Veckans låt!


Klicka för att se större

Kanye West - RoboCop


Panik på kvällskvisten.

Okej.. Tiden börjar rinna iväg och jag borde försöka sova vid skaplig tid ikväll eftersom jag ska upp vid 5.20 imorgon bitti. Jag har dock fortfarande inte packat eller duschat. Så det börjar bli dags att göra det nu så att jag inte glömmer någonting imorgon. Borde dessutom diska och tömma kylskåpet litegrann. Jösses, allt detta bara för en helg. Som ni säkert också har förstått så kommer bloggen att vara inaktiv i ett par dagar. Jag uppdaterar dock på söndag och då med lite bilder. Ha en jättebra helg allesammans!

Förövrigt så längtar jag till sommaren!




Robocop.

Kanye West - Robocop

Just looking at your history.
You're like the girl from Missouri.
She said she ain't take it to this degree.
Well let's agree to disagree.
Shorty kinda crazy but it turn me on.
Keep it up enough to keep it going on.
I told her it's some things she don't need to know.
She never let it go, oh oh..

Okay, okay, okay, okay.
You will never stop it now.
You never stop it now.
Okay, okay, okay, you will never stop it now..

We need to drop it now,
DROP IT, DROP IT.

Cause I don't want no ROBOCOP.

Kanye West - Robocop.

Räkningarna är betalade, tid hos barnmorskemottagningen är beställd, anteckningarna från dagens föreläsning är nerplitade på powerpointen. Nu ska jag packa, städa lite och laga middag. Vad har ni för er en torsdag som denna?

Ett riktigt långt lov.

Imorgon är vi lediga och jag ska sätta mig på bussen 08.30 för att åka upp mot Stockholm. Väl där blir det konsert på fredag och lördagskvällen. Children of Bodom och Dragonforce är det som gäller. Jag ska givetvis dit med Daniel och vi ska bo på Scandic Hasselbacken på Djurgården, fancy as hell. Vi ska även hinna med lite shopping, god mat och Skansen. Det kommer att bli kanon, hoppas att vädret är bra också.

På söndag tar jag tåget hem till Emmaboda för att på måndagen ha två långa föreläsningar om det svenska politiska systemet. Från klockan 09.00 till 16.00. Sen beslutade jag mig för att åka hem till mamma och pappa med 16.46-tåget samma dag och stanna i hela sex dagar. Jag missar en föreläsning men det kan jag lika gärna läsa ikapp i böckerna. Dessutom har jag inte varit hemma i lilla Vadstena sen jul så det börjar bli dags nu och jag såg detta perfekta tillfälle. Så nu har jag många dagar att se fram emot. Förutom på måndagen mellan 09-16.


Fem bloggar i bloggosfären.

5.e platsen går till: Josef Wijk
Josef Wijks blogg har jag inte följt så länge men när jag väl hittade hans blogg kunde jag inte låta bli att börja följa den. Josef är frisör och jobbar på RABIRABI på stureplan i Stockholm. I bloggen hittar tar han upp läsarfrågor kring håret och han bjuder även på väldigt mycket inspiration med bilder och youtube-klipp. Innan jag dör ska jag definitivt se till att Josef får klippa mitt hår.

4.e platsen går till: Emma Leyman

En av mina 60 klasskompisar på Högskolan i Kalmar. Jag känner inte Emma speciellt väl men hon skriver en väldigt rolig blogg. Jag tror inte jag har läst hennes blogg en enda gång UTAN att skratta och det är ju alltid ett gott tecken. Hon har inte nischat sin blogg utan skriver om vardagsbetrakelser men på ett väldigt underhållande sätt, med en snutta sarkasm. Jag är glad att jag har Emma Leyman i min klass, trots att hon går i B.

3.e platsen går till: Linnéas Skafferi

Ingen har väl missat att jag älskar mat? Och att jag dessutom älskar att laga mat? Linnéas Skafferi har gett mig många bra tips och driver en otroligt bra matblogg bland alla dessa modebloggar. Hon gör dessutom underbart fina tårtor som man inte kan göra annat än att bli kär i. Bästa matbloggen bland alla, helt klart.

2.a platsen går till: Magnus Uggla

Ingen har väl missat vem snubben är? Mannen bakom Efterfest och Johnny The Rocker. Jag har aldrig varit riktigt förtjust i Magnus Uggla om jag ska vara ärlig. Visst, musiken fungerar jävligt bra på party och även om somrarna men intrycket av honom har varit för arrogant. När jag däremot började läsa hans blogg ändrades bilden rätt snabbt. Vilken kille! Magnus Uggla får mig alltid att skratta.

1.a platsen går till: Blondinbella
Det var kanske inte så svårt att lista ut kanske. När Blondinbellas blogg började marknadsföra sig och blir riktigt känd hade jag väldigt mycket emot henne. Överklasstjej med på tok för mycket stockholmska i förrådet som trodde att hon var stört, bäst och vackrast. Men tiden gick och nu tycker jag faktiskt att Blondinbella är kanon. Hon är driven och målmedveten och tjänar pengar på att skriva om vilket nagellack hon använder, vad hon åt till lunch och vad hon ska göra efter shoppingrundan med hennes bästa vän. Hon har redan två företag och tjejen är ett år yngre än jag! Må så vara att en del av hennes åsikter är lite skrattretande men hon är fortfarande härlig.

