.. Were they really making out?

Jag vill shoppa.

Ja vem vill inte det? Just nu suktar jag efter två album. Volbeat - Rock the rebel / Metal the dew och Black Stone Cherry - Black Stone Cherry. Det får dock vänta i ett par veckor till när jag får pengar igen. Just nu är det lite knapert. Jag har ungefär 1000 kronor att leva på till den 25e. Så jag lär hålla igen lite nu. Gud vad jag avskyr studentlivet ibland.

 

Helt död.

Jag skulle städa men tror ni att jag orkar? Nej.

Färgade linser.

Innan jul så skrev jag ett inlägg om färgade linser och igår fick jag min rabattkod. Nu är ett par bruna linser på väg hem till mig. Det enda jag behövde betala för var linsvätska+linsbehållare. Så jag betalade 88kr istället för 248kr, en väldigt bra affär, hoppas nu att dom dyker upp också.

Torsdag.

Djävulskt trött. Trasiga skor. Vitlökslukt i lägenheten.

Så kan man nog sammanfatta min dag. Jag piggnade aldrig till under dagen och jag är fortfarande grymt trött. Redovisningen gick dock bra i alla fall och vår lärare tyckte om vår filmidé, känns kul! Vi vann dock inte den feta godispåsen som stod på spel, men det var roligt i alla fall. Jag lämnade även in mitt filmmanus idag och han blev imponerad av att bara ha ögnat igenom det. Jag hoppas att han tycker om det när han har läst det också.

Märkte också att mina skor som jag köpte för ett par månader sen är mer eller mindre trasiga. Klackarna är bortslitna så jag måste ta dom till en skomakare nästa vecka så att dom inte går sönder helt och hållet. Mina Harry Potter-böcker har inte kommit idag heller och jag börjar tro att jag har blivit lurad på 300kr.. känns pissigt, speciellt när det är böcker jag har sett fram emot att få läsa. Anyway, kommer dom inte imorgon är det två användare som får ett rött omdöme på tradera, minsann.

Idag ska jag städa lite, måste få bort vitlökslukten som vilar i lägenheten. Sedan ska jag inte göra ett piss, jag har bunkrat upp med massor av apelsiner så det ska jag äta och titta på Dark Angel. Jessica Alba är så snygg i den serien, så ung.

Godmorgon världen!

Idag var det riktigt tufft att gå upp och hade jag inte haft redovisning idag hade jag stannat kvar under täcket. Sex timmar sömn räcker helt enkelt inte för mig. Jag behöver 7-8 för att fungera ordentligt. Anyway. Det är en kort dag idag och jag har laddat med en tallrik fil, banan och linfrön. Så jag ska nog orka dessa tre timmar. Idag hoppas jag verkligen inte det är något arbete efter skolan. För jag vill hem.

I did it!

Geniknölarna är gnuggade och jag lyckades producera ett skapligt filmmanus även idag. Vi får se vad läraren tycker. Jag hoppas dock att han blir nöjd. Imorgon är det redovisning som gäller angående grupparbetet vi suttit med idag och sedan ska jag lämna in mitt manus. Det innebär att jag slipper åka in till Kalmar på fredag, gött! Nu ska jag äta en apelsin och sedan ska jag gå och lägga mig. Natti.

The Script.

Nu ska jag gnugga mina geniknölar och producera ytterligare ett filmmanus.

Idioter finns det gott om.

Jag hoppas att du läser det här.

Jag hoppas verkligen att hon spottar på dig på riktigt.
För du är fan inte värd något annat.
Ditt jävla avskum.

Dark Angel.

Det blev en bulgursallad med tomat, gurka, sallad och keso till middag idag. Satt finfint. Nu blir det ett eller två avsnitt Dark Angel sedan bör jag plugga.

Spotify x 2.

Jag har, sen starten, röstat varje dag för att rätt artist ska vinna rätt pris på Rockbjörnen-galan som hålls nu i januari. Idag fick jag ett sms av dem.

Där det stod: "GRATTIS! Du har vunnit ett spotifykonto. För att registrera dig gå in på spotifys hemsida och använd koden nedan. Mycket nöje!".