OBS - länkarna öppnas i ett nytt fönster.

Go your own way.

Nu ska jag duscha. Behöver nämligen tvätta håret, det är ganska risigt just nu. Efter det blir det Ben & Jerry's och film tror jag. Vet dock inte vilken. Har ni förslag på bra filmer så tveka inte att lämna en kommentar!

Plugg.

Tänkte plugga lite nu. Föra över anteckningar från gårdagens föreläsning till powerpoint-papprena som vi fick möjlighet att skriva ut igår. Jag kan nog behöva lite repitition på detta om någonting över huvudtaget ska fastna. Jag har sagt det förr och jag kommer att tjata på det under hela kursen. Detta kommer att bli knivigt.

Onsdag.

Det postiva med den här kursen är att vi, dom dagar vi inte har någon föreläsning, lediga. Idag är en sån dag. Jag är trots det uppe relativt tidigt. Linn kommer nämligen hit vid halv elva och jag ska möta henne på tågstationen. Ni vet redan vad vi ska göra så jag återkommer när hon har åkt hem igen. Förhoppningsvis med lite bilder. Om jag kommer ihåg att ta några dvs. Jag hoppas att ni får en bra dag!

Cravings!

Gissa vad jag ska göra halv tio en tisdagskväll? POTATISMOS! Med grymt mycket potatiskrydda & ketchup.

Utvärdering av första dagen.

Kursen blir verkligen en pain-in-the-ass. Jag hatar politik, jag hatar ordet makt och demokrati. Dessutom är läraren förjävlig och jag sa till Emelie idag att jag hade föreställt mig hur hon skulle se ut. Gråhårig med lite färgade toppar, glasögon utan bågar, rynkor, tantskor (ni vet såna kantiga i skinn), gnällig röst, typ 60+ och rutig kavaj. Den beskrivningen satt som en smäck. Till och med den där jävla kavajen, rutig och svartvit.

Anyway. Jag kom hem för en stund sen och tänkte strax börja laga någon middag. Är dock inte alls sugen på att laga mat just nu. Skulle helst vilja lägga mig ner, äta en stor påse chips och glo på film men det kommer inte att hända. Jag ska dessutom plocka i ordning på alla mina kläder för imorgon kommer Linn hit. Hon ska färga mitt hår och vi ska dessutom till pizzerian och käka lunch ihop. Sen lär det ju bli en hel del snack, som alltid.

Journalistik och samhälle I.

Idag börjar vår nya kurs journalistik och samhälle I. Kan väl inte säga att jag är speciellt förväntansfull. Förväntar mig mer att det här kommer att bli en grymt jobbigt kurs som jag kommer få slita ihjäl mig för att förstå någonting av. Men ibland lär man ju ha såna kurser också antar jag. Böckerna är i alla fall fixade så jag behöver inte oroa mig för det, mer över om jag kommer läsa tillräckligt i dom eller inte.. Jag är rätt nervös faktiskt. Att läsa kurslitteratur är inte min starka sida, jag föredrar föreläsningarna. Dock behöver vi hänga med i böckerna ordentligt denna gång för att fixa tentan.. great. Vi får hoppas att lärarna är någorlunda bra åtminstone. Håll tummen. Nu ska jag ut i solen!

Bostadsrättsföreningen.

Jag gissade gankska rätt. 90% av dom som var på stämman var pensionärer. Stämman i sig var väldigt tråkig, så där som stämmor oftast är. Jag fick dock åtminstone se lite ansikten på de som ska vara mina grannar och dessutom bjöds det på en väldigt god smörgåstårta och gratis mat är ju aldrig fel. Nu ska jag fortsätta att titta på julkalendern Pelle Svanslös som jag i eftermiddags började titta på. Imorgon börjar jag klockan ett men åker nog in tidigare för att möta upp Emelie.

18.30

Dags för möte. Ciao.

Måndag.

Har precis kommit hem från affären. Köpte som sagt lite nödvändigheter som frukt, grönsaker och sånt. Köpte mig även en mozzarellapizza som jag ska värma nu. Blev så grymt sugen på det. Ikväll är det årsmöte för Riksbyggen som gäller. Jag vet inte riktigt vart någonstans mötet är så jag ska plinga på hos grannen sen. Det kommer nog att bli jag och en sisådär 50 pensionärer. Nu pizzatime!

Min älskade pappa!

Min pappa är verkligen en räddare i nöden. Jag hade 50kr att leva på tills på onsdag. Kändes rätt jobbigt eftersom jag behöver köpa bröd, grönsaker och frukt och sånt tråkigt. Nu gick jag in på min Internetbank och han hade, snäll som han är lagt in pengar till mig så att jag klarar mig i två dagar. Vad vore man utan föräldrar? Tack pappa!

Amnesia.

Dagen börjar lida mot sitt slut och jag sitter och lyssnar på Britney Spears faktiskt. Vissa låtar på hennes nya album Circus är faktiskt riktigt bra. Amnesia spelas just nu och det är en av mina favoritlåtar på albumet. Funderar starkt på att hoppa i säng nu, så kanske jag inte sover bort hela dagen imorgon. Jag tänker dock inte ställa klockan. Känner att jag behöver sova ut när jag bara sov fyra timmar inatt. Vi hörs imorgon. Godnatt.