Det enda jag kunde tänka var: Typiskt.
Jag som aldrig någonsin har vunnit något i hela mitt liv vinner idag ett spotifykonto som jag så länge velat ha, men som jag dessvärre fick för två dagar sen tack vare en vän. Är inte det lite typiskt? Nu kan jag inte använda denna vinst utan får istället ge det vidare till någon annan och för att vara snäll, så tror jag att jag tänker ge det till min pappa. Om det går. Jag vet inte om koden är unik, det märks. Men typiskt är det i alla fall.

Idégenerering och pitch.

Det är vad vi har sysslat med i skolan idag. Vi har även fått läsa upp våra manus för varandra och jag måste säga att det var väldigt kul. Det enda jobbiga med dagen var att vi blev kvar i skolan längre än vi var schemalagda och utan mat i magen så går det inte så bra. Egentligen skulle vi gått från 9-12 men det blev 9-16. Dock överlever jag det mesta och nu ska jag plocka i ordning i köket och sedan laga middag. Efter det ska jag börja skriva manus, igen.

Bloggdesign.

Hjälpte precis Malin att förnya hennes bloggdesign. Här är resultatet.



Vill du ha hjälp? Släng iväg ett mail till mig på - [email protected]

Tvåminuters-manuset klart!

Ja med lite improvisation så blev mitt första manus helt okej. Det är åtminstone något jag inte kommer skämmas för att visa imorgon för hela klassen och det känns alltid bra när det är så. Nu ska jag äta lite apelsin och titta på top model.. som jag har missat tio minuter av! Jikes!

Ingen B&J för mig idag.

Näe, jag kände inte för att slänga ut 50kr på ett paket glass idag, speciellt inte när ekonomin är som den är. Istället köpte jag coops egna märke för 11.90. Hasselnöt och chokladrippel, det blir säkert lika bra. Nu ska jag värma upp köttfärssåsen från igår och sen ska jag glo på film, hitta inspiration till manus och sedan skriva det.

B&J.

Tänkte ta mig ut på en promenad till affären. Är nämligen väldigt sugen på Ben&Jerry's. Min favorit är helt klart Cookie Dough men jag tänkte prova på någon ny smak idag. Kan vara kul.

Vilken är er favorit bland smakerna?


Elaka kommentarer.

Sofie:
"Läste att du använder dig av riktigt skinn..
fy fan! hur kan du göra en sådan sak? äckliga jävla människa"

Jag fick, som ni kan se här över, min första elaka kommentar inatt/idag. Lite roligt. Ibland tror jag att sådant är helt omöjligt när man har en läsarkrets på 10-40 läsare om dagen. Jag hade förstått om jag liksom Blondinbella hade haft flera hundratusen läsare. Så jag tar detta mest med ro. Ja jag använder äkta skinn, på ett par skor ska jag tillägga och dom är jättesköna när det är kallt ute!

Tisdag.

Idag är det tisdag vilket innebär att jag ska sitta och skriva manus hela dagen. Har inte riktigt kommit på någon idé ännu men det lär väl komma förr eller senare. Fick även se att vi har omtenta den 31 januari vilket innebär att den ligger på en lördag så då lär jag sova hos någon söt klasskamrat i Kalmar. Det ska nog dock inte vara några problem då 90% av klassen bor i Kalmar och jag råkar veta att det är ett par stycken som också ska göra omtentan. Tycker dock det är lite jobbigt att omtentorna jämt ligger på lördagar för då måste jag alltid sova hos någon och vad gör jag om ingen, verkligen ingen kan ta emot mig? Dilemma.

Hade hoppats på att jag skulle få två avis från posten idag, att mina böcker hade kommit så att jag fick gå och hämta dom. Men det verkar inte vara på G ännu. Jag hoppas verkligen att dom kommer, jag avskyr att bli lurad. Ahwell, vi får se helt enkelt. Jag ger dom veckan ut sen får jag kontakta försäljarna helt enkelt. Frukost nu, bye.

Godnatt bloggen!

Jag har aldrig sett någon mening med att sitta uppe bara för sittandets skull. Varför ska man sitta uppe när man inte har någonting att göra? What's the point? Så därför slår jag av datorn nu och så tänkte jag börja läsa en ny bok, vet dock inte riktigt vilken ännu. Vi ses imorgon!

Guldbaggen 2009.