PS. Imorgon tänkte jag lista min topp-fem-lista bland alla tusen bloggar! DS.

All those little things.

Middagen och duschen satt finfint och nu väntar jag bara på att klockan ska bli 20.00. Då är det ett nytt avsnitt av Bones. Bones är en av de få serier jag i dagsläget följer någorlunda bra. Jag gillar såna serier helt enkelt. Mord, ben, intriger och gåtor. Jag längtar till den 28/2. Då börjar en ny säsong av Kyle XY, som jag har längtat!

 

Veckans låt!


Klicka för att se större

Sugarplum Fairy - The Escapologist


Prima ballerina.

Nu har jag städat och jag trivs i min lägenhet igen. Det är det bästa när man har städat. Att man inte vill vara någon annanstans förutom i sin lägenhet när det är så rent och fint. Har tänt levande ljus med vaniljdoft med så nu doftar det jättegott. Ska ta en dusch nu och sedan ska jag laga middag.



Arvingarna och städning.

Efter att ha spenderat ett dygn hos Patrik (som förövrigt faktiskt är melodifestivalenexpert på riktigt) så har man fått smak för gamla bidrag. Mitt favoritår i svenska melodifestivalen är t.ex. år 1999. Det året vann Charlotte med Tusen och En Natt och hon vann även hela eurovision. Men samma år uppträdde även Arvingarna med Det Svär Jag På och Therese Granqvist sjöng Stjärna På Himmelen. Mycket bra år enligt mig. Haha, det jag ville komma fram till var att jag blev så sugen på att lyssna på Arvingarna så nu lyssnar jag på deras album Lime. Jag ska dessutom höja volymen lite nu och börja städa, fick sådan lust att göra det och sådana ögonblick bör man ta vara på.


Kim, Casper, Tommy och Lars.

Bloggdesign.

Jag blev själv så sugen på den enkla designen jag gjorde i Photoshop att jag valde att använda den själv istället. Insåg rätt snabbt att så mycket mönster som jag hade inte riktigt var min smak. Jag lär träna på att få det att se mer naturligt och enkelt ut. Nu såg det mest rörigt ut. Denna känns dessutom mer som jag :) vad tycks?

Söndag.

Jag spenderade natten i Växjö trots allt. Framåt 22.00 så började vi spela en omgång av Nationalencyklopedin och jag ville så gärna spela klart (vi hade inte ens kommit igång ordentligt innan jag egentligen skulle gå) så jag stannade kvar hos Patrik över natten.

Nu är jag hemma i Emmaboda igen och jag är grymt trött. Tänkte sova någon timme men jag ville uppdatera bloggen först. Sov nämligen bara i fyra timmar inatt. Jag och Patrik såg till att diska undan allt så att vi slapp göra det på morgonen så klockan blev fyra när vi gick och la oss. Vi gick upp klockan åtta imorse. Rätt seg nu med andra ord.

Kvällen var i alla fall otroligt trevlig. Jag kom till Växjö vid 17.00 och tog bussen till Patrik. Där gjorde jag min pastasallad med tomat, fetaost, gräslök, paprik, machesallad, kidneybönor, gurka, majs och pasta så klart. Riktigt smarrigt blev det och vilka fina färger! Vid 18.00 så kom Emma och Martin som jag faktiskt träffat tidigare i november på Patriks 25-årsfest. Vi käkade i alla fall kycklingklubbor med bluecheesesås och pastasallad. Vid åtta (melodifestivalentime) så anlände Henrik och Angela samt Natalie och Pernilla. Vi tippade artister och hade trevligt.

EMD och Molly var klart bäst igår och jag tyckte faktiskt om Velvet också. Micke Rickfors och bandet-med-det-otroligt-långa-namnet förstod jag mig dock inte på.. Efteråt så spelade vi som sagt Nationalencyklopedin (ungefär som Trivial Pursuit). Jag och Angela var i samma lag och förlorade rätt stort men kul var det! Efter att alla gått så tittade jag och Patrik på melodifestivalen igen (höjdpunkterna i alla fall) och sedan diskade vi som sagt.





Hade en otroligt trevlig kväll. Tack ni alla som var med och gjorde detta möjligt!

I'm off!

Vi hörs ikväll. Ha en riktigt bra lördag. Det ska jag ha!

Rekommendation - Josef Wijk.

För ett par dagar sedan klev jag in på Josef Wijks blogg. Josef är frisör och har precis flyttat till Stockholm från Karlstad. Idag jobbar han på salong RABIRABI på stureplan i Stockholm. Jag har själv aldrig varit hos honom och klippt mig men av hans blogg att döma så verkar han vara ruskigt duktig och jag skulle inte tveka en sekund att besöka honom om jag bodde i Stockholm. Så jag tycker att ni som är från Stockholm och läser det här borde besöka hans blogg och varför inte boka en tid hos honom också? Hans priser är dessutom väldigt bra! Hjälp honom att skapa en kundkrets även i Stockholm.