Har precis tittat klart på Guldbaggen 2009 med Johan Glans som programledare och det var det roligaste jag sett på länge. Jag älskar Johan Glans, han är lätt en av sveriges bästa komiker, no doubt about it. Jättekul att Björn Gustavsson var med på några hörn också. Synd att publiken verkade rätt skeptisk till humorn..

Anyway. Persbrandt vann en bagge för bästa manliga skådespelare, Maria Heiskanen får årets kvinnliga, Maria Lundqvist för årets kvinnliga biroll och 2008 års bästa film blev Maria Larssons eviga ögonblick och givetvis delades det ut fler priser, men jag orkar inte nämna alla här i bloggen :) Helt klart en bra gala. Nu längtar jag till idrottsgalan och Rockbjörnen.

Behöver du hjälp med bloggdesignen?

Jag är inte speciellt proffsig som vissa andra men jag älskar att arbeta med webbdesign. Så jag tänkte nu bara publicera ett inlägg med lite information om du kanske skulle vilja ha lite hjälp med just din design. Eftersom efterfrågan är lika med noll just nu så är det helt gratis :)

Vill du ha hjälp släng iväg ett mail till - [email protected], där du bifogar eventuella bilder, skriver ner önskemål kring färg och form. Det är också bra om du bifogar all eventuell presentationstext/headertext som du vill ha med. Detta för att det ska bli så enkelt för mig som möjligt och för att det ska gå så fort som möjligt för mig att bli klar.

Har du ingen aning om vad du vill ha, men du vill ha hjälp?

Enkelt! Säg bara till så gör jag ett förslag efter eget tycke.

OBS! Jag jobbar för tillfället endast med kodmallar från blogg.se


 

Struktur.

Bloggen har fått lite ny struktur och jag ska försöka hålla den. Saknar ni något får ni helt enkelt säga till. Men tills vidare ska jag åtminstone försöka hålla detta. Jag känner att det kan bli lite kul. Dessutom lovar jag er mer bilder från och med nu, jag har varit väldigt slö med kameran dom senaste månaderna, tänk om jag hade haft en systemkamera, tänk om.

Allmänt-kategorin: Här hamnar allt som inte platsar på resten av kategorierna.
Bloggdesign-kategorin: Information om hjälp för bloggdesign samt bilder.
Läsvärda inlägg: Minst en gång i veckan kommer ett läsvärt inlägg.
Veckans låt-inlägg: Låten jag lyssnat mest på under veckan enligt last.fm visas.

Spotify.

Tack vare Carro kan jag nu lyssna på musik lagligt och det känns bra!

Förövrigt så smakade köttfärssåsen väldigt gott och jag är mer än proppmätt. Varför äter jag alltid så mycket att jag nästan spricker? Haha! Det ska bli grymt skönt att få köpa ett nautiluskort i slutet av månaden så att jag får komma igång igen och dessutom att jag får komma igång med tränings- och viktbloggen igen, den saknar jag faktiskt litegrann. Nu ska jag spåna idéer till manuset. Vi hörs senare gott folk :)

Lookin' out my backdoor.

KOMPISAR

1. Har du nån bästa vän? Ja och hon heter Josephine.
2. Är du ofta med dina vänner? Varje dag i skolan, en del av dom i alla fall.
3. Vad brukar ni hitta på? Allt möjligt, det spelar oftast ingen roll det är kul ändå.
4. Bästa minnet med nån vän? Det finns alltför många för att välja ett.
5. Säg namnen på några riktigt bra vänner? Josephine, Linda, Hanna, Carro & Linn.
6. Kan du vara dig själv med dina kompisar? Ja, annars är dom inga riktiga vänner.
7. Har du hatat din bästa vän? Nej, inte en enda gång och det lär inte hända heller.
8. Litar du på din bästa vän? Finns ingen annan jag litar på mer än Josse.
10. Har någon av dina närmaste vänner  någonsin svikit dig? Nej.
11. Har någon av dina närmaste vänner fått dig att gråta? Nej.
12. Vart bor din bästa vän? The big apple, Eslöv!
13. Snackar du och dina vänner mycket skit om andra? Ibland.
14. Har du ljugit för någon kompis någongång? Någon vit lögn, säkerligen.
15. Har någon kompis ljugit för dig någongång? Det är jag säker på.
16. Ljuger du för dina vänner ofta? Nej, ärlighet varar längst.
17. Vilken kompis var du senast med? Utanför skolan? Linda och Hanna :)
18. Har du många kompisar i din klass? Jadå, we're one big happy family!
19. Vilka/Vem är du mest med i din klass på skolan? Linn, Patrik, Emelie och Moa.
20. Två stycken vänner som du känt sen du var liten? Hur liten?