Bild lånad från Josefs blogg.

Ni hittar hans blogg här.

Lördag.

Idag är det Växjö som gäller. Ska bli riktigt kul att få träffa lite nytt folk, äta god mat och titta på Melodifestivalen. Jag hoppas på Molly Sandén och EMD idag. Jag hoppas att det går bra för dem. Nu ska jag slänga på mig lite kläder och gå och handla ingredienser till en pastasallad som jag ska göra hos Patrik. Vi ska nämligen ha knytkalas. Vi blir ungefär 10 personer så det blir en stor sallad, men gott! Tar sista tåget hem ikväll med. Vi hörs!

Ny design.

När man har tråkigt så har man. Vad tycker ni om den nya designen? Ctrl + F5 för att uppdatera.

Bloggtorka.

Har inte riktigt tagit mig ork att blogga. Det har ju ändå inte hänt något speciellt ändå.

Idag hade vi opponering på våra kortfilmer. Visning i klassen hade vi också och dom flesta verkade tycka om vår lilla lovestory. Så det var kul. Rätt bra kritik också. Hämtade även ut min omtenta och jag klarade den med god marginal, även det roligt.

Ikväll blir det Let's Dance, brieost och salta kex. Imorgon blir det Växjö för hela slanten. Jag ska hem till min kompis Patrik och äta middag och kolla på Melodifestivalen tillsammans med honom och ett gäng andra personer. Ska bli riktigt trevligt. Blir det utgång efter det så stannar jag i Växjö över natten annars tar jag sista tåget hem till Emmaboda igen. Det märks :)

Nu ska jag laga middag tänkte jag. Schnitzel, klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Mumma!

Den svenska politiken.

Härlig rubrik va? Nästan så att jag dör av förväntan, not. Det är i alla fall vad nästa kurs kommer att handla om. Jag hämtade ut mina kursböcker idag och dom ser fruktansvärt tråkiga ut, inga bilder, ingen färg, bara text text och text. Jag kommer verkligen få slita ihjäl för att klara den här kursen. Jag HATAR politik.

Nu ska jag laga middag. Pastasallad med körsbärstomater, sallad och fetaost.

Beroende?

Det värsta med att pappa och mamma kommer hit är att pappa alltid har med sig en platta med pepsi max. Nu överkonsumerar jag alltså pepsi max.. Inte så bra kanske.

Ett samtal från sj.

Vaknade av att jag fick ett inspelat röstmeddelande från SJ. Det var tydligen någonting med sträckan mellan Stockholm och Norrköping. Det resulterade i att "mitt" tåg skulle bli försenat med cirka tio minuter. Ärligt talat så fattade jag inte så mycket eftersom jag inte ska åka från Stockholm på ett par veckor. Men vem vet det kanske gäller mig också.

Idag är jag som sagt ledig och tänkte börja det med frukost (brunch) och film. Sedan hoppas jag på att jag får hem mina nya kursböcker så att jag kan börja kolla igenom dom. Vi har redan fått läsanvisningar till kursen så det är ju egentligen bara att börja läsa lite.

Är även riktigt sugen på att göra en ny bloggdesign. Dock inte åt mig själv. Någon intresserad?

The Escapologist.

Sugarplum Fairy - The Escapologist är vad som spelas i mina högtalare för fullt. Jag är helt såld på den låten. Har ni inte hört den så borde ni youtuba den på en gång :) Har även ett klipp längre ner med Calle och Viktor från SF och Erik Hassle när dom sjunger den tillsammans. Grymt bra!

Nu har dagen gått mot sitt slut och jag tänkte faktiskt lägga mig och läsa lite. Bäst att passa på nu innan den nya kursen börjar nästa vecka. Då lär jag inte ha någon tid för andra böcker än kurslitteraturen tyvärr. Vi hörs imorgon, då är åtminstone jag ledig.

I can't stop loving you.

Även denna dag gick smärtfritt trots att vädret gör mig galen. Snön har vräkt ner i Kalmar hela dagen. Det gör mig så otroligt deprimerad. Jag vill ju ha vår nu!

Emelie, Lina och jag redigerade det sista på våra två scener och blev i alla fall relativt nöjda. På torsdag ses vi hela gruppen för att sätta ihop hela filmen och fixa filmmusik samt eftertexter. Känns som att den här filmen kommer bli betydligt mycket bättre än vår första enminutare och det känns bra, man märker hur man utvecklas.

Nu ska jag värma min kassler&chilisåsgratäng och njuta lite. Imorgon är jag ledig så idag ska jag titta på film och fortsätta läsa boken jag påbörjade igår kväll (Jag går bara ut en stund av Isobel Hadley-Kamptz) den verkar riktigt bra.

Daniel uppskattade förresten min Alla Hjärtans Dag-present som han fick idag (lite sent jag vet). En väldigt simpel kärleksförklaring på tre a4-sidor. Jag älskar dig hjärtat.

Yes!

Igår var dagen så bra att jag började tro att turen var på min sida. Idag börjar det också bra. Jag fixade omtentan! Vilken lättnad. Då kan jag fokusera till hundra på nästa kurs som blir ett surt äpple. Jag får hoppas att fortsättningen av dagen blir minst lika bra. Dock snöar det ute och som vi kan fastställa är snön inte min bästa vän.