SEX/KÄRLEK

1. Är du singel nu? Nej, det är jag inte.
2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta? Ja, absolut!
3. Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? Jag håller redan på :)
4. När hade du sex senast? För en vecka sedan ungefär.
5. Har du kört oskyddat nån gång? That's the real deal my friend ;)
7. Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? Nej.
8. Har du någon gång varit riktigt svartsjuk? Jadå.
9. Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? Nope.
10. Haft sex på fyllan? Nej.
11. Sagt jag älskar dig till någon utan att mena det? Nej.
12. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat det? Ja det är klart.
13. Sparat något från ett gammalt förhållande? Gamla smycken typ.
14. Somnat gråtande pga kärleken? Det har hänt, ja.
15. Varit på en blind date? Nej.
16. Varit otrogen? Nej.
17. Ångrade du dig? -
18. Hur länge har du varit tillsammans med någon som längst? 11 månader.
19. Har du någonsin varit kär? Japp och jag är kär i skrivandets stund.
20. Har någon du varit tillsammans med ljugit för dig? Säkerligen.


SISTA SOM

1. Du fick en puss av?
Daniel baby.
2. Sov med dig i samma säng? Daniel.
3. Du delade ett riktigt skratt med? Patrik.
4. Du gick på bio med? Daniel.
5. Du höll i handen? Daniel.
6. Du gick på stan med? Patrik.
7. Delade en pizza med dig? Jag delar aldrig, mouhaha!
8. Du ringde? Mamma.
9. Skickade ett sms till dig? Daniel.
10. Du kramade? Mamma.
11. Gjorde dig lite besviken? Det vet jag inte.
12. Gjorde dig mycket besviken? Dunno.
13. Du skrev med på msn? Linda :)
14. Du snackade skit om? I have no idea.
15. Du åkte bil med? Pappa.
16. Gav dig en komplimang? Aida (hon tyckte om mina glasögon)
17. Du kollade på film med? Mamma.
18. Du åt med på restaurang? Daniel.
19. Betalade något åt dig? Pappa <3
20. Grät inför dig? Det minns jag inte.

BOENDE


1. Bor dina föräldrar tillsammans?
Ja.
2. Om inte vem bor du mest hos? -
3. Har du eget rum? Ja, en egen lägenhet till och med.
4. Egen dator? Japp, en alldeles ny stationär <3
5. Egen tv? Japp.
6. DVD? Ja med VHS i samma :]
7. Boxer? Nej.
8. Internet? Ja.
9. Vilka färger har du i ditt rum? Turkost.
10. Har du stor golvyta? Rätt så.
11. Får man plats att sova fler än en i din säng? Ja, vi har varit tre i den.
12. Är köket stort? Tillräckligt :)
13. Ismaskin? Nej, det är för överklasstyper ;)
14. Micro? Ja, men jag behöver en ny.
15. Glass i frysen just nu? Nej.
16. Fler än ett badrum? Nej.
17. Badkar eller dusch? Dusch.
18. Tvättstuga? Ja.
19. Balkong? En fransk sådan.
20. Bra grannar? Ja.

DIVERSE


1. Favoritfärg?
Svart, vitt, brunt. Basfärger mest.
2. Mobiltelefon? Nokia 3500.
3. Skola och program? Högskolan i Kalmar - Journalistik&medieproduktion.
4. Oskuld? Nej, det var ett tag sedan.
5. Senaste filmen du såg? The Curse of King Tut's Tomb.
6. Senaste låten du lyssnade på? Children of Bodom - We're not gonna fall.
7. Vad står det i ditt äldsta sms som du har kvar i inkorgen?
"Har du det kämpigt med väskorna älskling?
8. Hur många timmar har totalt pratas i din telefon? 59h och 22min.
9. Hur många sms har du fått totalt i din telefon? 9341st.
10. Hur många SMS har du totalt skickat ifrån din telefon? 9927st.
11. Vad åt du till middag igår? Mozzarellapizza <3
12.  Har du duschat idag? Nej.
13. Vad var det senaste du sa till din mamma? Vi hörs i veckan, eller något.
14. Vad var det senaste din mamma sa till dig? Ingen aning.
15. Har skolkat någongång? Ja, men det är inte många gånger.
16. Är du en svartsjuk person? Nej.
17. Går vänner före killar? Det beror på.
18. Kommer du bra överens med din familj? Jadå.
19. Vad ska du äta till middag ikväll? Pasta och köttfärssås.
20. Har du några syskon? En halvsyster.


Pasta och köttfärssås.

Det ska jag äta idag mina vänner. Jag har varit sugen på det i flera dagar så nu är det minsann dags! Är dock inte riktigt hungrig ännu. SJ bjöd nämligen alla som åkte med tåget på baguette från kallskänken samt bulle och te/kaffe för den som ville ha och jag och Patrik var inte sena att tacka ja. Anledningen till denna givmildhet var för att dom "firade" deras nya avgångar. Härligt med gratis säger jag bara! Bara någon halvtimme innan hade jag nämnt hur mycket jag skulle göra för att få äta en baguette från Kallskänken, så jag blev mer än nöjd :)

Idag började vi ett nytt kapitel i vår berättarteknik-kurs. Vi ska nämligen, hela denna vecka, skriva filmmanus. Ett tvåminuters-manus och ett femminuters-manus. Kan bli riktigt intressant, det gäller dock att bli fantasifull, på beställning.. och det är jag inte så bra på alla gånger. Well, det ena ska vara klart på onsdag och det andra ska vara klart på fredag så jag har lite tid på mig. Imorgon ska jag skriva så att det ryker, idag orkar jag inte.

Bloggdesignen uppdaterad.

Tryck ctrl+f5 för att ta del av den mer blåa designen. Vad tycks?

San Sebastian.



Kolla in killen! Ibland är jag tacksam över att jag läser stora bloggar. Hade jag inte läst Nevnariens blogg hade jag aldrig kommit över detta fantastiska klipp. Underbart pianospel, underbart Sonata Arctica-medley. Nu ska jag svullla mozzarellapizza, dricka pepsi och titta på The Curse of King Tut's Tomb (kunde ju inte se den igårkväll)

Glasögon.

Här är alltså mina snygga glasögon!




Dött batteri.

Och självklart var batteriet i kameran slut så nu måste jag vänta på att det laddar.. blä.

Man borde städa oftare.

I alla fall om man får så mycket träningsvärk som jag har i kroppen just nu. Rumpan, låren, ryggen, benen, haha. Eller så är det ett tecken på att jag MÅSTE börja träna snart. Idag ska jag inte göra ett piss. Jag får helt enkelt se vad jag hittar på. Tänkte fräscha upp mig lite och sedan ta lite nya pics och visa mina nya glasögon som jag stortrivs i :) Vad gör ni en söndag som denna?

Stort grattis!

Till Malin & Glenn som äntligen har fått sin efterlängtade son som ska få namnet Oliver :)
Och grattis till lilla Tilda också som nu fått en lillebror att leka med. Stort grattis!

Fy för cdon.

Tur att jag fick hyra en film gratis.. för fungerade nej det gjorde det inte. Det buffrade stup i kvarten och ljudet gick men inte bilden.. Jag som så gärna ville se den filmen. Men vad gör man? Ett minuspoäng till cdon i alla fall.

Night after night.

Jag måste erkänna att jag gärna skulle ha Daniel här ikväll. Ibland är saknaden större än vanligt.

Middagen satt fint i kistan och jag är mätt och belåten. Nu tänkte jag titta på The Curse of King Tut's Tomb som jag hyrt från cdon.se. Sist jag beställde därifrån fick jag nämligen ett presentkort på en valfri bredbandsfilm och eftersom jag diggar äventyrsfilmer så tänkte jag ge denna en chans eftersom den nya mumienfilmen inte fanns. Ha en trevlig kväll gott folk. I will.

Doccia Cola

När jag för ett tag sedan beställde produkter från eleven.se så fick jag en liten goodiebag med provprodukter. Där i låg bland annat duschcremen Doccia Cola från Aquolinas sortiment och nu när jag duschade så provade jag den och gissa om den luktar gott? Det luktar verkligen såna sura colanappar. För 79kr får du en flaska med 300ml och det tänker jag definitivt klicka hem!