En produktiv dag.

Ja idag har jag känt mig riktigt produktiv. Filmredigeringen gick super, jag var och handlade, jag stekte plättar och nu har jag lagat en kassler&chilisåsgratäng med purjolök, den står i ugnen just nu. Det kommer bli mumma att äta det imorgon till lunch. Nu ska jag sätta på mig mjukiskläderna och ta en pepsi max och titta på någon film. Nighty!

Erik Hassle!



Underbart. Bättre cover har jag aldrig någonsin hört.



Sugarplum Fairy ft. Erik Hassle - The Escapologist

Dirty Dancing.

Det blev plättar till slut och gott var det! Men jag tänkte göra kasslergratängen ikväll i alla fall. Så har jag lunch och middag till imorgon. Nu sitter jag och lyssnar på Frida Hyvönen - Dirty Dancing. Riktigt bra! Ännu en artist jag ser fram emot att se i sommar.

Beslutsångest.

Åh. Plättar eller kasslergratäng till middag?

Jag tror jag dör!

Dagen har varit superbra! Solen skiner, det blåser inte och dessutom så gick redigeringen med Emelie jättebra. Första scenen av två är färdig. Imorgon börjar vi med den sista. Kommer nog att bli skitbra. Jag kunde åka hem med tåget kl 13 vilket var väldigt skönt och när jag var på väg hem från stationen fick jag ett sms. Från Daniel trodde jag men ack så fel jag hade. Det var ett sms från Peace & Love. Säger denna bild er något?



Kanske inte. Jag tror att jag dör i alla fall. Mötley Crüe spelar på Peace & Love i sommar! Verkligen superskitkul. Nu spelar det ingen roll om bandsläppen på någon annan festival blir super. För min del blir det Borlänge och P&L. I'm in heaven.

06.04 är på tok för tidigt.

Det är måndag och jag är redan uppe. Klockan är bara några minuter över sex. Med andra ord alldeles för tidigt för min smak. Men så går det när man har vänner som har barn och måste anpassa sina skoltider efter det. Jag ska åka in med sjutåget till Kalmar och sedan möta upp Emelie. Vi ska börja redigera dom sista scenerna i vår kortfilm. Ska bli kul tycker jag även om det är jävligt tidigt. Är dessutom lite skraj för att jag ska ha glömt bort allt eftersom jag inte suttit med redigeringen på evigheter. Får hoppas att Emelie kommer ihåg lite mer. Annars blir vi nog aldrig klara. Borde vara hemma vid fyra idag. Hörs då! (Jag borde nog göra en egen kategori för inlägg om skolan dom börjar bli väldigt många just nu)

Söndag.

Mamma och pappa har ju varit här i helgen så därför har uppdateringen varit seg. Men nu så.

I fredags kom dom alltså hit och vi gjorde inte speciellt mycket. Vi tittade (läs: jag) på Let's Dance och käkade tacochips. I lördags åkte vi till IKEA och nu är min bokhylla äntligen mer lik en riktigt bokhylla. Det blev supersnyggt! Köpte även blommor och ett nytt överkast till sängen. 1630kr gick kalaset på och det kändes okej för så mycket prylar. Vi åkte också till Kosta Outlet och kikade lite. Fick med mig lite nytt därifrån också. Lite smycken, nya mjukisar, en fruktskål från Orrefors och lite annat. Vi käkade pizza på kvällen. Yummie.

Vi tittade såklart på melodifestivalen också och som tur var gick alla mina favoriter vidare till antingen finalen eller andra chansen. Jag förstår dock inte varför alla tyckte H.E.A.T var så bra? Det var verkligen den sämsta rocklåten jag hört på evigheter. För mycket The Poodles helt enkelt. Kanske var det därför alla tyckte om dom, för att det inte var rock för fem öre. Amy, Måns och Lili och Sussie tyckte jag om. Det är såna låtar som kan ha en chans i Moskva. Ryssland är ju disco och glitter från topp till tå. Jennifer Brown och Lasse Lindh var också bra men det räckte inte så långt.

Idag småfixade vi lite innan mamma och pappa åkte hem. Vi var och storhandlade och nu har jag en full frys och ett fullt kylskåp. Känns bra att pappa ställer upp när det behövs eftersom jag just nu har 49kr på mitt konto. Haha. Fick dock lite pengar så att jag ska klara mig till den 25e.

Helgen har med andra ord varit bra. Nu har jag tvättstuga till kl 17.

Fredag.

Äntligen fredag! Jag kom dock inte upp ur sängen vid nio som jag sa att jag skulle göra. Vart är min självdisciplin? Anyway. Det blir inget IKEA idag. Pappa tyckte att vi skulle ta det imorgon istället så att vi har gott om tid på oss och det har han ju rätt i. Istället är mamma och pappa här hemma innan jag kommer hem idag. Blir göttans. Hoppas på något gott att äta. Nu måste jag klä på mig och städa undan. Tåget går halv ett.

Ni får ursäkta dålig uppdatering i helgen.

Heaven.

Jag tänkte städa men istället satt jag och skrev på en överraskning till Daniel. Jag får helt enkelt gå upp tidigit imorgon. Jag tänker inte bara ställa klockan tidigt och sedan snooza i ett par timmar utan jag ska upp också. Vill verkligen inte att mamma och pappa kommer hem till en svinstia. Godnatt!

Bloggen.

Idag fyller förresten bloggen 1 år och 5 månader och jag har skrivit 1565 inlägg.

Angel.

Idag blev åtminstone en lite bättre dag. Jag lyckades ta mig in till Kalmar i tid och dessutom gick inspelningen både smärtfritt och fort. Vilket är skönt. Jag hann med tåget som gick vid 21. Hemvägen från stationen i Emmaboda var mindre rolig. Jag ramlade omkull igen och tog i med händerna vilket resulterade i ännu mer ömma handleder. Speciellt vänster.

Sen när slutade dom att sanda/grusa/salta gångbanor och mindre vägar? Gaah, det blir ju snorhalt när dom bara plogar..

Imorgon börjar vi inspelningen redan vid halv tre-tiden och det känns skönt. Det är den sista och kortaste scenen så det borde gå på nolltid. Vilket innebär att jag får komma hem i skaplig tid till mamma och pappa. Om dom inte kommer och hämtar mig i Kalmar på eftermiddagen imorgon och tar IKEA imorgon som planerat. Men jag tror inte det. Vet inte ens om jag orkar, skulle vara skönt att bara vara hemma. Slappa och äta mammas mat. Det saknar jag.

Nu ska jag nog städa lite innan jag går och lägger mig. Resten tar jag imorgon förmiddag.

Snökaos i Småland!

Gårdagen slutade ju inte precis så som jag hade tänkt mig. Emelie åkte härifrån vid halv tolv. Jag köpte med mig frukt hem och käkade fruktsallad och tittade på Buffy. Som jag sa att jag skulle göra alltså. Sen vid halv fyra var det dags för mig att vandra ut i snön och gå till tåget. Här började problemen.

1. Jag halkar men återfår balansen. Jag halkar igen men lyckas hålla mig uppe. Pustar ut och plötsligt halkar jag till igen och denna gång sitter jag med arslet i snön. Handlederna fick ta den värsta smällen så dom är väldigt ömma idag.

2. När jag kommit upp på benen igen smsar Linn. Hon är fast i Emmaboda. Tågen går inte som dom ska så hon väntar på ett annat tåg. Jag kommer dit, håller henne sällskap och får veta att alla tåg mellan Emmaboda-Kalmar är inställda pga ett träd som rivit ner en kraftledning på tågbanan. Great. Ersättningsbuss fixat. 35 minuter för sent kommer vi iväg.

3. Jag ringer Lina och berättar att jag blir sen (vi skulle börja inspelningen kl 17 och jag åker från Emmaboda fem i fem). Inga problem tjejerna fixar inspelningen så länge.

4. Bussen har äntligen kommit iväg. När vi kommit ungefär 1,5 mil så stannar bussen och busschauffören ropar i högtalarna att det har hänt en trafikolycka längre fram på vägen och att trafiken verkar stå still.. Blåljus syns. Great tänker jag. Klockan är nu kvart över fem. Jag ringer Daniel, Emelie och mamma och beklagar mig. Kvart i sex kommer vi iväg igen och kör i typ 70km/h hela vägen till Kalmar.

5. Tio över sex när jag precis anlänt Kalmar ringer Lina och berättar att inspelningen är klar och att jag kan åka hem igen. Ännu mer great.. Helt onödigt att jag ens satte mig på bussen från första början.

6. Jag stannar på stationen och inväntar nästa buss som går en timma senare.

Ja ni kan ju lista ut om jag var på rätt dåligt humör igår. Jag borde ha insett att det skulle krångla när jag stod på stationen i Emmaboda och såg att tågen var inställda. Eller om jag varit ännu mer smart och vänt hemåt när jag halkade och fick så djävulskt ont i skinkorna och handlederna. Ibland blir det alltså inte riktigt som man tänkt sig. Ibland finns det stora fördelar med att bo i Dalarna. Det blir inte stort trafikkaos så fort lite snö faller från skyn. Jag hoppas att jag har bättre tur idag. Vi börjar inspelningen klockan 18.30 ikväll. Så det blir en sen dag. Förhoppningsvis kommer jag hem till halv tio annars sover jag i Kalmar.

Nu ska jag fixa lunch.

Inspelning.

Inspelningen igår gick bra. Skådespelarna var jätteduktiga och det såg trovärdigt ut. Det enda vi hade någorlunda svåra problem med var väl ljuset. Att hitta rätt ljussättning är ruggigt svårt! Men förhoppningsvis så blir det bra i slutändan. Kändes också väldigt lustigt att spela in hemma hos en av skådespelarna. Kändes påträngande liksom. Att komma hem till honom, rigga upp ljus, kamera och stativ m.m. Dessutom kändes det jobbigt att hela hans familj blev begränsade. Eftersom vi ockuperade köket så kunde inte middag tillagas. Jag hoppas att dom överlevde! Tusen tack för att vi fick vara hos dig A!