Färdig!

Lägenheten är skinande ren, det luktar svagt av vanilj och jag bara älskar det! Nu tänkte jag belöna mig med en god middag. Kycklingfilé, pommes, bearnaisesås och sallad, mumma! Men allra först, en välbehövlig dusch. Jag hoppas att ni har det lika bra som jag idag :)

Före och efter bilder som jag lovade:







(klicka för större bilder)

Halvvägs.

Jag har dammsugit, städat badrummet, garderoben. Jag har bytt sängkläder (fattas bara mina nya påslakan som är i torktumlaren för tillfället). Jag har tagit ner julbelysningen och bytt gardiner i köket, gått ut med sopor (fyra jävla påsar!?). Jag har även tvättat snart fyra maskiner med kläder och lakan/handdukar. Det börjar nog snart att se ut som en lägenhet igen.. Hallelujah.

Time to begin.

Det var drygt att gå upp idag. Men nu är jag uppe och nu är det dags att börja förvandla mitt boende till en trivsam lägenhet igen. Vi hörs i eftermiddag!

Schema inför morgondagen.

Imorgon är det städdag för min del. Min lägenhet ska bli skinande ren och för att jag inte ska glömma något tänkte jag för er skull (men mest för min egen) publicera en kom-ihåg-lapp här på bloggen. Så ska ni få se hur otroligt flitig jag ska vara imorgon och för att göra det ännu mer roligt ska jag ta före- och efterbilder ;)

  • Diska
  • Tvätta
  • Byta sängkläder
  • Dammsuga
  • Plocka undan saker
  • Skura toaletten, duschkabinen
  • Byta gardinerna i köket
  • Ta bort julbelysningen
  • Börja organisera min bokylla (som är i princip tom)
  • Städa i garderoben (sortera och vika kläder)
  • Städa i lådor
  • Damma

Let's Dance.

Ja, nu är det första programmet avklarat för säsongen. Jag står fast vid att Magnus Samuelsson och Blondinbella är mina favoriter (trots att Bella inte gjorde någon stark start). Men Morgon Alling, Laila Bagge och Magdalena Graaf imponerade också. Vi får se hur det går nästa vecka, än så länge kan mycket hända.

Böcker!

Wöho! Jag vann två Harry Potter-böcker på tradera :D

Städa.

Ja nu var det ju så att jag skulle städa när jag kom hem. Men nu har det redan hunnit mörkna och då är det inte lika kul att städa. Så imorgon, när jag ändå måste upp skapligt och tvätta så ska jag ta tag i städningen. När ljuset fyller upp lägenheten och avslöjar allt damm!

Kvällen har jag laddat med apelsin, choklad, physalis och pepsi max. Detta ska jag givetvis ha till tv-kvällen och Let's Dance. Blondinbella, Magnus Samuelsson är mina favoriter än så länge. Men vem vet, ingen av dom kanske har någon taktkänsla. Ett utlåtande kommer efter premiären ikväll. Hoppas att ni får en mysig fredagskväll :)

Guys, guys.

Ibland blir jag så otroligt trött på killar som inte fattar att dom ska släppa taget.

Fredag.

Sitter och väntar på att tiden ska gå. Tåget åker 12.22 så det är ett tag kvar. Ska som sagt åka in och lämna min tenta. Sedan bör jag vara hemma vid fyra igen och då ska jag börja städa, det behövs verkligen.. Det ser ut som ett bombnedslag fastän jag inte har varit hemma på flera veckor.. konstigt det där. Vi hörs sen!

10 månader.

Tio månader har gått fort älskling. Jag älskar dig.

Mycket som ska göras.

Innan den nya veckan börjar ska jag ha åstadkommit lite här hemma. Jag ska bland annat städa, byta gardiner, sängkläder och så vidare. Jag ska beställa tvättid och jag ska sätta mig ner och pilla lite på en ny bloggdesign både till mig själv och till Lina som så länge har väntat nu. Måste strukturera upp min blogg litegrann också. Innehåll etc. Ska även organisera lite i min bokhylla som för tillfället är väldigt tom. Laga lite matlådor och sådant ska också försöka hinnas med. Känns bra att vara hemma igen, att ha hemtentan gjord och att jag inte har ett piss att göra i helgen som har med skolan att göra. Nästa vecka ska vi börja skriva manus och det är även sista kursveckan. Sedan börjar en ny kurs, yay!

We can run away.

Jag skulle titta på film men har inte den blekaste om vilken jag ska se.. Tips?

Hemtenta.

Jag är snart klar med hemtentan och det känns väldigt skönt kan jag lova er alla som fortfarande hittar hit. Ska skriva det sista och sedan ska jag laga middag, äntligen! Två mackor med leverpastej och gurka är det enda jag har fått i mig idag än så länge. Ska även ta en välbehövlig dusch och sedan ska jag titta på film tror jag. Imorgon är jag ledig, förutom att jag måste åka in till Kalmar och lämna in hemtentan.. Jag börjar vänja mig vid att inte kunna maila mina arbeten.

Klockrent!

Hittade den här på Sannas blogg och hur klockren är den inte? Jag fick mig åtminstone ett skratt nu så här innan jag ska sova. Vi hörs imorgon gott folk. Sov gott och dröm sött!


2008 är förbi.

Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förut?
Jag söp mig rejält full och hade jävligt kul!

Vilka länder besökte du?
Brasilien och Irland.

Vilket datum från 2008 kommer du att minnas, och varför? 
8/2 - Jag träffade Daniel för första gången.
18/2 - 4/3 - Jag åkte till världens mest underbara Brasilien.
2/11 - Sonata Arctica live på Tyrol.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008? 
Bryan Adams - Please forgive me.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag myste hemma hos mamma och pappa.

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart? 
Mer resor och konserter!

Hur höll du dig från att bli galen?
Stödet från vänner och familj.

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Daniel, helt klart. Han är underbar!

Uppnådde du det du tänkt dig under 2008?
Det tycker jag nog. More or less.

Förhoppningar inför 2009?
Att jag hittar sommarjobb, att jag och Daniel fortsätter att ha det lika bra som nu.
Jag ska även försöka hinna träffa gamla vänner oftare och så vill jag resa utomlands.

Children of Bodom och Dragonforce.

Jag fick konsertbiljetter av älskling i julklapp. Till Children of Bodom och Dragonforce som spelar i Stockholm den 27/2 och 28/2. Vi åker givetvis dit tillsammans och bor två nätter på Scandic Hasselbacken på Djurgården, det ska bli riktigt jävla mysigt och jag ska också nämna att min pojkvän är en sann gentleman som står för både konsertbiljetter och boende för flera tusen. Jag står mer eller mindre för middagarna, något lär ju även jag bidra med och jag har fått ett tips om en italiensk restaurang som heter Vapiano. Deras menyer så väldigt lovande ut. Nu kan januari och februari gå fort tycker jag :)

Jag svek Harry.

Jag brukar aldrig svika en Harry Potter-film men idag somnade jag innan Harry ens kommit till skolan. Det förklarar mycket tydligt hur trött jag var. Jag sov igenom hela filmen och vaknade igen för ungefär en timme sedan. Nu känner jag mig piggare så jag ska laga lite middag tänkte jag. Koka potatis och fixa isterband, yummie! Ikväll blir det ANTP, missade dock första avsnittet igår.. Trodde det började ikväll, men icke.

Filmanalys och vinterkyla.

Idag är det riktigt kyligt ute. Det har kommit ny snö och marken är alldeles vit. Himlen är klarblå och solen skiner. Bättre vinterdagar får man leta efter. Filmanalysen gick ganska bra idag men jag är ganska trött just nu. Har köpt lite physalis och tranbärsjuice som jag tänkte mysa med framför en Harry Potter-film tänkte jag. Se hur det är att titta på film med den nya datorskärmen :) Hörs senare.

7 januari.

Ledigheten är slut och efter fem timmar sömn är det dags att återigen bege sig till skolan. Vi har filmanalys idag och håller på från klockan åtta till tio. Jag är inte alls sugen. Främst för att jag fick slänga ihop min analys igår och dels för att jag är så otroligt trött. Jag behöver verkligen sju timmar, minst. Anyway. Jag borde vara hemma vid tolv ungefär och då ska jag väl försöka ge er en liten överblick vad jag har sysslat med under dom senaste veckorna.. Ciao!

RSS 2.0