Efter inspelningen beslöt sig Emelie för att sova hos mig. Eftersom det inte blev av förra veckan så kändes det kul att hon ville sova hos mig denna gång. Vi gick till Café Corner och fördrev tiden innan tåget gick vid niotiden. Sedan kom vi hem, käkade pizza, kollade på film och snackade. Alltid lika trevligt. Ska hälsa på henne och Wilson så fort som möjligt, den knodden växer så det knakar minsann!

Idag börjar dagens inspelning klockan 17. Det innebär att jag kan ta det lugnt till klockan fyra innan tåget går. Känns gött. Jag var och köpte frukt och tänkte göra en lika god fruktsallad som jag gjorde hemma hos Linda, med pinjenötter. Ska även börja glo på första säsongen av Buffy och Vampyrerna. Hallelujah!

Prima ballerina.

Skådismötet gick finfint och det kommer nog att bli skitbra! Känner mig ganska så pepp nu faktiskt. Idag har jag dessutom spenderat 910kr på ett nytt busskort och så beställde jag hem första säsongen av Buffy och Vampyrerna.. Jag älskar den serien! Så jag tänkte att det var värt 179kr. Sedan insåg jag att pengarna plötsligt började att ta slut och jag måste fortfarande beställa kurslitteratur till nästa kurs för nästan 1000kr, så ja.. Tur att mamma och pappa kommer hit på fredag. Då ska vi storhandla minsann. Nu ska jag steka kyckling och värma vitlöksbaguetter.

Måndag.

Väldigt skönt med sovmorgon. Detta lär nog bli den enda morgonen som jag får sova ut tror jag. Vi får se. Anyway. Jag ska ta 14.22-tåget härifrån och åka in till stan för att käka lunch och sedan träffa skådisarna vid fyra. Tänkte passa på att käka på Skafferiet innan vi ska träffas. Deras pasta/kycklingsallad är gudomligt god!

Sitter och lyssnar på alla klara artister inför Peace & Love på Spotify (åtminstone dom som finns där). Lika bra att vänja sig lite vid alla artisterna så att biljetten är värd pengarna. Just nu är det cirka åtta band jag ska se, jag hoppas att dom släpper någon bättre snart dock. Börjar bli lite lamt på den fronten. Vi får se.

Nu ska jag klä på mig.

Besviken.

Ibland blir jag bara så besviken. När ska du lära dig att stå på egna ben och när ska du lära dig att du bara kommer få den ena käftsmällen efter den andra hur mycket du än försöker att ställa allting till rätta? När ska du lära dig att säga ifrån? Ibland känns det som om jag inte känner dig för fem öre. Att man dessutom går helt ovetandes och måste läsa det till sig, gör en inte mindre besviken.

Söndag.

Hemkommen från ett snöigt Dalarna.
Och för en gångs skull så var jag i tid. Inte ett enda tåg var försenat!

Dagarna som gått har varit alldeles underbara. Tänk vad mycket energi man får av människor man verkligen bryr sig om och håller av. Dessa dagar hos Daniel har varit minst sagt gudomliga. Dessutom har jag träffat Linda och Hanna. Varje gång är lika rolig.

Dessutom besökte jag och Linda NTI-gymnasiet och hälsade på alla underbara lärare som i tre år kämpade med oss, MP05A. Hur underbart som helst. Det värmde verkligen att se hur glada alla blev av att se oss. Alla lyste upp. Alla log, alla pratade. Jag har verkligen saknat NTI fastän jag inte trodde att jag skulle göra det när jag stod på stentrappan den 13 juni 2008. Men det har jag. Gemenskapen som byggdes upp under dessa år kommer aldrig någonsin att bli densamma på högskolan. Jag spelar på en helt annan nivå nu och tryggheten som fanns på gymnasiet kommer aldrig mer att bli som den var. Coolt på ett sätt, skrämmande på ett annat. Och citatet från en recension jag skrev när vi sett Staffan Valdemar Holms dramatisering av Hamlet: "Life is like a rollercoaster. It does flips and throws you over. Board your ship that’s going nowhere. If you stop, you’ll end up somewhere”. Så sant, så sant. Ibland hittar man dom bästa citaten, som verkligen beskriver hur det känns. NTI var en resa. Kalmar är en helt annan.

Anyway. I helgen var vi även i Borlänge med Daniels bekanta och bowlade. Grymt kul trots att jag gick därifrån som en förlorare. Det är det sköna med bowling. Det är så jävla kul att det inte spelar någon roll om man förlorar eller inte. Jag fixade ju ändå tre strikes, att jag kom sist, spelar absolut ingen roll.

Imorgon börjar allvaret igen. Jag och resten av filmgruppen, minus Emelie (tror jag), ska ses i Kalmar vid fyra för att träffa våra skådisar till femminutaren. Just nu är jag verkligen inte pepp. Jag hade ju gärna stannat hos Daniel lite längre. Men förhoppningsvis så kommer ungdomarna som vi ska träffa att väcka lite energi även i mig med deras eventuella (jag hoppas) entusiasm, stavas det så? Skitsamma. Två veckor kvar av den här kursen. Jag ska väl ta till vara på dessa. Efter det börjar den helvetiska kursen som bara verkar handla om poliktik och makt.. Jag är urusel på sånt.

Nu hoppas jag att den här veckan kommer att gå fort. För på fredag kommer mamma och pappa hit och vi ska till IKEA. Som jag längtar. En alla-hjärtans-dag-dag med mamma och pappa är åtminstone bättre än att sitta hemma alldeles själv och önska att man var någon annanstans. Eller hur?

Äntligen hemma.

Det blev minst sagt en lång dag. Jag kom hem för en halvtimme sen. Inspelningen gick bra och trots att det var lite rörigt och oplanerat så var det kul. Nu ska jag packa och sedan ska jag äntligen däcka i sängen. Imorgon - Dalarna!

Untrust us.

Tisdag idag och jag har haft sovmorgon. Riktigt skönt.

Idag ska jag åka in till Kalmar vid 12.30 och sedan ska vi filma till 1-minutaren resten av dagen. Det kan nog bli intressant. Hoppas verkligen att vi får det som vi vill ha det. Det är mycket jobb bakom innan man kan börja filma. Fixa rätt ljus, inställningar på kamera, ljud och så vidare. Dessutom kommer det att bli jäkligt trångt. Sex människor på 35kvm + en massor av utrustning. Haha. Men det ska nog gå bra. Jag tror även att Emelie sover här inatt om hon kommer över huvudtaget. Kan bli kul :)

Crystal Castles - Untrust Us.

Ozzy Osbourne.

Ibland är det verkligen bra att man kan se vad för musik dom på MSN lyssnar på. Förut såg jag att någon lyssnade på Ozzy och helt plötsligt blev jag så sugen på att lyssna på honom själv. Så nu sitter jag och spotifyar Ozzy Osbourne. Feels good. Jag är dock väldigt trött och funderar på om jag faktiskt inte ska gå och lägga mig. Sovmorgon har jag också, ännu bättre!

Monday.

Måndag idag och jag har rätt nyss kommit hem från skolan. Vi bokade tid med skådespelarna idag. Vi träffade en av dom idag på Konditori Fiesta i Kalmar. Hon kommer nog att bli skitbra i vår dildofilm! Haha. Dom tre andra träffar vi på måndag och dom verkade vara positiva. Så nu har vi ett mindre problem att tänka på. Känns gött!

Imorgon börjar vi spela in material till 1-minutaren. Vi ska även försöka hinna klart imorgon också så att resten av gruppen kan börja redigera och klippa filmen på onsdag. Den ska ju nämligen vara klar på fredag. Dock missar jag redigeringen eftersom jag på onsdag äntligen åker till Dalarna. Som jag har längtat!

Nu ska jag göra lite gröt och sen ska jag försöka hitta på något manus till 5-minutaren..
Sen ska jag även försöka hinna lägga in ny musik på iPoden, glömde det igår.

Veckans låt!



Death Cab For Cutie - Transatlanticism


Paus.

Sakta men säkert börjar lägenheten nu att se ut som en bebodd lägenhet igen. Jag ska bara dammsuga sen är det finito. Känns bra. Nu ska jag verkligen se till att det ser ut så här tills jag åker för det värsta som finns är att komma hem till en svinstia.. Usch. Ska laga middag med om en stund. Har inte ätit mer än ett par frukter och rostade mackor idag så det börjar bli dags. Klockan är ju ändå sex snart.

IKEA.

Vem älskar inte IKEA? Visst.. det är jämt jävligt mycket folk. Det är alltid någon tant som stannar upp mitt i gången, det är alltid massor av småbarn som skriker och det är oftast ett allmänt kaos i hela byggnaden. Men ändå så är det så jävla kul med IKEA och det spelar ingen roll om man köper någonting eller inte. Den 13/2 kommer mamma och pappa hit och vi ska åka dit för att fixa förvaring till min, än så länge, rätt tomma expeditbokhylla. I can't wait!

 
 

Crazy Train.

Tvätten är klar. Nu återstår städningen. Jag förstår inte att det kan vara så lätt att stöka till men så svårt att hålla rent. Har jag städat en dag så dröjer det kanske två dagar sen är det jätterörigt igen. Massor med disk, kläder och saker överallt. Hur svårt ska det vara att plocka i ordning efter sig på en gång?

Checklista:

  • Diska
  • Plocka i ordning i garderoben
  • Byta sängkläder
  • Plocka undan alla saker
  • Dammsuga
  • Fixa ny musik på iPoden

Söndag.

Jag orkade aldrig uppdatera bloggen igår. Var helt enkelt inte på humör. Men fredagen var i alla fall jättetrevlig. Jag och Moa käkade tacos och tittade på Let's Dance och så pratade vi massor. Det var verkligen skönt med lite miljöombyte.

Igår gjorde jag även omtentan.. Jag vill inte ens spekulera i hur det gick. Antingen gick det åt helvete.. eller så kanske jag klarade den. Det får vi se om ett par veckor.

Idag ska jag tvätta och städa hade jag tänkt. Får passa på nu när det är ljust ute. Blir så träligt att städa när det är mörkt tycker jag. Man ser ingenting trots att man har alla lampor påslagna. Sen ikväll ska jag nog kolla på Beck tror jag. Men det återstår att se. En lugn söndag med andra ord.

RSS 2.0